reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Dzien dobry :-)

Basienka ja podawala wit D. ale co drugi dzien, i do tej pory w sumie podaje, bo dalej karmie. Chociaz tutaj to mowia, zeby nie dawac, ta samo wit K. Witamine D zaczyna sie podwaca CHYBA po 2 tygodniach? Albo po 3? Ja juz nie pamietam zabardzo. Wit K nie musisz, dzidzius mial zastrzyk to to wystarczy. Super, ze synus taki grzeczny, moj tez szybciutko taki byl, ze noski przesypial itp, a teraz... :rofl2:

Isabelll no masz, ale niedobry ten Twoj maz :angry: Czyli mogl wyjsc wczesniej, tylko porpsotu chcial wiecej zarobic.

reklama
Witam się z samego rana z kawką ale jeszcze w piżamie i łóżku. Mój mąż genialny umówił nam na dziś na 8 rano fizjoterapie dla Aleksa prywatną. A tak miałam nadzieję sobie pospać.:-( Pomalowaliśmy do końca wczoraj living i nie jestem zadowolona z efektu. 2 ściany mam jednego koloru który mi się podoba i dobraliśmy do tego inny, którym wczoraj pomalowaliśmy pozostałe 2 i mi się nie podoba:no: Mąż mówi, że jak chce to możemy pomalować innym ale stwierdziłam, że na razie tak zostawie bo chce, żeby w końcu skończył podłogę a za jakiś czas dzięki chłopakom i tak trza będzie ponownie malować to wtedy coś wymyślę.

Ja rowniez sie witam. Majka oczywiscie przylazla do mnie w nocy a tak mialam dobrze bo z Kuba spala wiec dopiero rano przychodzila. Oczywiscie wiercila sie jakby miala owsiki w du... wiec nie moglam zasnac.
No moj maz stwierdzil ze wrato godz dluzej posiedziec zeby mu pokryli kolejne 4 godz no coz skonczylo sie na tym ze ja wyszlam z dzieciakami na spacer bez tel a on czeal na mnie pol godz pod caravanem bo klucza nie mial. Wszystko mielismy przygotowane wiec szybko zaladowaalismy do auta i do domu jakos szybciej mi sie jechalo niz w tamta strone. oczywscie mielismy ostra wymiane zdan na temat kasy stanelo na tym ze on bedzie zwracal uwage na wydatki. Zobaczymy co z tego wyniknie.
Oj musze zabrac sie za rozpakowywanie i jakies ogarniecie domu ale mi sie tak nie bardzo chce

A co tu taka cisza dzisiaj? Gdzie was wywialo w taka pogode? Moje dzieciaki wykapane i mam nadzieje ze niedlugo wyladuja w lozkach a ja wieczor bede miec dla siebie

Faktycznie cisza. Moje Bobki już wykapane, po kolacji właśnie położyłam ich do łóżek.:-)
IzabellL dzięki, że nas tak długo dziś przechowałaś;-) mam nadzieję, że nie zmęczyliśmy Cię bardzo:rofl2:

Moim sie dzisiaj przeciegnelo bo z rodzicami gadalam ale wlasnie Majka lezy w lozku a ja mam nadzieje ze szybko zasnie i bede mogla wyjsc z jej pokoju tylko ze znowu sie wierci jakby owsiki w du.. miala
Bzyczek daj spokoj, bardzo milo bylo i polecam sie na przyszlosc

witam wieczornie
zagladalam tu dzis kilka razy ale jakos tak weny nie bylo do pisania..

pogoda paskudna nic sie nie chce najchetniech przespalabym cala zime :-D widzialam dzis na emito sanki na sprzedaz za 35f nowe , i tak sie zastanawiam nad nimi, bo jak spadnie snieg to jakos bede musiala z patrykiem odbierac dominika z przedszkola:-D

moje baki jeszcze nie spia , ogladaja jeszcze bajke ale mysle polozyc ich za jakies 15 min

Anitha jak spadnie śnieg to przedszkola będą zamknięte:-D A poważnie ja ściągnęłam sanki w zeszłym roku z PL. Kupiłam podwójne metalowe z dwoma oparciami a teraz się zastanawiam czy będę miała tyle siły, żeby ciągnąć te moje Bobki:crazy:

reklama
Anitha jak spadnie śnieg to przedszkola będą zamknięte:-D
Spod klawiatury mi ten tekst wyjęłaś ;-) Serio dokładnie to samo chciałam napisać jak przeczytałam posta Anity.

My dziś byłyśmy w Glasgow pół dnia. Najpierw zakupy a potem kawa i ploteczki u koleżanki. Wróciłyśmy do domu ok 19,szybka kąpiel,kolacja i przed 20 już miałam dziecko z głowy bo była tak zmęczona,że padła od razu. Wcale się nie dziwie bo spała dziś ok pół godz do południa i może ze 20 min w aucie po południu. Mam nadzieje,że pośpi do rana-ostatnio ma z tym problemy,czasem po kilka razy musze wstawać. A w ostatnim tyg to już chyba ze 3 razy musiałam Jej mleko w nocy robić,bo na kolację mało zjada a w nocy się budzi i krzyczy,ze głodna. Dodam jeszcze,ze Ona odkąd skończyła 4 miesiace przestała jeść w nocy a w ostatnich dniach coś Jej się poprzestawiało-mam nadzieje,że to przejściowe tylko.

Do góry