reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Basienkaaa ja używałam na rozstępy oliwka,produkty z serii Palmers ale najbardziej mi chyba pomógł krem z Avonu- taki w fioletowej tubce.

reklama
basienka ja używam z Palmersa balsam , oliwka na mnie nie działa , strasznie suchą skórę miałam po niej.

My czwartą rocznicę ślubu mamy 18 sierpnia może uda nam się gdzieś wyskoczyć na kolację jeśli m dostanie wolne :-)

Dzisiaj zamówiłam receptę na tabletki które biorę regularnie na ciśnienie, i GP do mnie zadzwoniła i pyta kiedy będę miała mierzone ciśnienie,to jej powiedziałam że dzisiaj mam wizytę , więc po muszę skoczyć do przychodni i ją poinformować to wtedy mi wystawi receptę, z jednej strony miło z jej strony że sie interesuje :-) a z drugiej ??? hmmm

i tez kupie tego palmersa, bo ta oliwka chyba nic nie daje... Menia moze poprostu kontroluje Twoje cisnienie, skoro są to twoje regularne leki... wlasnie rozmawialam z mama na skaypie u nich piekna pogoda, a tu przez ta pogode i rutyne mozna popasc naprawde w jakas depresje:/

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dzisiaj przyszedł do mnie list z counsilu, że w związku z nowymi informacjami, które im dostarczyłam ( czyli, że mieszkam juz sama, jestem na bezpłatnym urlopie, a w sierpniu wracam tylko do jednej pracy) doszli do wniosku, że płacą mi za dużo housing benefitu i zostaje on zawieszony :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I mam 7 dni na dostarczenie im następujących dokumentów:
- payslipów z dwóch ostatnich miesięcy ( chyba im je narysuję)
- P45 z kasyna ( kiedy kontrakt jako taki mi się jeszcze nie skończył)
- wyciągów z konta
i czegoś tam jeszcze :wściekła/y::wściekła/y:
W skrócie- poinformowałam ich właśnie, że moim jedynym dochodem z ostatnich dwóch miesięcy jest to, co dostaję od nich (czyli jakieś 250 funtów) I working i child benefit (czyli jakieś 400 funtów), a oni mi na to, że prawdopodobnie płacą mi za dużo :szok::szok:. Ręce i cycki mi opadły...

z innych miłych wiadomości- tak, mam depresję :-(, w ankiecie niemal wszystkie moje odp wskazują na depresję, krótka rozmowa z lekarzem i jeśli sytuacja nie zmieni się w ciągu dwóch tygodni dostanę leki :baffled: W związku z tym, jak powiedziała lekarka, to nie najlepsza pora na rzucanie paleni :baffled:

Ja mieszkam niedaleko Duddingston. Jestem bardzo spragniona towarzystwa. Nie wiecie czy jest jutro w bibliotece na Mc Donald Road spotkanie dla polskich dzieci?

Witam się z PL. Dolecieliśmy szczęśliwie i nawet fajnie tam ta podróż zleciała. Chłopaki przysnęli w samolocie i przespali prawie całą podróż. Wczoraj mieliśmy piękną pogodę, nawet się opalała na ogrodku. niestety wieczorem przyszły burze i leje dziś cały dzień. Ale drineczka z psoapsiółą wczoraj i fryzjera dzisiaj udało mi się już zaliczyć:-)
Joasia mam nadzieję, że małej poprawi się już na dobre. Oby tak było. Trzymam kciuki.
Vampira nie martw się jakoś się to wszystko poukłada. Wiem, że łatwo się tylko mówi ale z czasem będzie lepiej uwierz w to i tego się trzymaj. Ja w każdym razie życzę Ci tego.
Dzis zoastawiam chłopaków z mężem i jadę do psiapsióły na noc a jutro pędzimy na sklepy bo w sobote idę na wesele i oprócz butów i torebki nie posadam nic a to raczej mało odpowiedni strój:-D Słonka życzę i buziaki dla Was dziewczynki

bzyczek udanego pobytu az do konca:-)

dziewczyny ja szukam jakis zajec dla mojego dziecka w godzinach popoludniowych bo ranki w przedszkolu spedzi - jakies propozycje? moze slyszalyscie o jakis grupach albo wy czasem chodzicie na jakies soft play - e popoludniami - bo samemu tak nie chce sie.

Ostatnia edycja:
Witam. Sie i ja. Dzisiaj moje dziecko wrocilo z wakacji razem z moimi rodzicami. Moj J rozwalil palca i pojechal szwy zakladac a jego szef powiedzial mu ze 1 albo 2 dni ma przymusowy urlop oczywiscie bezplatny bo roboty nie ma, no niech to szlag, nie dosc ze zle placa i okradaja na wszystkim to jeszcze bezplatne wolne, dodatkowe jego ostatnie 2 czeki sa jeszcze nie aktywne a jutro bedzie 7 dni od wplaty i niby mamy kase na koncie ale jestesmy na debecie. Niech to szlag.
Bzyczek udanego wypoczynku
Vampiria wspolczuje
Ktos tu pytal o fotografa, tutaj na forum jest dziewczyna, kolezanki z forum u niej byly
Maja juz 2 dzien nie ma popoludniowej drzemki za to o 19 jest juz w lozku. Z jednej strony fajnie bo wieczor mam dla siebie a z drugiej nie wiem jak uda mi sie przetrwac takie dni kiedy nawet na chwile nie odpoczne

reklama
isabela zawsze cos musi byc zeby za nudno nam nie bylo - poprostu zycie - mam nadzieje ze szybko sie wszystko pouklada - powodzenia
ja tez mam w planie ukrucic spanie popoludniami malej po powrocie po polsce i zaczne ja szybciej klasc zeby miec wieczory dla siebie.

Ostatnia edycja:
Do góry