reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

przerazona ja dostalam jakies kombinezony i kurteczki, ten ktorego bede uzywac na poczatku jest niby na 0-3miesiace, ale jest calkiem spory :)

Na rozmiar newborn kupilam na poczatku tylko rzeczy do szpitala, troche dostalam od znajomej, kilka pajacykow kupilam w Charity Shop. Duzo wiecej mam na wiekszy rozmiar.

A kolkami martwisz sie bo w Polsce polecaja pompowane? Mi sie wydaje ze na tutejsze warunki piankowe sie sprawdza jak najbardziej, nie koniecznie trzeba miec pompowane.

reklama
Kuchnia sprzątnięta, pranie powieszone, ciastka w piekarniku, chleb wyrasta...tak na mnie wpłynęła wiadomość, że idę do pracy chociaż na dwa tygodnie :rofl2: rany...już tak o tym marzyłam-nie, żeby przebywanie z Grzdylem mi się nudzilo, chodzi wyłącznie o kwestie finansowe :tak: no i w końcu się udało :-) szkoda tylko, że to 2 tygodnie, a nie więcej, ale... ;-)
Miłego wieczoru, Dziewczyny :cool:

No to chyba byla u mnie ta grypa.... Barnim zczol zwracac wieczorem. Juz od 5 razy zwraca zolcia:-( ohhh.. jeszcze jak Mestwin dostanie to bedzie gorzej...

witam z kawka
Azorek gratulacje zawsze to do przodu
My wczoraj zaliczylismy bardzo mile spotkanie na urodzinach Bobkow, Bzyczek dzieki za zaproszenie
Dzisiaj chyba ldna pogoda bedzie

azorek gratuluję egzaminu :-)

cytryna Ty mnie nie zawstydzaj :zawstydzona/y:już wszystko widzę masz gotowe dla córci a ja w lesie. byłam wczoraj w asdze tak się przeszłam po tych rzeczach to jak dla mnie te na newborn są takieee wielkie, że sobie nie wyobrażam urodzić :-)nic nie kupiłam! listę już prawie kończę bo wolę niczego nieprzeoczyć.

wczoraj wzięłam nospę i nic nie pomogła!:wściekła/y:umierałam cały dzień a i dzisiaj jeszcze czuje;/

doveinred to współczuję. ja miałam raz i za więcej podziękuję. braliśmy smecte i ??? nie pamiętam ale zwracałam to natychmiast po włożeniu do ust. wiesz co nam polecił jeden lekarz? pepsi/colę oryginalną. tak się napić aż się odbije. Ty wiesz, że na mnie i na mojego męża podziałała...:-)

przerazona- dzieki tylko raczej 2 latkowi nie dam coli :-( , idziemy do GP wiec zobaczymy sami chcieli go zobaczyc, Jak narazie daje mu wode z glukoza - zawsze to jakies plyny

Witam z kawusia w raczce:-) alez sie dzisiaj wyspalam. Mala jak poszla spac o 20.15 to wstala dzisiaj o 7rano:szok: :-) uwierzyc nie moglam.. przynajmniej pojde dzisiaj wypoczeta do pracy..
Azorek to gratuluje.. zawsze to do przodu ja i tak cie podziwiam ze poszlas do szkoly:tak: Praca, dom dziecko i szkola.. ja ty to ogarniasz??
Doveired wspolczuje.. moja mala jelitowka dopadla na szczescie w PL.. 3dni i bylo po chorobie.. mam nadzieje ze i w waszym wypadku bedzie podobnie.. i oby Mestwin sie nie rozchorowal..
Przerazona ja zaczelam kupowac wszystko dla dziecka dopiero w 25tyg ciazy.. polowe kupilam na placu, troche dostalam od znajomej a reszte dokupilam.. jak pamietam jestes okolo20tyg tak?? wiec masz jeszcze troszke czasu:-)
Bzyczek fajnie wczoraj bylo ale szkoda ze moj A musial isc do pracy.. zostalabym dluzej..
Mojej malej wysypka nie schodzi:-:)confused2: Jak nie zejdzie do nastepnego tyg to poprosze o badania.. ciekawe czy zrobia.. jak nie bede musiala czekac do wyjazdu do PL... a tyle spraw mam jeszcze tam na glowie..

reklama
Dzień dobry :)
azorek gratulacje :)
doveinred ja też słyszałam o magicznej mocy coli w takich wypadkach ale to faktycznie bardziej dla Ciebie niż dla dzieciaka.

My dziś pospałyśmy do 8 :) Widzę,że zapowiada się ładna pogoda wiec pewnie sporo czasu spędzimy na polu-trzeba korzystać skoro szkocka aura łaskawie nas obdarza odrobiną promieni słonecznych i jasnym niebem ;-)

Do góry