reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy ze Szkocji

Ja sie w koncu zmusilam do rooboty i tak 2 prania juz sie susza, gary pomoty, kuchnia posprzatana, dol odkurzony, na zakupach bylam ale szybkw rocilam bo mloda co chwile mi zwiewala, obiad sie robi a ja teraz kawke pije i zaraz biore sie za dokonczenie obiadu.
Azorek a dzwonil kilka razy tyle ze sie go w pracy czepiaja jak dzwoni a jak wraca do domu to juz nieczynne ale w koncu sie dodzwonil. A pracodawca no coz dusigrosz i wykorzystuje jak moze, powiedzieli ze beda mu raz na miesiac dawac czek z podatkiem i on ma go wyslac do IR, ale teraz ze nie ma tego numeru to oni mu czeku z podatkiem nie dadza ani mu tej kwoty nie zwroca.
Co do facetow no coz jest roznie jak to sie mowi facet trzeba sobe wychowac i mu nie popuszczac bo jak raz popuscisz to przekichane. Ja mojemu musze pokazac palcem co ma zrobic i zostawic z dzieckiem zeby sie nia zajal bo jak ja jestem to on ma tv, ale jakos strasznie nie moge narzekac.
Yas jest badzo malo miejsc dofinansowanych przez SAAS i tez trzeba spelnic jakies warunki ale fakt tutaj jest o wiele latwiej studiowac niz w Pl, jedyny problem ze kazdy uniwerek wymaga certyfikatu z angielskiego a egzamin jest trudny do zdania i mnie tylko to powstrzymuje przed uniwerkiem. A w glasgow niestety nie ma takich kursow jak Edim.
Azorek czyli angielskiego bys nie musiala zdawac? To moze i ja bym sie zdecydowala tylko ze mi troche daleko do ediego? A czy Open university daje to samo? Bo tam tez sie robi na kredyt ale nie trzeba jezdzic n zajecia

reklama
n aopen university wazne zebys byla na pierwszych zajeciach po papierki z data egzaminu i tematami na esej i na ostatnich na egzamin. tak czy owak spotkania np 1x w tyg ale wiadomo ze sama musisz material ogarnac znacznie wiekszy niz na zajeciach:O mysle ze pomimo tych kursow i tak bede musiala zdac jezykowy a;e jak ogarniam matreial z psychologii po ang i pcham sie na medycyne to popcham sie tez na kurs przygotowawczy do jezykowego:) ale trzeba by doczytac tzw drobny druczek na str uniwerku i moze nawet bez tego sie obejdzie jesli np bede miec bardzo dobre wyniki z kursow. tego jeszcze nie doczytalam i nie doptalam bo na razie mi to nie potrzebne jest

azorek najwazniejsze ze wiesz czego chcesz i malymi kroczkami do celu idziesz, powodzenia

isabell z tego co wiem to w szkocji saas placi za wszystkie kursy hnc, hnd i undergraduate a warunek to byc z uk lub ue i przebywac tu3lata choc znam takich co prosto z polski przyjechali na studia i za czesne nie musieli placic.

Kochane mam problem. Nati od wczoraj gorączkuje-wczoraj było lekko ponad 38,dziś już nieco wyższa temp. Wieczorem jej zmierzyłam miała 38,9 podałam paracetamol w czopku bo ten w płynie dawałam wczoraj i dziś w ciągu dnia i niewiele pomagał,teraz po ok 50 min po zaaplikowaniu czopka zmierzyłam znów a Ona ma 39 . Położyłam w samym body z krótkim rękawkiem,okno w pokoju ma otwarte (w pokoju ma 23stopnie),czy jest jeszcze coś co mogłabym zrobić aby jej pomóc i obniżyć te temp?

Nic poza temperaturą. Ani kaszlu,ani kataru. Jest bardziej marudna niż zwykle,ale marudzenie (wiem,że w sumie gorączka też) może być wynikiem ząbka którego już pod dziąsłem widać,ale jeszcze nie przebity.

moze tez byc ucho...w sumie amelkowna miala raz tylko poczatki zapalenia ucha ale je tak pocierala od czasu do czasu...moze faktycznie zabek u nas takiej tempnie bylo nigdy na zeby max38.5 ale kazde dziecko inne. jak sie bardzo bedzies zmartwic to ok 22 zadzwon na nhs24 albo pojedz do szpitala na emergency niech posprawdzaja co i jak

reklama
Tak zrobię. Poczekam i zobaczę jak będzie się sytuacja rozwijać. Przy poprzednich zębach miała tez zazwyczaj 38 z lekkim kawałkiem a teraz 39 i nie spada. No i jeszcze nie śpi a zazwyczaj zasypia ok 19-20. A dziś marudzi cały czas,jak siedze przy niej,głaskam,mówie do niej i czytam bajki to jest spokojna a jak tylko zniknę z zasięgu wzroku to płacz i marudzenie.

Do góry