reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy Zakupoholiczki :P

Wczoraj wyciągnęłam mojego męża do sklepu z art. dziecięcymi, mieliśmy tylko się rozejrzeć i rozeznać w cenach a wyszliśmy z wanienką, pieluchami tetrowymi i przyborami kosmetycznymi dla maluszka:-) No i bym zapomniała o najważniejszym zakupie mojego męża KROWIE !! Puścić mężczyznę między póki z zabawkami :-p potem chodził za mną po sklepie i jak małe dziecko powtarzał " kupmy krowę dzidziolowi " !! A oto i ona :

DSC01659.jpg

reklama
to mnie pocieszyłyście że nie zwariowałam. Bo moja mama to na mnie jak na wariatkę naskoczyła jak jej powiedziałam że jak będzieładna pogoda ładna to na wyjście starczy cieplejszy pajac, body pod spód i koc, no i dziecko w foteliku będzie to też je chroni od wiatru.
Jatam napewno będe zimą nawet przy minusach wychodzić.
koło lutego to nawet na basen bym chciałą już chodzić z mała, kąppielówki już jej kupiłam, różowe w białe groszki :p

Igocencja u mnie tez tak jest. Jak wchodzimy do sklepu dzieciecego to ja na ciuchy a moj M na zabawki i wyciagnac go stamtad zadna sila sie nie da :-D I oczywiscie tez ze to przeciez dla dziecka chce kupic hehehe
asia z tym basenem to teraz z grubej rury pojechalas :szok: z takim maluchem na basen, ja bym sie nie odwazyla ale ja w ogole raczej mniej niz wiecej z woda mam wspolnego :-)

asia ale na naukę pływania czy tak we własnym zakresie?
My z Iga też byliśmy jak miała niecałe pół roku, ale tak raz na jakiś czas, chociaż właśnie wiem, ze na naukę pływania juz można chodzić. U nas narazie Iga będzie chodzić, kontynuwać, bo lubi..no chyba że nie bedzie mogła z tymi uszkami..

Bluetooth
jeśli nie ma przeciwwskazań to od 3 miesiąca można ( takie kąpielówki też mam :p), tylko woda musi obyć ozonowana a nie chlorowana. my sie zapiszemy ( jeśli lekarka pozwoli oczywiście ) koło 5-6 miesiąca na jakieś zajęcia.
To tak jak już o basenach to wstawie moje kompielóweczki, oczywiście z lumpka za 2 zł

ania
właśnie o takich zorganizowanych zajęciach myślałam, dzidzia się popluska będzie z wodą oswajać a ja trochę czasu z ludzmi spędze.

Załączniki

• kompielowki.jpg
    kompielowki.jpg
    58 KB · Wyświetleń: 29
Ostatnia edycja:
no piekne kapielowki :-) czyli trzeba szukac takiego basenu gdzie maja specjalny przystosowany basen do maluchow?
Jak to dziala, ze Twoja niunia sie chlapie a Ty masz czas dla siebie? Myslalam ze to tak wyglada, ze caly czas ja trzymasz i nie odstepujesz na krok. Jak wygladaja takie zajecia?

YouTube - ‪Jaś na basenie Gliwice cz.4‬‏
YouTube - ‪Pczątkujące niemowlaki po 5 zajęciach - ZAPRASZAMY -www.basenbierun.pl‬‏
YouTube - ‪agatka pod woda.wmv‬‏
tu masz różne filmiki,
Dziecko ciągle trzymasz, a przynajmniej jesteś przy nim, bo czasmi kładziesz na mate taka pływającą i ciągniesz, wsadzasz w koło itd, to jak by seria różnych ćwiczeń, przy takim małym dziecku to raczej jeszcze nie nauka pływania, ale już dobre początki, dziecki się szybciej uczą pływać i nie boją wody.
basen specjalny nie musi być, ale musi być dość płytki żeby rodzicemogli spokojnie stać.

tu jeszcze link z info Na basen z niemowlakiem - BabyBoom

bluetooth no nie odstępujesz na krok, wiadomo..pluskasz się razem z maluchem...widzisz tylko innych ludzi i tyle:-)
a oglądałaś już materace? zdecydowałaś jaki? tzn że lateks to wiem, ale jaka grubość i firma?

reklama
aniawos jaki dokladnie to nie wiem jeszcze. Jedziemy w ten weekend do Szczecina i w tym sklepie gdzie bedziemy zamawiac wozek jest taka babka ktora super doradza wiec chyba zdam sie na jej opinie, bo ona juz 2 miesiace temu nam mowila ze lateksowy najlepszy.A jesli chodzi o to jaka firma i jaka grubosc to totalnie nie mam pojecia :baffled: Jak sie bede stasznie nudzila w tym tygodniu to pobuszuje po necie i moze znajde cos ciekawego na ten temat. Moze dziewczyny nam tutaj cos doradza odnosnie firm i grubosci :-)

Do góry