reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

azorek mam nadzieje ze Amelka sie juz lepiej czuje.

Joasia gratuluje synka!

Basienkaaa my juz po szczpieniu. W dniu szczepienia Ania bardzo duzo spala - od 3 popoludniu do 8 rano z przerwami na jedzenie. W nocy miala temperature, przeszla w pol godziny po podaniu Calpolu. Wczoraj i dzis tez spi wiecej niz zwykle, ale temperatury juz nie ma, na nozkach po ukluciach nie ma sladu, bo czasem robia sie guzki. I miala wczoraj troche rozwolnienia, kazda kupa sie z pieluchy wylewala, nie wiem czy to po szcepionce czy po calpolu moze?

Moje dziecko tez jest duze. Ubieram ja w ubranka na 3-6miesiecy, a ona tydzien temu 2 skonczyla. I niektore ubranka np legginsy czy rajstopki juz sa za ciesne w brzuszku. Jak bylismy na tym szczepieniu to w przychodni sporo bylo innych maluchow, tez na pierwsze szczepienie. Te dzieciaczki wygladaly dla mnie jak noworodki :-D takie kruszyny...

reklama
Witam :-) widzę, że dziewczyny sprzątają, gotują, wylatują do PL na święta bo pusto tutaj. My wczoraj wyskoczyliśmy na zakupy. Prawię wszystkim już prezenty kupione, dziś mam nadzieję jechać po resztę. :-)Lenia mam strasznego. Nie robię nic. Stwierdziłam, że porządne sprzątanie zostawiam na pt i sob mężowi a ja będę gotować. Trochę się martwię bo wczoraj Krystian powinien skończyć antybiotyk a on wciąż kaszle. Chyba jutro z nim pójdę do GP bo nie mam ochoty znów w szpitalu wylądować.
Joasia szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia gdzie tu można dostać opłatki. Może u księdza faktycznie. Ja co roku mam z PL rodzina przysyła razem z kartką albo paczką. W tym roku też mam dostać (o ile paczka dotrze na czas) więc jak by coś to Ci odstąpię;-)

Ostatnia edycja:
Normalnie czuje sie jakbym bloga pisala. Ja wiem ze swieta ida ale raz ze ich nie czuje a dwa stwierdzilam ze w tym roku nie chce sie narobic jak glupia tylko na jeden wieczor.

No u nas Swieta marne w tym roku... maz pracuje w wigilie i boxing day, wiec siedzimy z Anula same. 25 ma wolne, ale konczy dopiero po 9 rano. Robimy tylko barszcz z uszkami po polsku, indyka po brytyjsku, a deser to chyba kupie w M&S bo ani czasu ani ochoty robic nie mam. Prezentow sobie nie kupujemy... w sumie to nie jak Swieta...

Witam,rozpisałam sie przed chwilą a tu mi sie skasowało:no:

Ja w swieta tez pracuje,24 25 26 na 22pm potem jeszcze w sylwestra,ale 150% płatne więc ide.....
co roku sobie obiecuje ,że następne święta spędzam w polsce i jak zawsze nici z tego,,,,,
do tego od jakegos czasu czekam na pobranie szpiku do badania,nastawiłam sie na najgorsze,ale mam nadzieję że wyjdzie coś innego....
mam anemie od kilku lat, a od paru miesięcy bardzo mało białych krwinek,lekarze w Polsce juz pobrali by szpik,a Ci czekają bóg wie na co.....

Ale życie toczy sie dalej

Monia wspolczuje i trzymam kciuki.
Jakby mi placili wiecej to pewnie tez bym chciala pracowac ale nic z tego, taka sama stawka a zreszta praca malo przyjemna wiec coz. Najchetniej to bym poszla na nocki ale nie ma co z dziecmi zrobic wiec odpada. Matko jakie wymagania trzeba spelnic zeby dostac sie do tesco chociaz na interview?

reklama
Do góry