reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Dzięki dziewczyny :) ten kosz na zakupy to rzeczywiście by się przydał większy tak się teraz przyjrzałam... na szczęście mam jeszcze czas na rozglądanie się i szukanie więc jeszcze szukam jakiś innych :) jakby ktoś miał jeszcze jakieś inne typy co do wózka to ja chętnie pooglądam :)

reklama
ja chodzę z dziećmi na gocławiu z polecenia koleżanki. Przychodnia Stomyk. Słyszałam że w porządku jest WCS przy Nowym Zjeździe.

Słyszałam, że jest jakaś przychodnia stomatologiczna nazwa coś z krokodylem specjalnie dziecięca. My wozimy dzieci do luxmedu na Jerozolimskie, mamy zniżkę, bo mają abonament (choć niestety leczenia stomatologicznego w 100% nasz abonament nie pokrywa). Na Jerozolimskich puszczają dzieciom bajki i dają prezenciki po wizycie.
Ale niestety nie mamy tam ulubionej stomatolog, niektóre są w miarę, raz tylko trafiliśmy na prawdziwy horror.

Mysle o wybraniu sie z Oliwierem do dentysty na taka wizyte adaptacyjna. Mozecie polecic jakies gabinety dla dzieci?

a daje sobie zęby pokazac?? bo jak tak to ok.. ale jak nie to w tym wieku nie ma sensu isc do dentysty... wydasz tylko kase, a skoczy sie histeria .... Moze poprostu niech pediatra zobaczy zabki i tyle :-) Ja z mala bede chodzic do mojej stomatolog, bo to kobieta aniol, ale kazala mi przyjsc jak juz wszystkie mleczne wyjda, jak nic sie znimi zlego nie dzieje...

ja z Michałkiem chodziłąm na takie adaptacyjne... dentystki za każdym razem patrzyły na mnie jak na kosmitkę, że z takim maluszkiem przychodzę. Niestety nie uchroniło nas to przed histeriami. Jak pojawiły się problemy usiąść na fotelu - usiadł. Ale jak tylko poczuł pierwszy ból, nie dał sobie nic zrobić. SKończyło się leczeniem pod narkozą..
Jestem sceptycznie nastawiona do skuteczności takich wizyt adaptacyjnych. Bardziej wierzę w adaptację w stylu - przed leczeniem pół godziny w gabinecie spędzić na czymś miłym, oglądaniu fotela itd...
Z Elą nigdy nie byłąm na wizycie adaptacyjnej, a daje sobie bez problemu leczyć ząbki, nawet dała sobie dwa wyrwać w wieku 4,5 roku!!!

Jagoda - no wreszcie wróćiłąs ;-)

IzaBK wróciłam :-). Od trzech dni sprzątam, ale wczoraj na spacerze byłam dłuższym już.
Po tym remoncie tragedia.

Znalazłaś nianię dla Gai?
Ja się niestety nadal rozglądam, pani o której Ci mówiłam kiedyś znalazła stałą pracę na etat i proponuje swoją mamę. A to nie do końca to o czym myślałam. Ostatnio inna babcia się nawinęła też, znajoma, znajomej. Ale chce więcej.
Weszłam na ogłoszenie, że się mini żłobek otworzył w bloku na Helenowskiej. Byłam tam, da się wytrzymać. Tylko cenowo zastanawiam się czy dam radę wyrobić na ten żłobek. Bo zdecydowanie najlepszą opcję z dietą bym miała. Bo gwarantują, że w cenie będzie bezmleczna dieta. I się zastanawiam.

Ja nie robiłam specjalnych adaptacji Krystianowi. Raz jak miał roczek to na targach dla rodziców w Smyku podeszliśmy do stoiska stomatologicznego, usiadł na fotelu ze mną i mu pani obejrzała ząbki.
A potem to już normalnie poszliśmy jak miał coś koło 3 lat i nie było problemu z obejrzeniem zębów.
Borować też sobie daje, choć mówi, że to nieprzyjemne i nie lubi chodzić do dentysty. Schiz nie było nigdy.

Z Ignackiem jeszcze nie byłam, zapiszę ich razem. Na razie mu wszystkie zęby nie wyszły.

Ostatnia edycja:
reklama
z tym żłobkiem może być dobry pomysł. Ile tam kosztuje miesiąc z wyżywieniem?

ja póki co trzymam się naszej niani. od wrzesnia tylko dwa dni w tygodniu bedzie dostepna, sprawdzimy, czy będe w stanie tak funkcjonować.. :/

wydaje mi się, że dentystę źle znoszą dzieci wrażliwe na dotyk i ból. Jesli dziecko rozpacza przy każdym upadku, czy stuknięciu, to będzie też histeryzować u dentysty, a jeśli ma zwyczaj po upadku otrzepać się i biec dalej, to dentystę zniesie lepiej..

Do góry