reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

Pasek doczekasz się i zobaczysz takie maluszki z dnia na dzień robią postępy, aż jestem w szoku jak patrze na swoje maleństwo :)
Trzymam kciuki za tę Szwajcarię,ale mam takie pytanie : nie będziesz tęskniła za rodziną, Polską?
Ja byłam tylko raz za granicą w Niemczech u mamy 1,5 tyg i cały czas przepłakałam że chcę do Polski. Nie znałam języka i to było najgorsze bo oni w ząb nie znali angielskiego. Więc nici z tv,tylko z mamą rozmawiałam, ona próbowała mi na bieżąco tłumaczyć ale ja się czułam idiotycznie;/ No i postanowłam że jak wakacje to tylko w Pl na mazurach z piwkiem na materacu :D

reklama
hej widzę że mało zaglądacie do nas ostatni:(

Pasek i jak z wyjzdem?

Ja już wróciłam ze świąt. Byliśmy z małą u neurologa na wizycie kontrolnej i okazało się że mała ma zwiększone napięcie mięśniowe z prawej strony i musimy chodzić na rehabilitacje no i nie podnosi główki leżąc na grzuszku tak jak 3 miesięczne dzieci no ale bratowa (fizjoterapeutka) powiedziała żebym się nie martwiła bo dużo dzieci tak ma troszkę z małą popracuje i pokaże nam co i jak mamy robić i będzie dobrze. P. dr powiedziała również że te fałdki nierówne co mi o nich mówił ortopeda to nie mają nic związanego z bioderkami tylko właśnie z tym napięciem no i że pieluchowanie to przynosi efekt w pierwszym miesiącu a nie teraz. W tych złych wiadomościach powiedziała mi jedną dobrą że mogę z małą posiedzieć 2 miesiące dłużej w domu bo wystawi mi takie zwolnienie do pracy na opiekę na dziecko :) No i teściowa powiedziała że nie chce żeby mała poszła do żlobka lub opiekunka się nią zajmowała lecz ja a że ja nie mam innego wyjścia tylko muszę zarabiać no a ona nie może nam siedzieć z małą więc się zaoferwała że będzie nam pomagać finansowo zamiast tego żłobka i żebym ja poszła na wychowawczy. Nie wiem sama czy przyjąć takąpropozycję bo mi głupio tak kase brać no ale do kwietnia daleko więc jeszcze się może dużo zminić.

Dziewczyny a co tam u Was słychac? odezwijcie się troszkę

Hej dziewczyny!

Ja sie nie odzywam, bo jestem u mamy na podlasiu i nie bardzo mam czas (wbrew pozorom) z powodu czestych wizyt u wszelkiej masci rodziny i znajomych na net:(

Brejka z wyjazdem jeszcze nic nie wiadomo. Sprawa stoi w miejscu, bo Szwajcarzy maja teraz jakas przerwe w pracy do 10 listopada. Wyjazd niesie ze soba bardzo duzo pozytywow przede wszystkim dla mojego M, bardzo by sie rozwinalk zawodowo. Mieszkali bysmy w Bazylei, ktora jest polozona na granicy z Francja i Niemcami i wlasciwie do Wloch tez rzut beretem, a my to jestemy mega napaleni na rozne podroze i generalnie zwiedzanie swiata, wiec Bazylea bylaby kapitalna baza wypadowa na rozne weekendowe wypady i nie tylko (np. do Paryza z Bazylei jest jak z wawy do Gdanska). No i czas w ktorym ta propozycja sie pojawila jest naprawde bardzo korzystny, bo ja chce z mala zostac co najmniej 2 lata, wiec i tak do pracy nie wroce, a Zuzi to wsio ryba gdzie bedzie mieszkala, bo jest jeszcze malutka i nie ma swojej grupy rowiesniczej z ktora jest zzyta czy przedszkola etc. no i moglaby byc dwujezyczna. Poza tym to jest kontrakt na 2, maksimum 3 lata, wiec nie jest zle. Jedyny powazny minus to wlasnie brak rodziny przy nas, choc tu w pasku i tak siedze sama jak kolek calymi dniami...sparwa na razie jest pod duzym znakiem zapytania, bo M szefowa nie bardzo chce go puscic...zobaczymy:)

Co do propozycji tesciowej, to korzystaj kochana. Naprawde dziecko jest tu najwazniejsze i kazdy dodatkowy miesiac spedzony z Lenka przyniesie Wam obu bardzo duzo korzysci:)Skoro zaproponowala, to naprawde szkoda by bylo nie przyjac tak intratnej propozycji:)
A co do napiecia Lenki, to na pewno po cwiczeniach wszystko bedzie ok:)

Dziewczyny odzywajcie sie-ja co prawda bede mogla nieczesto sie odzywac, ale obiecuje zagladac i dawac znac ze zyje:)

Dziewczyny gdyby ktoras była zaintersowana ciuszkami dla dziewczynki to prosze o kontakt na PW.. mam bardzo duzo fajnych ciuszkow po mojej corci i chce je bardzo tanio sprzedac...Nie mam sily bawic sie w foty i wystawianie, wiec ciuszki sa do obejrzenia na Bielanach

hej dziewczyny byłam wczoraj na spotkaniu dla aktywnych mam, było nawet fajnie ale myślałam że będą zajęcia praktyczne a tu sama teoria szkoda. Moja mała w połowie dała niezły koncert bo była już zmęczona ale sobie poradziłyśmy:) Mam zamiar iść na jeszcze jedno nt problemów skórnych i stymulacji rozwoju przez zabawę i to mają być praktyczne zajęcia, może któraś z Was ma ochotę się przejść :)?

Hej dziewczyny:)
Ja na chwilke wpadam sie zameldowac, ze u nas wszystko ok. Jesli chodzi o wyjazd to nadal decyzja nie zostala podjeta.
Kurcze dopiero w przyszly piatek wracam do Paska, wiec sie nie zalapie na te zajecia, a baaardzo bym chciala!!!!

Czy sa jeszcze inne terminy?

chyba nie tzn dzień ten sam ale są dwie godziny

Pasek szkoda że nie możesz się przejść, ja się nie mogę doczekać bo to zawsze takie oderwanie od monotonności :)

reklama
Do góry