reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

no stracha mialam
yas klocic sie nie bede ale sprawdzalam i na kilku kierunkach bylo kilka miejsc finansowanych, ale moze na papierze inaczej a w rzeczywistosci inaczej a skoro masz doswiadczenie to napisz co i jak zalatwic

reklama
isabell to niezłą miałaś adrenalinę-współczuję.

U nas bez większej poprawy,sporo pobudek w nocy,dziś po obudzeniu miała 38,3 a teraz zmierzyłam i już jest 38,9-TŻ w nocy kupił nurofen,mam nadzieje,że on pomoże,właśnie jej podałam. Z tym,że dziś już bez płaczu i marudzenia,spokojna jest,tylko leży biedna taka przygaszona :( Jeśli dziś po nurofenie temp nie spadnie to zadzwonie do nhs24.

isabell ja tak do konca nie wiem czy my sie rozumiemy tzn czy mamy to samo na mysli jesli chodzi o ta nauke i co dokladnie chcialabys wiedziec, interesuje cie jakis konkretny kurs w collegu czy jakis kierunek na uniwerku? duzo info znzjczesz na stronie saas i ucas

Jak cały czas sobie cenię kosmetyki Johnson'sa, wbrew opiniom w internecie że 'uczulają', tak dzisiaj się zawiodłam... Kupiłam Grzdylowi puder, co by stosować na zmianę z sudocremem, bo mi się wydawało, że to będzie miła odmiana dla jego skóry. Posypałam mu pupę, za jakiś czas zmieniam mu pieluszkę a tam caaaała pupa w czerwonych plamach... Odparzenie to nie było, tylko właśnie takie duże plamy :-( jeśli któraś więc z powodzeniem używa pudru johnsons'a dla swojej dzidki, to mamy do oddania-użyty raz ;-)

Ale dzień oj mamusiu... Spakowani jesteśmy wszyscy jutro jeszcze tylko kosmetyczni i szczoteczki do zębów... Już się troszkę zaczynam denerwować, ale jakoś to będzie.
Joasia79 kochana bardzo mi przykro, że mała się rozchorowała. Jeśli mogę coś poradzić to rozbierz małą do pieluszki i nie przykrywaj niczym nich tak sobie pobiega. I powinna temperatura spaść. Ja miałam taki sam przypadek z moimi jak IzabellL też chłopcy mieli 40 st gorączki. Pojechaliśmy do szpitala tam podali paracetamol, kazali porozbierać chłopaków do pieluszki i tak siedzieliśmy 4 godz. Aż temperatura spadła całkowicie i poszliśmy do domu. Przypuszczam, że jeśli pojedziesz z małą zastosują to samo. I przyznam się szczerze, że ja tak robię jak Bobki mają gorączkę i zawsze pomaga. Życzę zdrówka dla małej.

IzabellL ja Cię kobieto podziwiam. Ja bym chyba w gacie zrobiła. Serio:szok:.
Magdziarz ja też używam johnsona i nie mam powodów do narzekań. Ale nie pudru ponieważ puder (każdy jeden) pod wpływem wilgoci się zbryla i stąd te czerwone plamy. Jak moim Bobkom się odparzała pupa to za każdym razem jak przewijałam ich zostawiałam ich z 10 min bez pieluszki, żeby doszło powietrze a potem na suchą pupcie nakładałam właśnie sudocrem ale cienką warstwę, żeby dobrze się wchłonęła. Po kilku dniach nie było śladu.

Ostatnia edycja:
No właśnie wiem, że się zbryla, ale jak nałożę krem+puder. Ten się nie zbrylił, a wchłonął-pewnie w pieluszkę. I reakcja alergiczna się pojawiła :tak: A z innych kosmetyków johnson'a jestem zadowolona bardzo :-)

yas i isabellL SAAS tak jak pisala Yas refunduje studia undergraduate wszystkim ktorzy mieszkaja w Szkocji conajmniej 3 lata i sa to ich pierwsze studia. Jesli ktos juz ma degree nie powinnien sie starac o finansowanie. Refunduja 4 lata, wiec jesli ktos np zmieni kierunek studiow (jak moja znajoma) to za te dodatkowe bedzie musial juz placic sam.
Jesli chodzi o studia postgraduate nie sa juz finansowane z SAAS.

A na Open University to wszystko zalezy jaki kurs sie robi, moj maz bedzie teraz zaczynal 4 i nie byl na zajeciach ani raz (choc sa co tydzien), on tez nie ma zadnych egzaminow, tylko eseje.

Joasia, jak mała? Mam nadzieję, że już lepiej i oby to były tylko ząbki, nic poważniejszego...

Magdziarz
, no ja z Johnsona nie byłam zadowolona wcale- mała miała straszne problemy ze skórą po urodzeniu, a oliwka tej firmy dodatkowo ją wysuszała... Ale to chyba zależy od skóry dziecka, jak widać :confused: Zresztą, ja też ją stosowałam na swoje ciało (żeby zużyć- jak głupia kupiłam chyba z 5 butelek :baffled:) i też jakoś super nie było...

Bzyczek, udanego urlopu wam życzę, oby pogoda dopisała :tak::-)

Zapomniałam wam napisać, że WRESZCIE mamy wizytę u okulisty :-). Fakt, że dopiero 16 sierpnia, ale skoro czekałam tak długo, to te kilka dni nie zrobi wielkiej różnicy

Isabelll, qrczę, nie chciałabym się znaleźć w takiej sytuacji, jeszcze z dziećmi... Dobrze, że wszystko skończyło się tak, a nie inaczej, i że w porę faceta zauważyłaś

reklama
yas09 jak mala nie chce mleka to nie dawaj jej na sile,sa dzieci ktore szybko odrzucaja a sa takie ktore pija nawet w wieku 4 lat.. mi dominik przestal pic jak mial niecale 2 lata i dopiero teraz jakos od niedawna pije co wieczor kako.

joasia mi lekarz tu powiedzial ze jak dzieco ma goraczke to dawac na przemian paracetamol i nurofen a nie caly czas jedno.. mam nadzieje ze corcia ma sie lepiej :)

azorek wspolczuje ci , wiem co czujesz niestety.. na pocieszenie wiedz ze nie jestes jedyna ktora ma takiego lenia w domu.. bo ja o moim nie moge inaczej powiedziac :p na nic nie ma czasu , na nic sily , najchetniej albo tv albo drzemka popoludniowa...

isabel ty to masz przeboje.. ale tak na powaznie to bym sie posrala ze strachu

Do góry