reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Jagoda jak zdrówko? Mam nadzieję, że już wydobrzałaś i chłopaki też zdrowi.
lolkak fajna córunia :)))) Nie mogę uwierzyć, że niebawem znowu takiego niemowlaczka będę miała w domku :)
zaklenta cieszę się, że niania się znalazła!A jak powrót na uczelnię?
peperka witaj :) rzeczywiście niewiele się działo podczas Twojej nieobecności. Jak było? Zakupy się udały? Jak lot?

Olaf jutro kończy 11 miesięcy! Ale ten czas leeeeci!

reklama
sto lat dla Olafka :-D
Gaja już za dwa tygodnie skończy roczek!! też nie mogę się nadziwić, że to tak szybko zleciało...
Gaja chodzi koślawo jakoś, muszę do ortopedy znowu pójść :/ stopki tak luźno stawia.

jej dziubasek ty to jeszcze chwila i bedziesz rodzic ;)
Oliwier wlasnie skonczyl 7 miesiecy, tez jestem w szoku jak ten czas szybko mija.

lot calkiem dobrze. wprawdzie nie dostalismy tej obiecanej kolyski i musialam robic awanture, ale udalo sie w obie strony zalatwic wolne miejsce miedzy nami. maly dzielnie wszystko zniosl i nic a nic nie plakal. w sumie juz druga noc w USA byla normalna pod wzgledem spania i wstawania porannego, wiec przestawil sie blyskawicznie. teraz troche mu sie miesza bo zamiast spac ciagiem cala noc budzi mi sie ok 22.30 i przez godzine nie moze zasnac. ale za to dzis wstal o 9!
przyzwyczail sie do spania nawet jak jest duzy halas, duza ilosc ludzi tez mu nie przeszkadza - do wszystkich sie usmiecha.
a zakupy super. nakupowalismy strasznie duzo rzeczy, czesc musielismy wyslac paczka :) oliwier ma ubrania juz na 2 lata, a zabawek nowych cale mnostwo.

bylismy u znajomych co maja 2 dziewczynki - jedna 2 i pol roku, druga 4 miesiace. przyznam ze jak popatrzylam jak to ciezko przy dwojce maluchow, to swoje drugie zdecydowanie odkladam na blizej nieokreslona przyszlosc :)

zaklenta: ja planuje za rok robic magisterke, teraz rok przerwy sobie zrobilam. mam nadzieje ze nie bedzie tak ciezko to pogodzic :)
iza: gratulacje dla Gai. sama bez podtrzymywania chodzi?

sama chodzi :-D ale tak koslawo jakos własnie :-( i wyłącznie bez butów. W butach nie chce ;-)

noo, dziubasek, ciezko Ci bedzie z brzuchalem biegac za Olafkiem ;-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny skoro pogoda niewyrazna, i wiecej nas na miejscu to ... az sie boje zapytac bo ostatnio spotkania nie wychodza .. ;)

Iza a czemu uwazasz ze zle chodzi? Co znaczy to koslawo - przeciez dopiero co sie uczy ... moze to raczej niezdarnie jest niz koslawo? Butki u nas nie byly be, ale ja chodze na boso po domu i jakos mi dziwnie dziecku zakladac skoro sama latam bez. A najbardziej juz kocham te skarpety z antyposlizgiem o tej firmy chociaz bardzo drogie .... i wlasciwie teraz to tylko one kroluja. I sanadlki z lata bo kupowane byly z 1 cm zapasem i ten zapas nadal jest wiec bez sensu kapcie kupowac....

Patewka - no, jakoś tak bokiem sunie i te stopy czasem "przypadkowo" stawia. Na szczęście już nei zdaża się jej postawić stopy odwrotnie, czyli na podbiciu, ale jak uczyła się stawać, to niestety było to bardzo częste :/ Teraz czasem jak dłużej stoi i się zajmie, zwłaszcza w piaskownicy, to jej się nogi rozjeżdżają i potrafi stopą stać idealnie w bok do środka :/
a te skarpety faktycznie cenę mają zacną ;-)

faktycznie, ze spotkaniem jakoś trudno.. ja w tym tygodniu nie dam rady :(

reklama
A nie mowilam .... strach sie zapytac :-D

Iza ortopeda pewnie nie zaszkodzi ale ... wez to na spokojnie :tak:
Dziubaski a jak tam u ciebie? Dajesz jeszcze rade ;-)??
Malina jak tam sie uklada w pracy? - jeszcze nie tesknisz za siedzeniem w domku :-p ??
peperka - no jak ktos sie rozbestwia i lata nie wiadomo gdzie ... to potem mu (jak mowi Julcia) "zimo" w Pl :-D

Kobiety - nastala jesien pelną gęba ...Do tego dzisiaj na dworze paskudnie - szybko uciekalam ze spaceru i zakupow ale jakby ktora jednak chciala do tej knajpki co jagoda pisala sie umowic to ja jestem chetna.

Do góry