reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Wołomina

Hej dziewczyny. U nas też byli dziadkowie od soboty do poniedziałku, Maję rozpieścili noszeniem na rękach i myślałam, że będzie problem jak pojadą. Ale jest ok. Chyba córcia wyczuła, że z mamą tak się nie da :) My do lekarza wybieramy się na początku przyszłego tygodnia. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Maja je ładnie, budzi się co 2-3 godziny w dzień i raz w nocy, ale zastanawiam się czy nie je zbyt krótko - 10-15min. Zobaczymy jak ją zważą. Jak biorę ją na ręcę to czuję już jej ciężar :) Życzę miłego dnia i udanej walki z wszelkimi chorobami

reklama
Duralex a czym się objawia kryzys 8 tyg bo my już tuż tuż :)? Ja się teraz zapisałam bo się obawiam że dostanę okresu i znów będę musiała czekać:/ Na szczęście szwy w środku już mi się rozpuściły i powypadały bo do tej pory to mnie tam jeszcze uwierały :/ No i ciekawe czy powie że można już się sexsić chociaż ja mam jeszcze jakąś blokade psychiczną:/ Czuję się jak dziewica :D

Pasek, moje cycki w dzień też są takie flaczki więc się nie martw a mleczko przybiera również jak dziecko ssie, czujesz takie mrowienia? Mnie to aż czasem boli. A jak jesteśmy na spacerze, lub mała śpi w dzień troszkę dłużej to właśnie takie mrowienie informuje mnie że zbliża się pora karmienia :) Małą brzuszek może boleć od sztucznego bo ono się dłużej trawi i jest jakby gęściejsze, no to ładnie mała przybrała na wadze :) Dostawiaj ją jak najczęściej i powoli dawaj coraz mniej tego sztucznego aż w końcu w ogóle nie będziesz dawać :) Co do mycia się rano to ja też dopiero się myję i ubieram jak mąż wróci z pracy bo wcześniej się nie wyrabiam :/ U mnie mała teraz jje krócej bo ok 15-20 min ale tez kiedys jadla godzinke.

Renia 3 tyg dziecko przesypia Ci prawie całą noc?? jestem w szoku :)

No i znowu malo przybrala-tym razem przez 4 dni tylko 80gram:( Ja juz nie wiem, co mam robic...:(:(
Wisi mi na piersi i dokarmialam ja, a tu tylko marne 80gram. Wczoraj zrobila mega wielką kupę-na bank bylo ze 150 gram:) Ale co z tego, przeciez dzieci robia codziennie po kilka i ladnie przybieraja. Tak cholernie chcialabym karmic tylko piersia, bo jak za czesto butla bedzie, to pewnie i z cycka nie bedzie chciala jesc:(

No, ale jak ja bym chciala sciagnac pokram po tym jej calodziennym cycusiowaniu, to moze ze 30 ml by bylo z obu piersi:(
Kurde ryczalam juz dzisiaj i teraz znowu zaczelam:( Pije ze 4 litry plynow dziennie, ale mleka jakos szalenie duzo nie ma:(

W nocy sciagnelam z obu piersi po 4 godzinach bez karmienia zaledwie 100ml, a i tak sie mega ucieszylam, bo to az 100ml, zawsze jest duzo mniej:(

Dziewczyny ile dziecko do ukonczenia pierwsezgo miesiaca musi przybrac na wadze?

Pasek jak to mało przybrała?? 80 g przez 4 dni to jest mało?? Dziecko powinno przybierać dziennie ok. 20 g, także Zuzia przybrała idealnie.. Jak dziecko przybiera 150 g tygodniowo to jest dużo, także nie wiem czym Ty się martwisz?? Dziecko powinno podwoić swoją wagę do ukończenia 6 miesiąca... Także Pasek nie wmawiaj sobie, że jest źle, bo tylko się stresujesz, a z tego co piszesz wszystko jest w porządku.. A co do ściągania mleka, to Ci powiem, że jak byłam w domu to też ściągałam marne 100 ml, a jak poszłam do pracy, to za jednym posiedzeniem 250 g :)...

Dzień dobry :)
Melduje się, że żyjemy :-) ale czasu brak na pogaduchy...

Buziaki dla wszystkich dzieciaczków i pozdrowienia dla mamuś :-)

Duralex tak mi powiedziała ta polozna, co pracuje z dr Sidor (bo, jak bylam na wazeniu, to byla tylko ona), ze marnota:( Powiedzial, ze powinna minimum 200 tygodniowo. Czytalam w necie o normach i sa przerozne:(Ale te 200, to raczej gorna granica.

Poza tym, moja mama powtarza mi jak mantre, ze dziecko to do ukonczenia pierwszego miesiaca powinno wazyc o kilogram wiecej w porownaniu do masy urodzeniowej-chyba przesada!

A z mleczkiem, to jest tak, ze to 100ml, to obu piersi udaje mi sie sciagnac, jak ich nie uzywam prze 4-5 godzin, jak mala siedzi na cycu caly dzien, to nawet nie probuje, bo raz sparwdzilam i bylo ze 30 ml z obu:(

Duralex, Brejka, a jak Wasze dzieci przybraly do skonczenia 1 mieisca? Bo moze rzeczywiscie wszyscy tylko mnie stresuja, mowiac, ze mala malo przybrala i na pewno bedzie miala kiepska morfologie i ze dziecko glodze:(

Aaaa i dzis obudzilam sie z potwornym bolem gardla, glowa mi peka, wiec chyba jakies chorobsko sie przypaletalo-wiem, ze na gardlo moge tantum verde, ale na przeziebienie ogolnie, to co moge brac, aby malej nie zaszkodzic?

reklama
Pasek witaj w klubie przeziębionych:/ na ogólne przeziębienie to homeopatię możesz brać, nic z typu fervex, gripex. Ja się męczę z katarem, gardłem, głową i dzieckiem które nie chce w dzień spać :/ Jeśli chodzi o wagę to moja jak skończyła 2 tyg to ważyła 5120 a jej najmniejsza waga to 4600 więc przybrała 0,5kg no ale była dokarmiana wtedy też sztucznym , teraz mi waży 6,5kg a ma 7 tyg. Tylko że moja to strasznie dużo jje i ja mam cycki jak flaczki ale się tym nie przejmuję bo ona je i nie marudzi :) A laktatorem to tak jak mówiłam się nie przejmuj bo ja w nocy mam jak balony i czasem muszę ściągać to więcej odciągnę ręcznie niż tym laktatorem mimo że mam dobrej firmy i elektryczny, jak kiedyś odciągałam w nocy to udało mi się ( z tych balonów ) odciągnąć 170 ml ale jestem pewna że tam jest znacznie więcej. Poza tym nie słuchaj się że dziecko ma tyle i tyle przybierać, to są tylko orientacyjne dane a każde dziecko jest inne i inaczej rośnie, rozwija się itd. więc głowa do góry :) Moja mała waży tyle co mojej siostry dziecko jak miało 4-5 miesięcy więc to różnie bywa :)

Duralex moja siostra dostała 2 tyg po połogu i ja się boję :)

Do góry