reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Wołomina

Pasek ja na ktg też miałam się zgłosić w dniu porodu. Myślę że Ci wystarczy ta paczka, jeśli będziesz trzy dni bo ja jak byłam dłużej to mi zabrakło, no i były za małe :D Oelj rycynowy kupuje się w aptece.

Duralex no to ja też może zacznę coś piec w piekarniku :)

Celka mam nadzieję że nic złego się chociaż nie dzieje.

My byliśmy dziś u lekarza po skierowanie do neurologa, bardzo sympatyczna doktor nas przyjeła. Przy okazji zrobiła małej bilans noworodka i już za dwa tyg nie musimy iść. Mała waży już 5120g te krostki to potówki i nie kazała nic z nimi robić, no ale ogólnie mała zdrowa:)

reklama
Brejko, daj znać gdzie sie wyierasz do neurologa?
Załatwianie przedchrzcielne ;-) Oby do poniedziałku :-)

Właśnie dziewczyny, znacie dobrego laryngologa, okuliste, neurologa i wszyscy dziecięcy? Może Duralex, orietujesz się w temacie?

Celka ja mam znajomą pediatrę neurologa z Wyszkowa i do niej idziemy w poniedziałek tak po znajomości nas wcisnęła bo podobno do neurologa to czeka się miesiącami. Niestety ja nie pomogę z tymi lekarzami bo tutaj nie znam żadnego. Teraz muszę jeszcze małą zapisać do ortopedy podobno jest tu w Wołominie ale gdzie to nie wiem, może Ty wiesz bo pewnie z małym już byłaś.

witam się i ja wreszcie dziewczynki
jakoś czasu brak a poza tym nic się nie dzieje ciekawego więc nie ma o czym pisać
ja na etapie robienia wyprawki do szkoły dla starszaka, kurcze jak szybko minełw wakacje
w połowie września kończy mi się macieżynski niestety -do pracy nie wrocę bo dzieci nie mam z kim zostawić, m też z pracą kiepsko- robi w stolarce tzn. już jest na wypowiedzeniu ale do końca października musi tam siedzieć a co najśmieszniejsze wcale mu nie płacą :/

byłam wczoraj w PEPKO myślałam że kupię jakieś kurteczki dziewczynkom na jesień ale niema jeszcze , naprawde tanie tam mają ubranka

BREJKA MOJE JAK MAJĄ POTÓWKI TO DO KOMPIELI DOSYPUJE ODROBINKĘ (sory za kapsa , nie zauważyłam bo pisząc zerkam na Laurę jak turla się po dywanie, zaraz do kuchni pojdzie :/) nadmanganianu potasu, co do karmienia to ja mniałam podobnie z Oskarem jak zaprubował butli ni wząb nie chciał cyca, płakał a ja się poddałam, ja wtedy pracowałam i pod moją nieobecność m karmił go butlą

PASKU no widzisz jak pięknie donosiłaś , jeszcze i przenosisz (czego nie życzę) ja z O termin miałam na 2 marca , 9 marca na oddiał , wywoływali mi tydzień i wreszcie stwierdzili że miałam źle termin wyliczony i dali drugi na 25 marca ,byłam mega wściekła wracajac bez dziecka .Wreszcie zrobili mi cc 1 kwietnia bo nie wiem ile bym jeszcze łaziła

Brejko, a ta neurolog przyjmuje prywatnie też w WOłominie/okolicy? (jak tak po podziel się danymi i tel na priv :-D ) Na NFZ terminy są grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr nawet nei chce myśleć!
U ortopedy nie byliśmy, ale nie wiem czy potrzeba jak USG stawów wyszło OK< no chyba, że o coś innego miałoby chodzić u ortopedy hmmmm
maju ucałuj dziewuszki :*

CELKA MOIM zdaniem USG swoją drogą a ortopeda swoją
u nas ze wszystkimi dzieciaczkami tak było: 6 tyg po urodzeniu wizyta u ortopedy (mówią o tym przy wypisie ze szpitala)' my byliśmy w szpitalu na NFZ tam dali skierowanie na usg też w szpitalu,
z dziewczynkami na usg wyszlo ok. tzn,stawy biodrowe ok. a u ortopedy wyszło że mają przykurcz jedna jednej nózki a druga obu, trzeba było pieluchować i ćwiczyć a po 6 tyg znów wizyta,i tak do skutku aż będzie ok.

Maju, nam Blusiewicz (podobno spec od stawów) powiedział, że trzeba pieluchować do 4 m-ca (każdemu tak mówi!) , a na USG wyszło wszystko OK. No nic, pozostaje mi poszukanie dobrego ortopedy (niedlugo i tak będzie kontrola stawów), bo do Blusiwicza już sie więcej nie wybiorę.

ta ja pana B. TEŻ NIE TRAWIE z chłopcami byłam u niego a z dziewczynkami trafiłam na taką starszą babeczkę i też kazała pieluchować i dużo ćwiczyć i układać na żabkę po 6 tyg. jak u Roksany było ok. to już nie kazała pieluchować.
ja chłopców też nie pieluchowałam ale wystraszyły mnie przykurcze u dziewczynek , szczególnie u Laury bo przez pól roku nie było rezultatów i ta babeczka powiedziała że przez to może mieć krotszą nóżkę no i ma asymetrię jeszcze teraz jak byłam ostatni raz u niej to powiedziała że ważne dla dzieci żeby dużo kłaść je na kołderce na podłodze żeby się turlały więc się turlamy :)

Celka ona przyjmuje tylko w Wyszkowie.

Maju też myślałam wykąpać ją w tym kaliku więc jak się wybiorę do apteki to kupię :) Rozumiem że ten ortopeda to w szpitalu, a to można się od razu zapisać do lekarza jakiego się chce? bo już do tego pana nie chcę :) Był wogóle jakiś ortopeda na oddziale położniczym i też niezbyt miły ciekawe czy to ten sam.

reklama
Maju podziel się danymi Pani ortopedki :-) U mnie Mały właśnie lubi leżeć na plecach i trzymać nóżki w gorze hmmm
A u neurologa byłaś?

Do góry