reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

No ja właśnie też już kiedyś pytałam jak rozwiązujecie problem chorowania.

Znajoma zrezygnowała ze żłobka i pracy, bo dziecko jej chorowało ciągle, ale żeby dorobić postanowiła zostać opiekunką i też musiała zrezygnować, bo przy tylko dwójce też jej dziecko chorowało non stop.

Stopi to Twoja mała ma całkiem małe te stopki. Ignaś 20tki miał jesienią. W tej chwili nosi 23.

reklama
mają taką promocję, za oddanie co najmniej jednej baterii dają 10% rabatu na CAŁE zakupy, to trwa do 31 marca. Tylko trzeba się upomnieć, że chce się rabat i dać baterię. wystarczy nawet paluszek AAA :-)

Gajka też małostopa..

Witam! :-)
Miłej zabawy peperka!

Dziś kisimy się w domu, nie chce mi się ruszyć nawet do śmietnika ;-)
No i czekamy na Małyszka.

SAWI dopiero zauwazylam !! twoja corcia urodzila sie tego samego dnia co ja!! :-) tylko oczywiscie ja kilkadziesiat lat wczesniej :-) gratulacje drugiego dzidziusia, bo teraz zauwazylam :-)

Lena w kapieli, wiec mam 1h dla siebie przed kompem, siedzac w lazience i ja pilnujac :-)
Tak, wiec psize o pieluszkach.

Nie sprawdzily sie u nas te , ktorych na allegro jest najwiecej Naugthy baby )PIELUSZKI WIELORAZOWE NAUGHTY BABY PIELUCHY P-Ń (1518358229) - Aukcje internetowe Allegro- zly krój, z przodu przeszycie i wklad nie wchodzi do konca, wiec mala je wlasnie w tym miescu przesikiwala... uciskajace gumki... ogolnie przesikiwala je i z przodu, z tylu i po bokach. a p.s. polar z otulacza (kieszonki) jest dosc gruby i nie jest przyjemny jak w innych pieluszkach

FUZZI BUNZ - Najlepsze sa dla nas ; mala ich nie przesikuje, dobre chlonne wklady polarowe, idealny kroj pieluszki jak i samej kieszonki, tak,ze wklad pasuje idealnie (jak ma za duzo miejsca w szerokosci to wtedy dziecko przesikuje piluszki po bokach) Niestety tez swoje kosztuja. p.s. maja dobre wklady, wiec mozna je kupic do tanszych pieluszek i bedzie tez ok. http://www.fuzzibunz.com/one_size_diaper.php one maja super gumki regulowane przy nozkach, to ejst dobre, bo dzieki temu gumki nie uciskaja dziecku nozek. Ja mam blekitna w biale stokortki.. sliczna :-), ale cena 74zl... ale chyba zwykle jednokolorowe sa tansze

HAPPY FLUTE - jak dla mnie z tanszych pieluszek sa naprawde dobre. Tzn. bardzo pozytywnie mnie zaskoczyly. Tylko maja cienkie (malo warstwowe) wklady polarowe, dlatego ja po za tym wkladem daje jeszcze cienka wkladke z konopii indyjskich. Z czasem jak mala wiecej sika to zamiast wkladow z mikrofibry tej firmy wkladam inne np wlasnie Fuzzi Bunz, lub zwykla pieluche tertrowa :-) Ładne kolory, wzory i cena dobra. http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-wielorazowe-pulminkee-2wkladki-i1515577401.html to sa te tak mi sie wydaje... one sa z innego materialu niz pozostale pieluszki (barzdo przyjemnego i w srodku kieszonka nie jest wykonczona polarem ) ja ma inne wzrory i kolory , bo w kropeczki ale chyba to te.

BABYLAND - jak dla mnie super. Byly na allegro najtaniej, one sa ponoc z USA (??) i naprawde sa super. Dobry kroj, jakosc , cienki mily polarek, Jedyny minus to wiadomo jak to w tanich pieluszkach wkladka z mikrofibry- cienka, mala, wiec albo 2 wkladac trzeba (ale wtedy pielucha jest duza i dziecku moze byc niewygodnie podczas chodzenia) .. albo wladnie te cienki wkladki z konopii indyjskich. Z bambusa sa tez ponoc suepr wklady - ja ich nie mialam. http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy-wielorazowe-baby-land-10-sztuk-i1529846560.html p.s. one maja tez troszke iny material, taki przyjemniejszy... nie taki sztywny...

