reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Zakupoholiczki :P

wiecie co przy pierwszym dziecku serio sie przesadza i popełnia masę błędów, liczyłam czapeczki mam 12:szok: nie wiem kiedy tyle się nazbierało, ale wiem ze przesadziłam, chociaż nie które są troszke większe to może starczą na dłużej...

hehehehe skad ja to znam :D ja tez mam 12 par takich bawelnianych czapeczek i dwie grubsze na wyjscie :D Nie wspominajac juz o 10 pajacach, 20 bodziakow, 18 spiochow, i niezliczona ilosc oszulek i kaftanikow (ja ich nie rozrozniam nawet :D) i to wszystko w rozmiarach 56-62 (glownie 62, ale niektore wydaja mi sie duzymi 62 wiec moze beda na dluzej:D) a co najsmieszniejsze sama dla MAI nie kupilam prawie nic, raptem 2 bodziaki, 1 pajaca jesli chodzi o ta mniejsza rozmiarowke :D
Aaaaa policzylam jeszcze polspiochy (ciekawe po co mi one) - 9 par :D
Spodenki takie misiowe/dresowe -5par
spodnie wyjsciowe 4 pary
Wszystko albo dostalam albo kupila moja mama, ktora jest zakupoholiczka... az sie boje pomyslec jaka bedzie wieksza rozmiarowka...
oczywiscie wszystko wypralam i wyprasowalam, najwyzej sie tego nie zuzyje, spakuje do torby i poczeka na nastepne bobo w rodzinie :D

reklama
kasiula to trochę dużo..ja nawet w 1-szej ciąży tych "kondonów" - bawełnianych czapek miałam chyba 3. A takie grubsze na wyjście do ludzi to mam też..tylko, że one są ładne..a w tych kondonach to dzieciaki wyglądają...jak wyglądają:-p

no własnie ja więcej całe szczęście mam tych "do ludzi" bo ja to wzrokowiec i upuję tylko to co mi sie podaoba, a właśnie te kondony nie za ładne, ostatni zakup to taka fajna welurowa z H&m z uszkami...ale już ostatnia

Ja porobiłam pranie i prasowanie i tak jak sobie w końcu podzieliłam wszystko na szufladki rozmiarami, to jakoś tego 56 nie mam prawie w ogóle, we wtorek wyciągam mojego k na zakupy więc będzie trzeba chyba coś niecoś dokupić, bo jak się okazało to jak się urodziłam miałam 53cm, mój K też koło tego, a najmniejszych rozmiarówek nie mamy prawie wcale... No i czapeczki - mam trzy takie zwykłe bawełniane używane, więc też chcę kupić coś nowego i jakieś skarpeteczki.

Ja też mam dużo małej rozmiarówki ale coś podejrzewam że Maleństwo będzie jednak małe. Jak na razie to utrzymuje się w dolnej strefie siatki centylowej.

ja mam 3 czapeczki cieńkie i jedną grubszą i nie zamierzam kupić więcej. Wystarczy, wystarczyło z Kingą. Za to muszę kupić ze dwa bodziaki z krótkim rękawkiem takie 56 i ze dwa 62 bo nie mam wogóle. A poza tym to do ubrania chyba nic nie będę kupować. To co mam starczyło Kini to i Gabrysiowi wystrczy. A nie ma sensu mieć milonów ubranek bo sie okaże że dziecko nie zdąży ubrać nawet połowy.

Już rozmiarówka 68 będzie dłuzej noszona i moze sie zniszczyć bo dziecko zacznie jeść nowinki i czasem pluć gdzie popadnie - mama ze 4 bodziaki które są zasmarowne jedzonkiem a nie puściło. Ale po domu będzie.
Szkoda mi tylko tych sukieneczek po Kini :) śliczne są. Obiecałam bratowej męże ze sobie przeglądnie i wybierze co jej zostawić - strają sie o córeczkę ;) a reszte chyba sprzedam

ja jestem zakochana w ciuszkach z H&M i Zary, niestety dużo kasy, wiec jak są wyprzedaże to korzystam :)

a ja mam trochę po Martynie ubrań, trochę dokupiłam, trochę dostałam. I mimo że nie planuję już więcej dzieci, coś czuję że i tak nie sprzedam wszystkiego, to co będzie sie nadawało jeszcze do noszenia i to do czego mam większy sentyment spakuję do kartonu i schowam do pawlacza. A co tam, a nuż się jeszcze kiedyś przyda, jak nie mi to komuś w rodzinie... jakoś mi się ciężko będzie rozstawać z niektórymi ciuszkami i rzeczami...

My tez na koncowce zakupow. Obiecalam sobie ze juz nic nie kupie bo wszystkiego po trochu mam ale jak bede wszystko w szafie Lenki ukladac ( szafa przychodzi 10 sierpnia :-) ) to sie okaze czy jeszcze czegos nie trzeba dokupic. Na pewno brakuje mi jeszcze takiego lekkiego jesiennego kombinezonu bo zimowy mam a takiego nigdzie nie moglam do tej pory znalezc. Jakbyscie gdzies widzialy taki kombinezon na okres pazdziernik - listopad to dajcie znac :-)

A to moje zbiory :-D:-D:-D;-);-);-)

Załączniki

• 26072011467.jpg
    26072011467.jpg
    34,8 KB · Wyświetleń: 57
  • 26072011468.jpg
    26072011468.jpg
    33,1 KB · Wyświetleń: 62
  • 26072011469.jpg
    26072011469.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 66
  • 26072011470.jpg
    26072011470.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 59
  • 26072011471.jpg
    26072011471.jpg
    37,1 KB · Wyświetleń: 62
  • 26072011472.jpg
    26072011472.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 62
  • 26072011473.jpg
    26072011473.jpg
    40,9 KB · Wyświetleń: 59
  • 26072011474.jpg
    26072011474.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 52
  • 26072011475.jpg
    26072011475.jpg
    40,2 KB · Wyświetleń: 63
  • 26072011476.jpg
    26072011476.jpg
    34,1 KB · Wyświetleń: 49
reklama
Bluetooth - takie welurowe na pewno są w Smyku albo w Tesco (Cheerokee - jakkolwiek to sie pisze), albo popatrz na Alle jak coś.

bebzonik - ja z moimi trzema bluzeczkami nawet nie startuję do Ciebie!! :szok: że też Ci sie prasować to wszystko chciało!! ale będzie za to mała jak Księżniczka, codziennie w innym zestawie chodzić! :)

Ostatnia edycja:
Do góry