reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

azorek podziwiam cie ze skoro ci juz pomazala sciany to jeszcze jej dajesz kredki.. u mnie jest czas zabawy- rysowania a pozniej chowam wszystko bo jak raz pomaluja to juz zawsze beda malowac.. ja sprzatanie skonczylam ale teraz mam zas dywan w zupie pomidorowej.. heh :)

basienka ja mialam tu scany w 12-14 tyg a pozniej ok 20 tyg jak bylam w pl i na tym koniec, jak wszystko jest ok to nie ma takiej potrzeby choc wiem ze fajnie sie mowi , pamietam jak w ciazy bylam to tez chcialam miec jaknajwiecej scanow zeby sprawdzic wszystko i na dzidzke popatrzyc :)

reklama
Gwiazdeczka, jakby mi się chciało tak jak mi się nie chce.... :-) Ja codziennie na siłę się zwlekam z łóżka, bo wiem, że muszę :baffled:

Magdziarz, my to się miałyśmy na kawkę spotkać w zeszłym tygodniu :laugh2::-), ale dziumka wtedy właśnie wirusa złapała, więc nie gniewam się, że ci z głowy wyleciało ;-):tak:

Anitha
, ja też ci mogę zaproponowac taki układ jak Azorek. Moja mała wprawdzie jeszcze ścian nie maluje, ale ja jakoś nie mam melodii do sprzątania i tylko co z wierzchu ogarniam :-) A poważnie, to nie martw się, moja siostra ma córkę dokładnie w wieku twojego synka i do tej pory karmi ją piersią :eek: Również w nocy- co godzinę :sorry:. Na pytanie, czemu jej nie oduczy odpowiada- "bo płacze". No jak rany, pewnie, że nie będzie szczęśliwa, ale popłacze i zapomni, a ona w końcu może zacznie się wysypiać. Z drugiej strony, łatwo mi mówić, bo mam wyjątkowo ugodowe- póki co- dziecię i wszelkie zmiany akceptuje bez jakiś większych histerii.
A co do karmień nocnych, to może spróbuj dawać małemu wodę? Bo pewnie je już tylko z przyzwyczajenia, a im dłużej to przeciągasz, tym ciężej małemu będzie się przestawić...

Azorek, ja bym chyba padła :-D, faktycznie mały rozrabiaka z Twojej Amelki :-)

Basienka ja mam termin na 17 października ale prawdopodobnie będę miała wywoływany poród wcześniej ze względu na zatrucie ciążowe . Ja już mam wszystko gotowe dla małej bo mam większość po starszym synku teraz czekam aby wszystko poprać i poprasować. A ty na kiedy masz termin ? Ja mam teraz jeszcze w 30 tyg. ostatni scan , doktorka chce mieć pewność że mała się prawidłowo rozwija i jak na razie jest w normie.

menia ja mam na 10 pazdziernika, fajnie ze Ci zrobią jeszcze scan, to jest teraz moj 30 tydzien i juz zadnych badan nie bede miala:/ no tylko mocz...
a wczoraj ogladalismy wozek u takiej dziewczyny co 2 miesiace temu rodzila, meczyla sie 22 h i zrobili jej cesarke bo juz nie miala sily.... i chyba ten wozek od niej kupimy bo sprzedaje bo nie miesci jej sie do samochodu taki jak chcialam z gwarancja icandy.... ale ten jej maluszek przeslodki moglabym go schrupac:) no i też oliver...

vampiria patryk to maly grubasek , ktory jest wiecznie glodny.. w nocy nie raz slysze jak mu burczy w brzuchu hehe. wody nie tknie ,jedynie co to jak mu dam w nocy kubusia zamiast kaszki to czasem podziala, choc nie zawsze mam kubusia.. probowalam tez dawac rzadsza kaszke jestem juz na etapie 240 ml wody i 6 miarek zamiast 8.. jak dalam 5 to efekt byl taki za zaczol sie drzec i musialam isc dosypac.. nie narzekam na niewysypianie bo juz niepamietam jak to jest spac cala noc, zreszta przez te kilka lat sie przyzwyczailam :) teraz jeszcze z dominikiem jestem na etapie wstawania na siku w nocy jak sie przebudzi wiec jak nie jeden to drugi..

menia26 u mnie samopoczucie się cały czas waha:-)ale nie jest źle jeszcze 13 tygodni i będziemy we trójkę :-) sił dodają mi kopniaki mojego Małego;-)

co do Chrztu to u nas pewnie wszystko wyjdzie w praniu. wiecie jak to jest na dorobku - człowiek z każdym groszem się liczy (no a że bilety do groszowych spraw nie należą do już inna sprawa). pewnie, że wiara jest sprawą indywidualną i każdy ma prawo do własnego zdania.

magdiarz co do zdjęć to ja Ci powiem, że ja wywołuję w asdzie, zamawiam przez neta. powyżej 200 zdjęć masz za 5pi i muszę Ci powiedzieć są całkiem dobrej jakości.
6*4 to te 10*15 cm chyba obecnie standard.

reklama
A ja wlasnie zarezerwowalam bilet na kwiecien :) i lece od 4 do 27 kwietnia. Tylko trzeba bylo wpisac imie dziecka - inaczej nie przyjeloby rezerwacji... wiec mam nadzieje ze jak sie okaze ze sie na USG pomylili i zamiast dziewczynki urodzi sie chlopak to mi pozwola zmienic :confused2:

Do góry