reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

Hej dziewczyny. U nas też byli dziadkowie od soboty do poniedziałku, Maję rozpieścili noszeniem na rękach i myślałam, że będzie problem jak pojadą. Ale jest ok. Chyba córcia wyczuła, że z mamą tak się nie da :) My do lekarza wybieramy się na początku przyszłego tygodnia. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Maja je ładnie, budzi się co 2-3 godziny w dzień i raz w nocy, ale zastanawiam się czy nie je zbyt krótko - 10-15min. Zobaczymy jak ją zważą. Jak biorę ją na ręcę to czuję już jej ciężar :) Życzę miłego dnia i udanej walki z wszelkimi chorobami

reklama
Duralex a czym się objawia kryzys 8 tyg bo my już tuż tuż :)? Ja się teraz zapisałam bo się obawiam że dostanę okresu i znów będę musiała czekać:/ Na szczęście szwy w środku już mi się rozpuściły i powypadały bo do tej pory to mnie tam jeszcze uwierały :/ No i ciekawe czy powie że można już się sexsić chociaż ja mam jeszcze jakąś blokade psychiczną:/ Czuję się jak dziewica :D

Pasek, moje cycki w dzień też są takie flaczki więc się nie martw a mleczko przybiera również jak dziecko ssie, czujesz takie mrowienia? Mnie to aż czasem boli. A jak jesteśmy na spacerze, lub mała śpi w dzień troszkę dłużej to właśnie takie mrowienie informuje mnie że zbliża się pora karmienia :) Małą brzuszek może boleć od sztucznego bo ono się dłużej trawi i jest jakby gęściejsze, no to ładnie mała przybrała na wadze :) Dostawiaj ją jak najczęściej i powoli dawaj coraz mniej tego sztucznego aż w końcu w ogóle nie będziesz dawać :) Co do mycia się rano to ja też dopiero się myję i ubieram jak mąż wróci z pracy bo wcześniej się nie wyrabiam :/ U mnie mała teraz jje krócej bo ok 15-20 min ale tez kiedys jadla godzinke.

Renia 3 tyg dziecko przesypia Ci prawie całą noc?? jestem w szoku :)

No i znowu malo przybrala-tym razem przez 4 dni tylko 80gram:( Ja juz nie wiem, co mam robic...:(:(
Wisi mi na piersi i dokarmialam ja, a tu tylko marne 80gram. Wczoraj zrobila mega wielką kupę-na bank bylo ze 150 gram:) Ale co z tego, przeciez dzieci robia codziennie po kilka i ladnie przybieraja. Tak cholernie chcialabym karmic tylko piersia, bo jak za czesto butla bedzie, to pewnie i z cycka nie bedzie chciala jesc:(

No, ale jak ja bym chciala sciagnac pokram po tym jej calodziennym cycusiowaniu, to moze ze 30 ml by bylo z obu piersi:(
Kurde ryczalam juz dzisiaj i teraz znowu zaczelam:( Pije ze 4 litry plynow dziennie, ale mleka jakos szalenie duzo nie ma:(

W nocy sciagnelam z obu piersi po 4 godzinach bez karmienia zaledwie 100ml, a i tak sie mega ucieszylam, bo to az 100ml, zawsze jest duzo mniej:(

Dziewczyny ile dziecko do ukonczenia pierwsezgo miesiaca musi przybrac na wadze?

Pasek jak to mało przybrała?? 80 g przez 4 dni to jest mało?? Dziecko powinno przybierać dziennie ok. 20 g, także Zuzia przybrała idealnie.. Jak dziecko przybiera 150 g tygodniowo to jest dużo, także nie wiem czym Ty się martwisz?? Dziecko powinno podwoić swoją wagę do ukończenia 6 miesiąca... Także Pasek nie wmawiaj sobie, że jest źle, bo tylko się stresujesz, a z tego co piszesz wszystko jest w porządku.. A co do ściągania mleka, to Ci powiem, że jak byłam w domu to też ściągałam marne 100 ml, a jak poszłam do pracy, to za jednym posiedzeniem 250 g :)...

Dzień dobry :)
Melduje się, że żyjemy :-) ale czasu brak na pogaduchy...

Buziaki dla wszystkich dzieciaczków i pozdrowienia dla mamuś :-)

Duralex tak mi powiedziała ta polozna, co pracuje z dr Sidor (bo, jak bylam na wazeniu, to byla tylko ona), ze marnota:( Powiedzial, ze powinna minimum 200 tygodniowo. Czytalam w necie o normach i sa przerozne:(Ale te 200, to raczej gorna granica.

Poza tym, moja mama powtarza mi jak mantre, ze dziecko to do ukonczenia pierwszego miesiaca powinno wazyc o kilogram wiecej w porownaniu do masy urodzeniowej-chyba przesada!

A z mleczkiem, to jest tak, ze to 100ml, to obu piersi udaje mi sie sciagnac, jak ich nie uzywam prze 4-5 godzin, jak mala siedzi na cycu caly dzien, to nawet nie probuje, bo raz sparwdzilam i bylo ze 30 ml z obu:(

Duralex, Brejka, a jak Wasze dzieci przybraly do skonczenia 1 mieisca? Bo moze rzeczywiscie wszyscy tylko mnie stresuja, mowiac, ze mala malo przybrala i na pewno bedzie miala kiepska morfologie i ze dziecko glodze:(

Aaaa i dzis obudzilam sie z potwornym bolem gardla, glowa mi peka, wiec chyba jakies chorobsko sie przypaletalo-wiem, ze na gardlo moge tantum verde, ale na przeziebienie ogolnie, to co moge brac, aby malej nie zaszkodzic?

reklama
Pasek witaj w klubie przeziębionych:/ na ogólne przeziębienie to homeopatię możesz brać, nic z typu fervex, gripex. Ja się męczę z katarem, gardłem, głową i dzieckiem które nie chce w dzień spać :/ Jeśli chodzi o wagę to moja jak skończyła 2 tyg to ważyła 5120 a jej najmniejsza waga to 4600 więc przybrała 0,5kg no ale była dokarmiana wtedy też sztucznym , teraz mi waży 6,5kg a ma 7 tyg. Tylko że moja to strasznie dużo jje i ja mam cycki jak flaczki ale się tym nie przejmuję bo ona je i nie marudzi :) A laktatorem to tak jak mówiłam się nie przejmuj bo ja w nocy mam jak balony i czasem muszę ściągać to więcej odciągnę ręcznie niż tym laktatorem mimo że mam dobrej firmy i elektryczny, jak kiedyś odciągałam w nocy to udało mi się ( z tych balonów ) odciągnąć 170 ml ale jestem pewna że tam jest znacznie więcej. Poza tym nie słuchaj się że dziecko ma tyle i tyle przybierać, to są tylko orientacyjne dane a każde dziecko jest inne i inaczej rośnie, rozwija się itd. więc głowa do góry :) Moja mała waży tyle co mojej siostry dziecko jak miało 4-5 miesięcy więc to różnie bywa :)

Duralex moja siostra dostała 2 tyg po połogu i ja się boję :)

Do góry