reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

o! no to oby się ospa jednak nie rozwinęłą!! a jeśli jednak niestety będziecie mieli tę ospę, to może się wproszę na zarażenie ;-)

reklama
IzaBK mogę Cię z koleżanką umówić ;-).

tweenie miło będzie Cię poznać.

Ostatnia edycja:
Jagoda mam nadzieję,że nic się nie wykluje. a do jakiego szpitala idziecie?

Peperka
ja potrzebuję 3 ,ale pewnie też już u mnie nie będzie:dry: Ostatnio kupiłam "Sleep and Play"i jakieś rewelacyjne nie są. To już wolę Dadę z Biedronki,bo o połowę tańsza a nie wiele gorsza. Pampersy Active baby są zdecydowanie lepsze a niestety na Premium Care mnie nie stać,bo próbka była rewelacyjna :-)

Moja ćwiczy;-)
SDC11036.jpg

witam wszystkich :)

akurat na tym wątku jestem nowa, ale dziękuję j@god@ za skierowanie mnie tu :) wcześniej szukalam jakiegoś spotkanka w wątku dla aktywnych mam. Myślę że to super pomysł z tymi spotkaniami, szczególnie dla mam u których każdy dzień wygląda podobnie jest to jakaś rozrywka. Chętnie się do Was przyłączę. wychowałam się na Ursynowie ale obecnie mieszkam na Górnym Mokotowie i częstno spaceruję po Polach Mokotowskich, ogródku Jordanowskim :)
Mój synek ma 3,5 miesiąca - do tej pory byl ciut za maly na takie spotkanka, ale teraz chętnie się z nim gdzieś wybiorę, czy planujecie jakieś spotkanie w najbliższym czasie?
pozdrawiam

J@oda jak przeczytalam post to sie glownie ucieszylam ze kolezanke spotkalas po nas a nie przed nami, ale oczywiscie fajnie ze udalo sie wam zaszczepic - swoja droga jakim cudem??? U mnie w przychodni na zdrowych czas wizyty to 1,5 do 2 miesiecy??? A a ja musze na cito z karta kolonijan Szymka isc i chyba pojdziemy na wizyte do dzieci chorych ...

lolkak - ale masz slodziaka w domu ;)

Evita - witaj

ps. wstawicie jakies fotki ze spotkania???

Patewka u nas też są takie terminy, dziś w dodatku nie przyjmuje nasza pediatra. Napisałam eska do naszej pediatry jak się dowiedziałam o tym, że mały miał kontakt i jak dowiedziałam się o tych 72h, z pytaniem czy to prawda. Po czym otrzymałam odpowiedź, żebym się dokładnie dopytała pani, która szczepi i że dziś przyjmuje inna dr i do niej ewentualnie mam się zwrócić o kwalifikację do szczepienia (lekarz musi wydać zgodę). Najpierw więc porozmawiałam z panią od szczepień, ona w sumie powiedziała, że teraz to już nie ma sensu szczepić, przechoruje i będzie po sprawie. Ja jej o tych wizytach w lutym co nasz czekają. No i ona poszła do pediatry obgadać i wszystko załatwiła a ja tylko kartę poszłam wyciągnąć.

Wiesz ja bym się na Twoim miejscu raczej nie cieszyła (jeśli nie chcesz, żeby zachorowała). Pamiętam, że jak Krystian przechodził ospę to w odstępie +/- 1 miesiąc chorowały prawie wszystkie dzieci z Warszawy i okolic z moich wątków. I my się wtedy nie spotykałyśmy.
Prawdę mówiąc to nie jest znów tak daleki obszar, wystarczy, że ktoś zakażony pojedzie na zakupy w jakiś rejon, zarazi osobę ta przemieści się gdzieś indziej itd. Te kilkadziesiąt km to jest taki typowy obszar rozprzestrzeniania się choroby zakaźnej.
U nas na pewno musi w podstawówce być.
Przedszkole przeszło epidemię w 2009 roku na przełomie maja i czerwca.

Ostatnia edycja:
J@goda ostatnio gadalam z kumpela (dentystka) ktora nigdy jako dziecko ospy nie przechodzila i ona radzila mi Jule zaszczepic. Moje starsze mialy ospe jako przedszkolaki, nie przechodzily ciezko ale po szczepionce to ponoc gora 5 krostek wyskakuje i koniec zabawy. Tylko sama szczepionka droga.

reklama
a ile mniej wiecej ta szczepionka na ospe? ja planuje na pnemuokoki i meningokoki zazczepic jak maly skonczy rok.

poki co u nas tylko temp, wiec moze nie bedzie zle. maly jest dosc pogodny, troche grymasi przy jedzeniu.

rowniez witam nowa mame :)

wiecie co? sama sie dziwie jak nam udalo sie w tyle osob umowic w srode, jak kazda ma non stop jakis termin zajety ;) aa ja chyba bede niedostepna 25-28 stycznia, bo chce isc usunac pieprzyk z twarzy i moge po tym troche zle wygladac ;)

Do góry