reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
k8sad: juz nie wrzucalam, bo do 5 udalo mi sie dobic i juz zaznaczylam ze odbieram - strasznie szybko sie koncza te zele. ale jak masz chec to sama pozbieraj znajomych :)

dziewczyny jaka jest wasza opinia, takiemu maluchowi jak Oliwier letnie sandalki kupic z zakrytymi palcami czy z odkrytymi? troche sie boje ze w odkrytych jak sie przewroci to palce sobie poobciera, za to w zakrytych troche cieplo :/

cześć dziewczyny długo mnie to nie było. w końcu znalazłam opiekunkę 66 lat lekko głuchą ale mały szczęśliwy. mały ma tylko 4 zęby i ciągle gorączkuje po 2-3 dni ale nic nie widać żeby się działo. więc sama nie wiem czemu tak gorączkuje, oczywiście całe święta znów prze gorączkował w zakopanym w pokoju! nigdzie nie byliśmy tylko pensjonat w zakopanym zwiedziliśmy!a wszyscy na nas wciekli bo całą noc wył i ludzie spać nie mogli.
Ah i przeprowadziliśmy się na forty bema.
Ale mam pytanie - czy któraś z was chodzi z maluchami na zajęcia z rytmiki i może jakieś polecić ? bo ja bym chciała zacząć chodzić ale nie wiem gdzie?

Stopi - też byłam kiedyś chyba na tym samym kempingu - chociaż ich tam wiele,ale ja to byłam 10 lat temu :) zazdroszczę.

peperka - czyli już nie jestem ci potrzebna do tych żeli?
co do butków - ja się nie boję odkrytych paluszków :-D

dziewczyny, a może by tak na jakimś placu zabaw się spotkać, hę?
jagoda - może na dobry poczatek my na naszym placu byśmy sie spotkały? ;-) bo tak to się tylko mijamy w pośpiechu...

mozemy np na pl wilsona jak macie chec, tylko troche ludzi tu zawsze jest. albo u mnie na kepie potockiej tez jest fajnie.
jezeli nie wyjezdzacie na dluzej po majowce to moze np 5 maja? albo jeszcze w nastepnym tygodniu?

Iza: za szybko sie te zele konczyly, wiec doszlam tylko do 5 znajomych i zrobilam odbior ;) Ale dzieki za checi!

Podajecie dzieciom budyn? Bo dostalam z winiary budyn z wapniem do testow i mam kilka na oddanie :)

bardzo fajny placyk zabaw jest koło placu wilsona - przy skwerku koło kościoła Św St Kostki. A dziecie na nim mało bo wszyscy lecą na plac Wilsona ;-)

Witam tak w ogóle. Ostatnio stale w biegu i galopie między zakupami, jednym domem a drugim. Jeszcze przedszkole i dzieci i przegląd samochodu i impreza takiego naszego klubu w maju i normalnie nie wiem gdzie się obrócić :dry:

O! Może wiecie gdzie mi od ręki zrobią nadruk na dziecięce koszulki? Na różne rozmiary koszulek, na różne kolory. Potrzebuję tył i przód zrobić - koszulki mam, wzór też (musimy go odrobinę "zdziecinnić" tylko ;-) )

Plac zabaw brzmi kusząco ;)

Byliśmy u pediatry.
Olafcio ok, mamy mu zrobić profilaktycznie badania moczu i krwi, za 1,5 miesiąca będziemy się szczepić. Jak zwykle wielki krzyk był w trakcie badania, moje dziecko nie lubi lekarzy…a szkoda bo bardzo fajna Pani doktor!
Olaf waży 13,6 kg i mierzy 85,5 cm, wagowo tradycyjnie ok. 97 centyla a wzrostowo ok. 90 centyla.
Filip waży 5830 g, nie zmierzono go bo nie widzieliśmy jeszcze ortopedy.
Filipek ma obniżone napięcie mięśniowe więc mamy skierowanie do poradni neurologicznej i na rehabilitację :( Z tego powodu mamy przełożone szczepienie. Dziś tylko wzw b.
W przychodni spędziliśmy w sumie 2,5 godz. Byłam z Danielem a jestem wykończona. Spacer dziś będzie tylko popołudniu.
Dziewczyny czy któraś z Was rehabilitowała swoje dziecko na NFZ w Warszawie?

Jagoda, dawno nic nie pisałaś!

Asia, nie znam takiego punktu niestety. Nie pomogę. Jak się czujesz?

Ostatnia edycja:
reklama
Peperka chodziła rehabilitować młodego do przychodni na Szajnochy z tego co kojarzę.

Pięknie chłopcy ważą. Co do napięcia to neurolog wyjaśni wszystko co i jak i będzie dobrze :-)

Czuję się super ale jestem zmęczona. Bardzo. Jesteśmy stale w galopie. Mieszkania nie utrzymuję już nawet w znośnym stanie. Jest tragicznie. Ale nie mam siły robić po nocach bo zasypiam na stojąco a w dzień przeważnie nas nie ma. Dziś chlubny wyjątek to nawet poprasowałam ale nic ponadto... :dry:

Do góry