reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

AS o super ,ze corcie wysylacie na takie obozy, to bardzo duzo daje.. i jezykowo, interpersonalnie i kulturowo!! Ja jetsem za takimi wyjazdami. Mialam chwile to troszke poczytalam o Twoim Kubusiu.. łezka sie w oku zakreciła ... jestescie bardzo dzielni !! Podziwiam Cie. Ja wychowalam sie, z mlodsza siostra z z. Downa, wiec domyslam sie,ze czasem dla Klaudii tez moga byc nie latwe chwile. Oczywiscie gratulacje dla Kubusia za jego wyczyn na sali zabaw! Ja wiem,ze takie rzeczy naprawde bardzo ciesza.. z podwojna moca!! Trzymaj sie!!! p.s. a Kubus chodzi na jakies zajecia do jakis osrodkow itp?? Trzymam kciuki za Twoje studia!!

reklama
AS o super ,ze corcie wysylacie na takie obozy, to bardzo duzo daje.. i jezykowo, interpersonalnie i kulturowo!! Ja jetsem za takimi wyjazdami. Mialam chwile to troszke poczytalam o Twoim Kubusiu.. łezka sie w oku zakreciła ... jestescie bardzo dzielni !! Podziwiam Cie. Ja wychowalam sie, z mlodsza siostra z z. Downa, wiec domyslam sie,ze czasem dla Klaudii tez moga byc nie latwe chwile. Oczywiscie gratulacje dla Kubusia za jego wyczyn na sali zabaw! Ja wiem,ze takie rzeczy naprawde bardzo ciesza.. z podwojna moca!! Trzymaj sie!!! p.s. a Kubus chodzi na jakies zajecia do jakis osrodkow itp?? Trzymam kciuki za Twoje studia!!
Dzięki wielkie za pochwały:zawstydzona/y::tak::tak:

Kubuś chodzi na SI,muzykoterapię,biofeedback i artetarapię do fundacji w której pracowałam do maja.
Do tego ma swojego osobistego asystenta,który jest z nim w szkole na wszystkich lekcjach i pomaga mu przetrwać te ciężkie godziny :sorry::sorry::-D:-D
Niestety za zajęcia i asystenta płacimy 10 zł każde spotkanie ze specjalistą i 500 zł za asystenta pomimo dofinansowania z PFRON :sorry::sorry:
Kuba teraz przechodzi na zupełnie inne terapie i chyba od września wycofam go z zajęć w fundacji.
Nie chcę go jeszcze bardziej obciążac ,bo czasami mam wrażenie ,że on ma dość.
Buntuje się wtedy i urządza sceny .
Jest krzyk,płacz tłuczenie głową w ścianę ,w podłogę ,pisk niemiłosierny .Pojawiają się stereotypie i autostymulacje czyli wszystkie negatywne zachowania potencjalnego autysty :sorry::sorry::-:)-:)-(

IZA luknełam i widze moje ulubione pieluszki (z tych tanszych) i otulacze na Twojej stronce :-) . Az zatesknilam za pieluchami hahaha p.s. a te bambino mio plywaczki sa rewelacyjne mala miala te niebieskie i nawet jak kupe zrobila w basenie to nic na zewnatrz nie wyplynelo.. co mnie pozytywnie zaskoczylo. Powodzenia w rozkrecaniu biznesu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dzięki !! .. ja mam w sklepie to, co sama używam, lub używałam, i wiem że jest ok :-) a Tobie co jeszcze podeszło opróćz tych pieluch ? :-) wciąż jestem w trakcie zatowarowania...

Do soboty jestem w domu ,ale w sobotę wyruszam na pielgrzymkę do Częstochowy ,więc urlop będzie mega udany :-):-):-):-)
trzymam kciuki && bo od soboty ponoć pogoda znó ma przestać współpracować :/

Iza a daleko mieszkasz od tego wybuchu??

niecały kilometr. U mnie tylko huk było słychać i dym widać. Na szczęście...

wczoraj nadszedł TEN dzień. Gaja już wiedzała, że będzie to cyc jej ostatni. Wieczorem ostatnia rozmowa, cyc, i zaśnięcie już bez cyca. Bardzo smutne, cichutkie :-(
rano wstała i zamiast mnie szarpać cycycycy, powiedziała rzeczowo "mama kasza!"

ech.... chyba coś się skończyło..

wczoraj nadszedł TEN dzień. Gaja już wiedzała, że będzie to cyc jej ostatni. Wieczorem ostatnia rozmowa, cyc, i zaśnięcie już bez cyca. Bardzo smutne, cichutkie :-(
rano wstała i zamiast mnie szarpać cycycycy, powiedziała rzeczowo "mama kasza!"

ech.... chyba coś się skończyło..

Iza ja myślę,że moja Maja nigdy sama nie zrezygnuje z cyca ;-) To jest cycoholik ;-)
rany jaki upal u mnie:szok: Chyba ze 30 stopni :szok:

Peperka ja kupiłam sobie w końcu Beat'a mama&Papas(Peg Perego). Myślałam na Questem, XLR aż w końcu trafiłam na ten swój i wybrałam go,bo to coś jakby połączenie obu Maclarenów :-D

lolkak - ależ Gaja sama nie zrezygnowała. Ja z Nią rozmawiałam o końcu cycy już od kilku dni. Po prostu zrozumiała, że to konieczne :-D teraz ją usypiałam na drzemkę, to proponowała cycy, ale przypomniałam jej o umowie, i tylko się przytuliła. Chlipała cichutko, więc jej ciężko :-(

lolkak: ja teraz mialam Mamas&Papas Saphire, ale jak sie wozi 13 kg dziecko to wg mnie nie daje rady ten wozek. jest malo zwrotny i trzeba sporej sily zeby go na poczatku ruszyc. do tego ma bardzo male siedzisko.

Peperka Ja na swojego narzekać nie mogę. No,ale Maja na razie waży 8600 :-D Za to w końcu mam wózek który ma super skrętne przednie koła:tak: Teraz to nawet nie umiem jeździć z tymi na stałe ;-) No i dla mnie ważne było to,że się rozkłada na płasko. A ile Twój wózek waży?

Iza ale dzielna dziewczyna:tak: powodzenia :-)

Byłam dziś u szefowej.
Mamy niezłą jazdę z sanepidem.Dziś mieliśmy kontrol w fundacji.:sorry2::sorry2:
Czepnęli się ,że podczas wydawania posiłków w fundacji były psy .Dostali donos od jednego z rodziców,którego dziecko chodziło na pół-kolonie....:baffled::baffled:
Tyle ,że rodzic nie napisał,że były to psy do dogoterapii i z uprawnieniami nawet do pobytu w szpitalu na oddziałach....;-):-):-)
Ech życie....
Mamy napisać pisemne wyjaśnienie co i jak ...
Jak się panie dowiedziały ,że to psy po szkoleniu i z uprawnieniami to zaczęły się czepiać o książeczki sanepidowskie :baffled::baffled::baffled:
potem o inne bzdury .....

Teraz wróciliśmy z zakupów na pielgrzymkę.
Zostawiliśmy w sameym dekatlonie ponad 1000 zł.
A mówi się ,że pielgrzymka to prawie nic nie kosztuje.:no::baffled::-D:-D:-
Tylko za wpisowe trzeba zapłacić 82 zł z ubezpieczeniem...:sorry2::sorry2:

reklama
Do góry