reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

dziś była idealna pogoda za spotkanie :-)W dniu dzisiejszym odwiedziłysmy z Majką "tamikę i jest duuuużo miejsca do zabawy ;-) i całkiem dużo miejsca ;-) Szkoda tylko,że spóźniłam się na Warsztaty "Karmienia Piersią" :dry:

reklama
witajcie kochane.
od wczoraj jestem zn ow na patologii.
dzi s przypada dzień kiedy powinno wystąpić kolejne krwawienie.
staram się nie denerwować ,ale wiecie jak to jest.
My nadal w dwupaku i dziś mamy 31 tc :-)
oby jeszcze trochę się udało.
pozdrawiam... Aneta z Karolinką

As trzymam kciuki za was, moze to takie co miesieczne krwawienie. Ja takie mialam w jednej i drugiej ciazy. No oby jeszcze chociaz miesiac mala wytrzymala w brzuchu! Powodzenia, ale szczegolnie ci wspolczuje ze musialas opuscic rodzine i tyle czasu siedziec w szpitalu!

U nas pomalutku do przodu, mala sie juz czesciej budzi a brat zaczal ostro rozrabiac - nasz super spokojny synek ma ostre odpaly i ciagle ryczy i wrzeszczy.zal mi go a z drugiej strony jakos trzeba reagowac. Do tego jeszcze na sile go odpieluchowalam i juz po 3 dniach nie robil w majtki a wczoraj i dzis i siku i kupe narobil w gacie! I tez nie wiem czy zakladac mu pieluche na dwor i do samochodu jeszcze czy jak juz sie zdejmuje pieluche to juz nie powinnam mu zakladac? A na sen mu zakladam ale tak chyba sie robi?

ja zakładam na noc i na dwór, jakkolwiek Gajka trochę protestuje :baffled: no ale zdażają się jej wpadki, a na dworze jeszcze chłodno i butów mamy mało, w crocsach nie będzie problemu (a w nocy łóżka szkoda). Na spacer w chuście bez pieluchy też nei jestem gotowa :nerd::-D za duże ryzyko, a nei wyobrażam sobie iść przez miasto obsikana na plecach :cool2:

Maria28 -
ja odpieluchowalam Amelke jak miala 2 lata i 3 msc - z raji tego ze byla juz dosc duza poszlo dosc szybko i bezbolesnie - 2 dni i po pielusze nie bylo sladu.
Jednak do samochodu czy do marketu pieluche zakladalam - pamietajác jednak zawsze, zeby ja zdjac jak tylko bylo to mozliwe. Nie wydaje mi sie zeby to byl blad ze na krotkie momenty ta pieluche zaklasdasz. Jednak nawet jak bylam z dzieckiem w markecie te 3 godziny i miala pieluche, to ja i tak ja wysadzalam na sedes co godzine przynajmniej, zeby wiedziala,ze pielucha to tak na wszelki wypadek, a robic siku trzeba na sedes. Zreszta zawsze jej tak tlumaczylam, ze pieluche zakladamy na chwile, ale jak chce siku to ma wolac. Zdalo to egzamin :)

Pozdrawiam, Ewa
FOTOGRAFIA DZIECIĘCA

Dzieki dziewczyny za rady!jednak mamy kryzys pieluchowy,robil juz po 3 dniach wszystko pieknie na nocnik az nagle dostal zatwardzenia i jak wieczorem zrobil kupe to go bolalo i tak sie zrazil ze juz teraz boi sie robic na nocnik.i za kazdym razem piszczy ze chce na nocnik, siada poczym wstaje i za 10min placze ze ma juz ta kupe w majtkach! No nie mam pomyslu jak go od tego odzwyczaic! Dramat!

reklama
Maria28 - wspolczuje,
mysle ze to moze byc tez spowodowane stresem zwiazanym z pojawieniem sie dziecka. Nawet jesli nie okazuje zazdrosci to mysle ze ta zazdrosc jest gdzies w glebi duszy tlumiona, bo jak 2-latek widzi swoja mame z nowym dzieckiem przy cycu to nie wierze, ze ni powoduje to u niego zadnych uczuc. Slyszalam, ze czesto sa takie historie, ze 2-3 latek, oduczony od pieluch, nagle zaczyna robic w majty kiedy do domu przychodzi mala dzidzia.
Chyba zostaje Ci przeczekac gorsze chwile i tlumaczyc malemu non stop, gdzie zalatwia sie potrzeby.

Pozdrawiam, Ewa
FOTOGRAFIA DZIECIĘCA

Do góry