reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• 15.04.2025 o 12:00 zapraszamy Cię serdecznie na live, który poprowadzi psycholożka i psychoterapeutka Agnieszka Dąbrowska (@zdrowo_i_purpurowo), a jej gościnią będzie Anna Ślusarczyk (@kawa_z_uwaznoscia) – dziennikarka, psycholożka zdrowia i jakości życia, trenerka umiejętności DBT, liderka Family Connections i redaktorka naczelna portalu @babyboom_pl. Porozmawiamy o tym: czym tak naprawdę jest uważność w codziennym życiu mamy, jak wspierać dziecko swoją obecnością, nie tylko działaniem, jak zatrzymać się choć na chwilę, nawet jeśli wszystko dookoła pędzi, i dlaczego uważność może być jednym z najpiękniejszych prezentów, jakie dajemy dziecku i sobie. To będzie ciepła, wspierająca rozmowa – bez oceniania, za to z dużą dawką otwartości i akceptacji. Zrób sobie kubek herbaty, usiądź wygodnie i bądź z nami 💛 Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Mamy Zakupoholiczki :P

Hehe u mnie bardzo podobnie, stwierdziłam że ostatni semestr studiów to idealny czas żeby już dzidziula w brzuchu rosła i na początku 7 miesiąca będą się bronić, również liczę na przychylność komisji :-p A jak dobrze pójdzie to dzieciątko będzie prezentem na 3 rocznicę ślubu :-)

Ja tez licze ze moze bedziemy miec prezent na 3 rocznie slubu:-D 13 wrzesnia ale było by fajnie.

reklama
A to widzę, ze więcej takich rocznicowych dzieciaczków jak u nas:) Również na trzecią rocznicę prawie prezent sie szykuje, bo ślubowaliśmy 20.09 a termin na 17.09:)

U nas było niby po bożemu hehe:) jesteśmy ze sobą od 2001 roku, później przez czas studiów mieszkaliśmy sobie razem(tu element mało Boży:), zaręczyliśmy się w grudniu 2007, ślub kościelny wzięliśmy po 7latach znajomości w 2008roku. Impreza dwudniowa, z kupą znajomych i niewielką domieszką rodziny na około 120 osób:) A teraz czekamy na dzidzie... niezaplanowaną do końca, ale baaaardzo już chcianą i wyczekiwaną.

O i to tak było.

Ja tez licze ze moze bedziemy miec prezent na 3 rocznie slubu:-D 13 wrzesnia ale było by fajnie.
Widzę, że sporo tu małżeństw wrześniowych:tak::-D
My 6 rocznicę ślubu mamy 3 września a termin porodu na 6 września.
Może też będziemy mięli taki śliczny prezencik :-)

madzik1388 miki_czchow Ja też miałam 19 :-p

Ostatnia edycja:
Moja znajomosc z G zaczela sie od internetu, chodz mieszkalismy od siebie tylko 12kilometrow to nie bylo nam dane sie spotkac :p albo ja zapominalam albo mi sie nie chcialo :D ale moj G byl wtedy baaaardzo cierpliwy i do spotkania doszlo. Parą byliśmy po 3 miesiacach znajomosci i tak to trwa do dzisiaj juz 8 lat i 10 miesiecy...po 3 latach sie zareczylismy (G klękał na plaży w Dziwnówku o 1 w nocy) to byl sierpien, w listopadzie wynajelismy male mieszkanko na "probe" po roku od zareczyn wzieliśmy ślub cywilny...my, rodzice bracia i swiadkowie :) obiad w restauracji i do domu :p a cooo taka jestem :p po roku ślubu zaciagnelismy kredyt na mieszkanko, mieszkamy juz 2 lata...a o dzidziusiu przyszlo tak nagle jak bylismy w moich stronach rodzinnych pod zamosciem, moj G wystrzelil ze chcialby juz dzidziusia wiec sie nie zastanawialismy ani chwili :p i po 7 miesiacach ciezkich prob bedziemy rodzicami :)
i co do slubu po Bozemu to na pewno przyjdzie czas i wezmiemy kto wie moze razem z chrzcinami :) ale tez takie skromne bo jako dziewczynka marzylam o pieknej bialej sukni ale z czasem to przeszlo, wydawanie kasy nie potrzebnie :) wolalam zeby rodzice nam dali te pieniazki co mieli by nam wesele zrobic, nadgonilibysmy kredyt 30-sto letni :D:D:D

Strasznie sie tu romantycznie zrobilo na watku :-) tylko trzeba bedzie chyba zmienic jego nazwe, bo to juz nie mam zakupoholiczki sa a przeminelo z wiatrem :-D

ehhh, to jak my mamy rocznicę 25lipca to mam sie starać o wcześniaka?? :sorry2:

kupiłam dziś dwupak smoczków Aventu, były po 18zł w promocji, to wzięłam :)

a któraś wie gdzie w Krakowie można kupić w miarę cenowo ale ładne sukienki ciązowe takie na okazję. Mój brat w czerwcu ma wesele i coś bym kupiła, ale z rok nie laziłam po Krakowie więc straciłam orientacje. A poza tym nie szukałam nigdy czegoś takiego.
Na pewno bonarka i ten nowy sklep odpada. Jedyna suknia która mi sie spodobała kosztowała 350 zł. Masakra jak na jeden raz. To ja za swoją ślubną z uszyciem dałam 450 zł

a któraś wie gdzie w Krakowie można kupić w miarę cenowo ale ładne sukienki ciązowe takie na okazję. Mój brat w czerwcu ma wesele i coś bym kupiła, ale z rok nie laziłam po Krakowie więc straciłam orientacje. A poza tym nie szukałam nigdy czegoś takiego.
Na pewno bonarka i ten nowy sklep odpada. Jedyna suknia która mi sie spodobała kosztowała 350 zł. Masakra jak na jeden raz. To ja za swoją ślubną z uszyciem dałam 450 zł

Na zakopiance, na przeciwko cinema city jest taki sklep duzy z sukniamislubnymi i wieczorowymi i cos mi sie zdawalo ze tam takie na ciezarna tez byly ;)

reklama
Anisen ja bym Ci radziła pochodzić po sklepach ciążowych. Jak szukałam dla siebie, to najpierw pochodziłam po zwykłych sklepach z sukniami to ceny były od 200 w górę, a w ciążowym zapłaciłam 120, więc jest różnica.

My mamy rocznicę 1 września, więc może się uda prezent:-)

A teraz mam pytanie do mam, które już mają dzieciaczki, i używały pasa poporodowego, jest sens go kupować??? Z Majką go nie miałam, i został mi taki brzydki brzuch, teraz chciałabym tego uniknąć, ale nie wiem czy on coś daje

Do góry