reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
k8sad: juz nie wrzucalam, bo do 5 udalo mi sie dobic i juz zaznaczylam ze odbieram - strasznie szybko sie koncza te zele. ale jak masz chec to sama pozbieraj znajomych :)

dziewczyny jaka jest wasza opinia, takiemu maluchowi jak Oliwier letnie sandalki kupic z zakrytymi palcami czy z odkrytymi? troche sie boje ze w odkrytych jak sie przewroci to palce sobie poobciera, za to w zakrytych troche cieplo :/

cześć dziewczyny długo mnie to nie było. w końcu znalazłam opiekunkę 66 lat lekko głuchą ale mały szczęśliwy. mały ma tylko 4 zęby i ciągle gorączkuje po 2-3 dni ale nic nie widać żeby się działo. więc sama nie wiem czemu tak gorączkuje, oczywiście całe święta znów prze gorączkował w zakopanym w pokoju! nigdzie nie byliśmy tylko pensjonat w zakopanym zwiedziliśmy!a wszyscy na nas wciekli bo całą noc wył i ludzie spać nie mogli.
Ah i przeprowadziliśmy się na forty bema.
Ale mam pytanie - czy któraś z was chodzi z maluchami na zajęcia z rytmiki i może jakieś polecić ? bo ja bym chciała zacząć chodzić ale nie wiem gdzie?

Stopi - też byłam kiedyś chyba na tym samym kempingu - chociaż ich tam wiele,ale ja to byłam 10 lat temu :) zazdroszczę.

peperka - czyli już nie jestem ci potrzebna do tych żeli?
co do butków - ja się nie boję odkrytych paluszków :-D

dziewczyny, a może by tak na jakimś placu zabaw się spotkać, hę?
jagoda - może na dobry poczatek my na naszym placu byśmy sie spotkały? ;-) bo tak to się tylko mijamy w pośpiechu...

mozemy np na pl wilsona jak macie chec, tylko troche ludzi tu zawsze jest. albo u mnie na kepie potockiej tez jest fajnie.
jezeli nie wyjezdzacie na dluzej po majowce to moze np 5 maja? albo jeszcze w nastepnym tygodniu?

Iza: za szybko sie te zele konczyly, wiec doszlam tylko do 5 znajomych i zrobilam odbior ;) Ale dzieki za checi!

Podajecie dzieciom budyn? Bo dostalam z winiary budyn z wapniem do testow i mam kilka na oddanie :)

bardzo fajny placyk zabaw jest koło placu wilsona - przy skwerku koło kościoła Św St Kostki. A dziecie na nim mało bo wszyscy lecą na plac Wilsona ;-)

Witam tak w ogóle. Ostatnio stale w biegu i galopie między zakupami, jednym domem a drugim. Jeszcze przedszkole i dzieci i przegląd samochodu i impreza takiego naszego klubu w maju i normalnie nie wiem gdzie się obrócić :dry:

O! Może wiecie gdzie mi od ręki zrobią nadruk na dziecięce koszulki? Na różne rozmiary koszulek, na różne kolory. Potrzebuję tył i przód zrobić - koszulki mam, wzór też (musimy go odrobinę "zdziecinnić" tylko ;-) )

Plac zabaw brzmi kusząco ;)

Byliśmy u pediatry.
Olafcio ok, mamy mu zrobić profilaktycznie badania moczu i krwi, za 1,5 miesiąca będziemy się szczepić. Jak zwykle wielki krzyk był w trakcie badania, moje dziecko nie lubi lekarzy…a szkoda bo bardzo fajna Pani doktor!
Olaf waży 13,6 kg i mierzy 85,5 cm, wagowo tradycyjnie ok. 97 centyla a wzrostowo ok. 90 centyla.
Filip waży 5830 g, nie zmierzono go bo nie widzieliśmy jeszcze ortopedy.
Filipek ma obniżone napięcie mięśniowe więc mamy skierowanie do poradni neurologicznej i na rehabilitację :( Z tego powodu mamy przełożone szczepienie. Dziś tylko wzw b.
W przychodni spędziliśmy w sumie 2,5 godz. Byłam z Danielem a jestem wykończona. Spacer dziś będzie tylko popołudniu.
Dziewczyny czy któraś z Was rehabilitowała swoje dziecko na NFZ w Warszawie?

Jagoda, dawno nic nie pisałaś!

Asia, nie znam takiego punktu niestety. Nie pomogę. Jak się czujesz?

Ostatnia edycja:
reklama
Peperka chodziła rehabilitować młodego do przychodni na Szajnochy z tego co kojarzę.

Pięknie chłopcy ważą. Co do napięcia to neurolog wyjaśni wszystko co i jak i będzie dobrze :-)

Czuję się super ale jestem zmęczona. Bardzo. Jesteśmy stale w galopie. Mieszkania nie utrzymuję już nawet w znośnym stanie. Jest tragicznie. Ale nie mam siły robić po nocach bo zasypiam na stojąco a w dzień przeważnie nas nie ma. Dziś chlubny wyjątek to nawet poprasowałam ale nic ponadto... :dry:

Do góry