reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Bestyja dałam link rano na majówkach, ale u nas nie ma za bardzo Warszawskich mam siedzących w domu.

peperka a nie masz jakiejś piwnicy albo wózkowni, żeby sanki na dole zostawić? Ja nie dźwigam na górę sanek, bo po pierwsze mam małe mieszkanie i chyba na suficie musielibyśmy je trzymać a po drugie nasza klatka schodowa nie jest imponująco duża i pewnie by się zmieściły ale zajęły większą część naszej przestrzeni. Zdecydowanie lepiej jest mi zostawić je na dole, zresztą wózek też jest na dole.

reklama
Wczoraj jak sypalo o 20:30 wracalam piechotka z Lena od rodzicow-kawalek mamy, wiec po drodze wlosy mi zamarzly- byly szywne jak sople hehe ale bylo cudnie!!! :-) Wczesniej Lena zaliczyla teatrzyk w Arkadii (przypadkiem). jaka byla zaciekawiona :-)

Wieczorem urzadzilam sobie z Lena potancowke.. a przed snem mala wymalowala mi kredkami sciany w sypialni .. mam arcydzielo na scianie :-)

u mnie nie bedzie nic na mikolajki, dopiero na swieta. poki co i tak nie zauwazy roznicy ;)

a z sankami to u mnie troche gorzej - 5-te pietro, wiec musialabym go niesc po korytarzy, a jest dosc dlugi, potem czekac na winde i dopiero bym mogla go posadzic, a to kawal chlopiska jednak. do tego strasznie nie lubi kurtki zimowej bo jest gruba i jeszcze na niego za duza :/

mam buty! wprawdzie jest to model meski, ale prawie niczym sie od damskiego nie rozni ;)

Ciotka.. eta korytarz mas znormalny i winde.. dla chcacego nic trudnego.. przyznaj sie,ze nie lubisz zimy :-) buziaki

PATEWKA ja malej kupilam Laptopa LAPTOP EDUKACYJNY SPARKLE E-EDU 32 PRO natalia+GRA (1338667926) - Aukcje internetowe Allegro (niech sobie jego rozwala, nie mojego lapka. tylko kupilam go znacznie taniej na akcji Noc zabawek w Tesco), kupilam tez kolejne klocki Duplo, bo tez byly w dobrej cenie, w Tchibo taka zabawke drewniany klaun do ubierania - musi gruba, drewniana igla przez otworki laczyc ubranka i ubierac klauna.Podoba mi sie ejsczze zestaw muzyczny w Tchibo, ale juz ma instrumenty, wiec nie dostanie go.
Arke chce kupic na gwiazdke Kiddieland ARKA NOEGO Pianinko Dzwieki Zwierzatka (1338181018) - Aukcje internetowe Allegro Bardzo fajna jest, mamuski mi ja polecaly.. A chciaalm jej kuchnie kupic, bo Lena super sie bawila kuchnia w Ikea w Niemczech.. ale na razie nie mam kasy na drewniana, a plastikowe dla mnie sa troche kiepskie.

Stopi Arka bardzo mi sie podoba. U nas ostatecznie na Mikołajki bedzie wozeczek dla lali taki slodki z Hallo Kitty a pod choinke jakis drobiazg bo jedziemy do rodzicow i brac wielki prezent ze soba nie byloby sensu. ;-) Zreszta prezentów nabierzemy pewnie z pol bagaznika i nie wiem jak sie zmiesi cala reszta :-)
peperka ja sanek nie nosze, zostawiam na dole w klatce, stoją juz tak 3 rok niewazne czy zima czy lato i ... odpukac ;-)

My mamy traktorek z przyczepką jeszcze po Krystianie, dokładnie takie same zwierzątka jak w tej arce te u góry plus kogutek, te same kształty i jeszcze jest rolnik, który wyśpiewuje iaiao. Tylko kiedyś ten traktor sam jeździł i świeciły się światła po naciśnięciu guzika, ale niestety się coś popsuło :-(. Ale zwierzątka beczą, muczą i chrumkają super :-).

Lena wczoraj byla na rytmice i wyjsc nie chciala z żłobka... Musialm na nia 2h czekac i na sile wyprowadzic jako ostanie dziecko.. W domu mała miała focha ... ooo jakiego..

Dzieki za info o tej arce.. tylko musze do auchan jechac po nia.. ehhh

A Lena dostała wczoraj od mikołaja :-) Takiego hipka Smiki jak Piesek uczniaczek FP. Wiec teraz mamy dwie takie zabawki..I powiem Wam, ze ten Smiki chyba jest fajnieszy ,,bo uczy mowic mama, tata, babcia itd... i mowi np. kot i potem jest miał...itd..tylko kolor hipcia- fiolet jest sredni hehe

PATEWKA ja wozek tez musze kupic... na razie takiego zwyklaka... Ja chcialam ten hello kitty... tylko rozmyslilam sie jak na zywo go zobaczylam - tzn. jest ok.. dobrze zrobiony, tylko mnie materiał rozczarowal i oczywiscie kupiła bym go gdyby był troche tanszy (jakos do ceny nieadekwatna) ale ogólnie jest sliczny i gydbym miała wiecej gotówki to bym go pewnie kupiła!!

Cześć:)
No my na spacery się nie nachodzilyśmy... za pierwszym razem mała przemroziła sobie policzki, pomimo kremu, miała kilka dni czerwone, więc odpuściliśmy... może faktycznie jak przyjdzie ta odwilż i będzie tak do -5 to znów pochodzimy... W sumie to całą jesień chodziłyśmy na spacerki bez względu na pogodę i teraz brakuje tego...

reklama
Dziewczyny, widzę że ktoś tu pisał o żłobku. Możecie mi powiedzieć jak to jest w Warszawie? Czy jest gdzieś jakaś lista państwowych, ile kosztuje, ile się czeka, jak to się z grubsza załatwia, no i jak wygląda opieka nad dzieckiem w żłobku??????

Do góry