reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

cześć dziewczyny bardzooo długooo tu niezaglądałam .. ale może mnie pamiętacie? Mam 3.5 letnią Gabrysie i mieszkam w Livingston . Mam pytanie do dziewczyn co mieszkaja w west lotchian i w edynburghu czy znają może jakąś dziewczyne co robi paznokcie i może dojechać? szukałam na emito ale nikogo nie znalazłam:(

reklama
gizel a byłaś w polskim sklepie? tam zawsze jest pełno ogłoszeń. widziałam mnóstwo ogłoszeń dziewczyn, które się tym zajmują. zresztą tam przecież jest zakład kosmetyczny.

cytryna widocznie Twoja Mała ma jeszcze dużo miejsca na takie przewracanki:-) mój maluszek ma czkawka zawsze poniżej pępka ale rzadko na środku. w większości po boku ale mam nadzieję, że to jest położenie główkowe...
kurczę ja nie śpię w koszuli, muszę kupić a szkoda mi kasy na to aby urodzić i wyrzucić...

Ja rodziłam w koszulce TŻta a koszula nocna i piżama przydały mi się później. Na sali po porodowej było strasznie gorąco i tez się pociłam.

ja kupilam w primarku koszule za ok 2 f przed pierwszym porodem ale okazalo sie ze dali mi szpitalna wiec przydala sie za drugim razem - szukalam czegos najtanszego zeby nie bylo zal wyrzucac..

Ja miałam z peackoku czy jak to sie tam pisze za dwa funty i zaraz po porodzie poszła w śmietnik a ja założyłam sobie drugą w szpitalu byłam 16 godz i zużyłam 3 piżamy jedna w śmietniku dwie na sali bo na sali trzymają temp jak w terarium dla maluszków i ciężko jest się nie spocić nie miałam cc ale tak teraz myśle że jednoczęściowa w takim wypadku mogłaby być lepsza bo nie uciska brzucha ale mówie szczerze że nie wiem mi bardzo przydały się majtki jednorazowe bo po porodzie je założyłam do tego takie wielkie podpaski i to było mało :) i pamiętaj o ciuszkach dla maluszka i pampersach

Ja mialam cesarke i wygodniej jest w koszuli niz pizamie ale jesli masz jakies luzne spodnie ktore nie bede Cie uciskac to ok bo oni i tak nisko tna wiec az tak sie tego nie odczuwa. Zreszta cesarki balam sie panicznie bo pamietam jak mnie bolalo po wycieciu wyrostka i bylam w szoku ale po cesarce praktycznie nic mnie nie bolalo

O właśnie też polecam majtki jednorazowe. Super sprawa bo są z siateczki wiec w koszuli nocnej dopływ powietrza tam jest,podpaskę super trzymają na koniec dnia wyrzucałam.

reklama
witajcie,
jak dobrze, ze poruszylyscie temat torby:) co prawda moja juz prawie spakowana jeszcze pare drobiazgow...ale nie wiedzialam ze na sam porod zabrac obojetnie jaka "szmatke" wiec tez wezme koszulke mojego, bo szkoda koszuli bo specjalnie 2 nowe kupowalam. Jeszcze tylko maluszkowi naszykowac ciuszki na wyjscie ze szpitala i jestesmy gotowi...
U nas wszystko oki, od dzisiaj zaczelam cwiczenia z pilka, moze szybciej uda mi sie urodzic jak sie troche poruszam:)

Do góry