reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

A tak wogle dziewczyny jak czułyście się na kilka dni lub dzień przed porodem? Ja pamiętam że czułam się bardzo dobrze z Kubą i wogle nie przewidywałam że to może być akurat w ten dzień.
Teraz przez 2 dni męczyły mnie bóle że ledwo się ruszałam i jakieś przeczyszczenie miałam a dzisiaj po prostu rewelacja. zaraz drugi raz ide na spacer a pogodę to chyba za wcześnie pochwaliłam bo strasznie pochmurno się zrobiło:confused:

reklama
A tak wogle dziewczyny jak czułyście się na kilka dni lub dzień przed porodem? Ja pamiętam że czułam się bardzo dobrze z Kubą i wogle nie przewidywałam że to może być akurat w ten dzień.
Teraz przez 2 dni męczyły mnie bóle że ledwo się ruszałam i jakieś przeczyszczenie miałam a dzisiaj po prostu rewelacja. zaraz drugi raz ide na spacer a pogodę to chyba za wcześnie pochwaliłam bo strasznie pochmurno się zrobiło:confused:

no ja to ostatni miesiac czulam sie caly czas tak samo ..... wygladalam jak slonica i ciezko mi bylo sie podniesc z kanapy..... nic nie wskazywalo na to ze za chwile sie cos stanie :)

Hej no juz nie wiem co robic maly spi od paru dni wiecej,czasami przesypia jedzenie,jest ogolnie wesoly i pobawi sie ale spi po godzine moze nawet wiecej co wczesniej sie nie zdarzalo ale nie wiem moze to pogoda,do tego mierzylam mu temp.i mial 34,5-35,5 tak w tych granicach ale to chyba nie mozliwe,moj termometr jest chyba do niczego bo mi tez wykazalo ze mam 34:-)chyba jutro umowie sie do lekarza a dziewczyny jak myslicie co to moze byc?
wczoraj do tego dowiedzialam sie ze moja babcia umarla,dozyla pieknego wieku 87 lat ale i tak wielki dol,byla mi ja druga mama

Ja pierwsze ruchy wyczulam w 16-17 tyg wiec wczesnie,co do porodu to nic nie zapowiadalo sie,bylam nawet pare godzin wczesniej w szpitalu na sprawdzeniu i wszystko bylo ok,zero skurczy a po powrocie 2 godz.pozniej dostalam skorcze:tak:moj maz jak mu mowilam ze chyba cos sie zaczyna tez kazal mi isc spac bo to byla 2 w nocy i juz ne wymyslac bo to tylko stres:tak:
Makta zycze udanego wypoczynku i milegoc czasu z rodzinka:-)

gasiorek współczuje z powodu babci, to zawsze jest szok nawet jak niby jesteśmy na to przygotowani.
Jeśli jedyny objaw który Cię niepokoi to to że dziecko więcej śpi a poza tym jest ok to moim zdaniem nie masz się czym martwić, dzieci mają różne okres ze spaniem.
To ja mam nadzieję że dzisiaj u mnie to cisza przed burzą, swoją drogą mam mnóstwo energii dzisiaj, 2 spacery, wyszorowałam wszystkie podłogi - na kolanach (podobno babciny sposób na wywołanie porodu), ale ja jakoś tak nie do końca w te sposoby wierzę, w zeszłym tygodniu wyszorowałam wszytskie okna i nic:no:

Gasiorek przykro mi z powodu Babci.
Izabell wydaje mi sie ze kilka dni temu ktoras z dziewczyn robila fotki do paszportu, a na fotografa dostala namiary z konsulatu.

Witam w ten deszczowy poranek:-( a ja znowu miałam plany na spacerowanie. Jakoś muszę zmusić moje maleństwo do wyjścia z mamusi brzuszka bo już jestem jak słonica.

reklama
Dzień dobry:) Miesiąc temu przeprowadziłam się do Szkocji (Glasgow) i czuję się tu taka strasznie wyobcowana. Znalazłam więc na forum wątek i postanowiłam napisać:tak: zawsze jakoś tak mi lepiej będzie:) mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko przyłączeniu się do was. Ja nazywam się Ola, a moja półroczna kruszynka to Ala:) Pozdrawiam serdecznie-Ola.

Do góry