reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

magdziarz ja mam puder w kremie dla amelkowny z aventu rewelacja :D moge ci oddac bo juz nie korzystamy z niego :) o taki : Philips AVENT Liquid Talc - 125ml : mothercare- Nursery Equipment, Maternity Clothes & Baby Shop
ja pudru nie chcialam urzywac i znalazlam wlasnie takie cudo jak przyszal do nas polozna po porodzie i pyta czym pupke smaruje to mowie ze pudrem...ale nie poleca bo cos tam wiec mowie ze ja puder w kremie mam hahah byla zdziwiona pierwszy raz cosik takiego widziala:) chetnie oddam

reklama
Poprawy niestety brak :( Nie śpi już od ok godz i marudzi strasznie. Temp doszła do 39,4 Właśnie jej dałam nurofen i chyba jest lepiej bo się troszkę uspokoiła. Wydaje mi się,ze to zęby bo zachowuję się ewidentnie tak jakby Ją coś bolało. Przy pierwszych trzech ząbkach tak nie było a teraz jakaś masakra. Tak mi jej żal.

Ostatnia edycja:
joasia zadzwon na nhs24to nie zaszkodzi bo goraczka po lekach powinna spasc na troche. je, pije malenstwo? my nie mieliscy problemu z zabkowaniem wiec nie mam zlych doswiadczen w tej sprawie. mam nadzieje ze minie szybko bo serce peka jak mama widzi ze dzieciatko sie meczy i nie moze pomoc:-(

Z jedzeniem nie ma problemu,bo je normalnie-pije na szczęście też więcej niż zazwyczaj bo daje jej co chwile coś do picia.
Na nhs24 własnie dzwoniłam,wzięli wszystkie dane,powiedzieli,że umówią spotkanie z lekarzem i mają do mnie oddzwonić. A w razie jakby jej się pogorszyło to mam do nich znów zadzwonić.

Oddzwonili,mam o 1:30 się zjawić w szpitalu w Wishaw. Mam nadzieje,że jej tam pomogą i nie stracę tylko niepotzrebnie czasu i nerwów bo na chwile obecną ponad pół godz po podaniu 5ml nurofenu temp jej spadła tylko do 38,8. Leży w samej pieluszce z okładem na głowie i nic to nie daje :-( Cały czas ogień :-(

U nas bez rewelacji. Zanim w nocy pojechaliśmy do szpitala na wizytę Nati leżała rozebrana w samym pampku i z okładem na głowie. Udało jej się tym sposobem zbić temp poniżej 38 Oczywiście kilkanaście minut przed tym jak mieliśmy wyjeżdżać Ona zasnęła. Zasypiała z miną męczennika,z ogromnym wyrazem bólu w oczach,ze łzami płynącymi po policzkach. Jak wyjęłam z łóżeczka i zaczęłam ubierać to się przebudziła -najpierw szok i wyraz twarzy pt "co się dzieje" a jak się zorientowała,że do fotelika Ja wkładamy będzie przejażdżka to już była cała szczęśliwa-nawet oczy się jej śmiały i w szpitalu wylądowaliśmy z dzieckiem,którego radość była ogromna z powodu nieplanowego nocnego wypadu. Zero oznak cierpienia,temp też spadła. U lekarza było już 37,5. Więc pewnie sobie pomyślał,że trafił na przewrażliwionych rodziców co to zdrowemu dziecku chcą choroby wymyślać Ale osłuchał Ją-płuca i oskrzela czyste,sprawdził uszy-na szczęście też ok-bo przez chwile jak tak płakała i pocierała się przy tym za uszy miałam już wizję zapalenia ucha,sprawdził też oczy,pomacał po szyjii i mówi,że nic jej nie jest a temp to pewnie od jakiegoś wirusa albo zwykłe "cold"-uwielbiam to ich słowo Kazał rozbierać i dawać na zmianę paracetamol i nurofen na zbicie temp. Do domu wróciliśmy przed 2,położyłam Ją i prawie od razu zasnęła. I pospała do 9 a dziś rano termometr znów pokazał 39,3 Więc dziś dzień od paracetamolu zaczęliśmy.

joasia ja tez mialam taka sytuacje - zadzwonilam do nhs24 i mialam wizyte w szpitalu a dziecko okazalo sie pelne energii nie bylo widac sladu choroby - ale najwazniesze ze sprawdzili i wszystko jest czyste - moja mala tez miala takie napady temperatury i zazwyczaj przechodzilo max3dni wiec mama nadzieje ze dzis ostatni dzien sie meczycie i juz bedzie dobrze. powodzenia

czesc dziewczyny normalnie energii dodaje taka pogoda za oknem ehhh :-(
joasia mam nadzieje ze malej sie poprawi bo sie meczy biedactwo...moj alan kiedys tez 3 dni mial temperature bez zadnego powodu po 3 dniach przeszlo..

isabell wiadomo co to za facet byl i co on robil na twoim ogrodku??

u nas zazwyczaj tak jest ze jak pojedziemy na pogotowie albo do gp to alnowi nic nie jest smieje sie bawi a w domu chory

reklama
Cześć dziewczynki

Wczoraj się nie odzywałam bo byłam w podłym nastroju , dzisiaj już lepiej :tak:

joasiu widzę że nie ma poprawy w temperaturze, ale miejmy nadzieję ,że szybko óri minie ta temperatura ;-)

isabell ja bym chyba zawału dostała :szok: , jak bym zobaczyła jakiegoś faceta wchodzącego do domu, i całe szczęście że policja była w pobliżu ;-)

ja używam bepanten do pupy jak dla mnie lepszy niż sudocrem bo małemu po nim nie pomagało za to po bepantenie od razu więc osobiście polecam ;-):-)

Do góry