Same otulacze: BAMBINEX - drogi i porazka, zle sie ukalda na pupie, strasznie duzo jego jest, bo on jest w jednym rozmiarze .. i tworza sie falbany... MIO BAMBINO http://allegro.pl/pieluchy-pieluszki-wielorazowe-bambino-mio-otulacz-i1515935543.html- super otulacz, nic nie przescieka, nie dziwne, bo on ma rozmiarowk,e wiec dobrze sie dopasowuje do pupci.

Oczywiscie z tych drozszych pieluszek jest duzo kultowych, bambusowych (bumgenius) i naprawde dobrych... ja z drogich tylko te fuzzi bunz testowalam, bo urzekły mnie stokrotki na materiale :-)

Ostatnia edycja:
Ja ostatnio byłam na Jarmarku na Solec 18 i tam było dużo kobiet które, używają tych pieluszek. Pokazywały mi takie już bardzo dobrej jakości i cena oscylowała w granicach 67zł a wzory były naprawdę bardzo fajne.
BABYETTA Pieluszki Wielorazowe to link do jednych z tych które były na jarmarku. Jednak cena była dużo niższa od tej na stronie. Miałyście do czynienia z pieluszkami tej firmy? ponoć polska
Były też inne dużo tańsze ale ponoć już ie tak dobre.
O były jeszcze tej firmy http://www.anavy.cz/anavy/eshop/2-1-Svrchni-kalhotky

Ostatnia edycja:
Ja ostatnio byłam na Jarmarku na Solec 18 i tam było dużo kobiet które, używają tych pieluszek. Pokazywały mi takie już bardzo dobrej jakości i cena oscylowała w granicach 67zł a wzory były naprawdę bardzo fajne.
BABYETTA Pieluszki Wielorazowe to link do jednych z tych które były na jarmarku. Jednak cena była dużo niższa od tej na stronie. Miałyście do czynienia z pieluszkami tej firmy? ponoć polska
Były też inne dużo tańsze ale ponoć już ie tak dobre.

Z tego co widze to jakas kobitka szyje te pieluszki.. wg. mnie one maja kiepski krój (wiadac to jak sie ukaldaja na pupie dzieci na fotkach.. sa wielkie.... i niezgrabne jak za ta cene + jak sa fotki rozlozonych pieluszek to kroj maja taki,ze dziecku bedzie niewygodnie w nim chodzic, za malo wciete sa i za duzo materilau maja.. ) i chyba polar w srodku jest z nizszej polki jak za ta cene.. szczerze, jakby byly za 25-30zl to mozna byloby je kupci na test... ale 70zl to jakas wygorowana cena za pieluszki, ktore sa no name... One sa krojem podobne do naugthy baby, ktore kosztuja ok28zl... i material tez widze, ze raczej przypomina te z tanszych pieluszek, niz drozszych... Ja za nie nie dala bym tyle... wolala bym kupic jakies pewne firmowki w tej cenie. a p.s. nie maja gumek regulujących przy nozkach, a widze, ze sa tak uszyte,ze moga dziecko uciskac w tych miejsach, bardzo sciagniete sa gumki... jakby kosztowaly 25-30zl to ok... :-) wtedy cena do jakosci byla by adektwatna.. ale nie wiecej... na allegro za tyle chodza rozne kolorwe, szyte w Polsce, ale nie wypormowane :-) p.s. na stronie ma tez wklady z bambusa za 23zl.. orginalne, bardzo dobre wklady bambusowe ksoztuja 15-20zl max. wiec mysle, ze ta firma polska troche przesadza z cenami.. To takie moje zdanie jest :-)

p.s. cena na stronie 70zl za pieluszki bez wkladu firmy nieznanej to przegiecie... Dobre, znane na calym swiecie pieluszki kosztuka ok 60-70zl juz z 2 dobrymi wkladami!!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry