reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

No ja właśnie też już kiedyś pytałam jak rozwiązujecie problem chorowania.

Znajoma zrezygnowała ze żłobka i pracy, bo dziecko jej chorowało ciągle, ale żeby dorobić postanowiła zostać opiekunką i też musiała zrezygnować, bo przy tylko dwójce też jej dziecko chorowało non stop.

Stopi to Twoja mała ma całkiem małe te stopki. Ignaś 20tki miał jesienią. W tej chwili nosi 23.

reklama
mają taką promocję, za oddanie co najmniej jednej baterii dają 10% rabatu na CAŁE zakupy, to trwa do 31 marca. Tylko trzeba się upomnieć, że chce się rabat i dać baterię. wystarczy nawet paluszek AAA :-)

Gajka też małostopa..

Witam! :-)
Miłej zabawy peperka!

Dziś kisimy się w domu, nie chce mi się ruszyć nawet do śmietnika ;-)
No i czekamy na Małyszka.

SAWI dopiero zauwazylam !! twoja corcia urodzila sie tego samego dnia co ja!! :-) tylko oczywiscie ja kilkadziesiat lat wczesniej :-) gratulacje drugiego dzidziusia, bo teraz zauwazylam :-)

Lena w kapieli, wiec mam 1h dla siebie przed kompem, siedzac w lazience i ja pilnujac :-)
Tak, wiec psize o pieluszkach.

Nie sprawdzily sie u nas te , ktorych na allegro jest najwiecej Naugthy baby )PIELUSZKI WIELORAZOWE NAUGHTY BABY PIELUCHY P-Ń (1518358229) - Aukcje internetowe Allegro- zly krój, z przodu przeszycie i wklad nie wchodzi do konca, wiec mala je wlasnie w tym miescu przesikiwala... uciskajace gumki... ogolnie przesikiwala je i z przodu, z tylu i po bokach. a p.s. polar z otulacza (kieszonki) jest dosc gruby i nie jest przyjemny jak w innych pieluszkach

FUZZI BUNZ - Najlepsze sa dla nas ; mala ich nie przesikuje, dobre chlonne wklady polarowe, idealny kroj pieluszki jak i samej kieszonki, tak,ze wklad pasuje idealnie (jak ma za duzo miejsca w szerokosci to wtedy dziecko przesikuje piluszki po bokach) Niestety tez swoje kosztuja. p.s. maja dobre wklady, wiec mozna je kupic do tanszych pieluszek i bedzie tez ok. http://www.fuzzibunz.com/one_size_diaper.php one maja super gumki regulowane przy nozkach, to ejst dobre, bo dzieki temu gumki nie uciskaja dziecku nozek. Ja mam blekitna w biale stokortki.. sliczna :-), ale cena 74zl... ale chyba zwykle jednokolorowe sa tansze

HAPPY FLUTE - jak dla mnie z tanszych pieluszek sa naprawde dobre. Tzn. bardzo pozytywnie mnie zaskoczyly. Tylko maja cienkie (malo warstwowe) wklady polarowe, dlatego ja po za tym wkladem daje jeszcze cienka wkladke z konopii indyjskich. Z czasem jak mala wiecej sika to zamiast wkladow z mikrofibry tej firmy wkladam inne np wlasnie Fuzzi Bunz, lub zwykla pieluche tertrowa :-) Ładne kolory, wzory i cena dobra. http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-wielorazowe-pulminkee-2wkladki-i1515577401.html to sa te tak mi sie wydaje... one sa z innego materialu niz pozostale pieluszki (barzdo przyjemnego i w srodku kieszonka nie jest wykonczona polarem ) ja ma inne wzrory i kolory , bo w kropeczki ale chyba to te.

BABYLAND - jak dla mnie super. Byly na allegro najtaniej, one sa ponoc z USA (??) i naprawde sa super. Dobry kroj, jakosc , cienki mily polarek, Jedyny minus to wiadomo jak to w tanich pieluszkach wkladka z mikrofibry- cienka, mala, wiec albo 2 wkladac trzeba (ale wtedy pielucha jest duza i dziecku moze byc niewygodnie podczas chodzenia) .. albo wladnie te cienki wkladki z konopii indyjskich. Z bambusa sa tez ponoc suepr wklady - ja ich nie mialam. http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy-wielorazowe-baby-land-10-sztuk-i1529846560.html p.s. one maja tez troszke iny material, taki przyjemniejszy... nie taki sztywny...

Same otulacze: BAMBINEX - drogi i porazka, zle sie ukalda na pupie, strasznie duzo jego jest, bo on jest w jednym rozmiarze .. i tworza sie falbany... MIO BAMBINO http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-wielorazowe-bambino-mio-otulacz-i1515935543.html- super otulacz, nic nie przescieka, nie dziwne, bo on ma rozmiarowk,e wiec dobrze sie dopasowuje do pupci.

Oczywiscie z tych drozszych pieluszek jest duzo kultowych, bambusowych (bumgenius) i naprawde dobrych... ja z drogich tylko te fuzzi bunz testowalam, bo urzekły mnie stokrotki na materiale :-)

Ostatnia edycja:
Ja ostatnio byłam na Jarmarku na Solec 18 i tam było dużo kobiet które, używają tych pieluszek. Pokazywały mi takie już bardzo dobrej jakości i cena oscylowała w granicach 67zł a wzory były naprawdę bardzo fajne.
BABYETTA Pieluszki Wielorazowe to link do jednych z tych które były na jarmarku. Jednak cena była dużo niższa od tej na stronie. Miałyście do czynienia z pieluszkami tej firmy? ponoć polska
Były też inne dużo tańsze ale ponoć już ie tak dobre.
O były jeszcze tej firmy http://www.anavy.cz/anavy/eshop/2-1-Svrchni-kalhotky

Ostatnia edycja:
Ja ostatnio byłam na Jarmarku na Solec 18 i tam było dużo kobiet które, używają tych pieluszek. Pokazywały mi takie już bardzo dobrej jakości i cena oscylowała w granicach 67zł a wzory były naprawdę bardzo fajne.
BABYETTA Pieluszki Wielorazowe to link do jednych z tych które były na jarmarku. Jednak cena była dużo niższa od tej na stronie. Miałyście do czynienia z pieluszkami tej firmy? ponoć polska
Były też inne dużo tańsze ale ponoć już ie tak dobre.

Z tego co widze to jakas kobitka szyje te pieluszki.. wg. mnie one maja kiepski krój (wiadac to jak sie ukaldaja na pupie dzieci na fotkach.. sa wielkie.... i niezgrabne jak za ta cene + jak sa fotki rozlozonych pieluszek to kroj maja taki,ze dziecku bedzie niewygodnie w nim chodzic, za malo wciete sa i za duzo materilau maja.. ) i chyba polar w srodku jest z nizszej polki jak za ta cene.. szczerze, jakby byly za 25-30zl to mozna byloby je kupci na test... ale 70zl to jakas wygorowana cena za pieluszki, ktore sa no name... One sa krojem podobne do naugthy baby, ktore kosztuja ok28zl... i material tez widze, ze raczej przypomina te z tanszych pieluszek, niz drozszych... Ja za nie nie dala bym tyle... wolala bym kupic jakies pewne firmowki w tej cenie. a p.s. nie maja gumek regulujących przy nozkach, a widze, ze sa tak uszyte,ze moga dziecko uciskac w tych miejsach, bardzo sciagniete sa gumki... jakby kosztowaly 25-30zl to ok... :-) wtedy cena do jakosci byla by adektwatna.. ale nie wiecej... na allegro za tyle chodza rozne kolorwe, szyte w Polsce, ale nie wypormowane :-) p.s. na stronie ma tez wklady z bambusa za 23zl.. orginalne, bardzo dobre wklady bambusowe ksoztuja 15-20zl max. wiec mysle, ze ta firma polska troche przesadza z cenami.. To takie moje zdanie jest :-)

p.s. cena na stronie 70zl za pieluszki bez wkladu firmy nieznanej to przegiecie... Dobre, znane na calym swiecie pieluszki kosztuka ok 60-70zl juz z 2 dobrymi wkladami!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry