reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

W zamkniętym to nie wiem, mamy fajne otwarte place zabaw, już 2 z taką miękką nawierzchnią, jeden przy bardzo ładnym parku.

Zamknięta sala jest u mnie na osiedlu i dwie w centrum (z tego co wiem), u mnie to raczej dla dzieci biegających a tych dwóch pozostałych nie znam.

Najlepsze miejsce do poraczkowania to dywan u mnie w salonie, kawę też serwuję :-). Powiedzcie tylko kiedy w najbliższym czasie macie czas i zapraszam :-). Teraz już starszak w przedszkolu to łatwiej mi się zorganizować :-).

Myślę, o tym, że może w przyszłym tygodniu na multibaby kino byśmy się umówiły co?
W kinie zawsze cieplutko, zobaczę co grają.
ja myślę że najlepiej to na mieście,zwalać się do domu Tobie to tak nie bardzo,może Wam tak swobodniej ale ja jeszcze sie z Wami nie znam i tak nieswojo będe się czuła,więc ja proponuję na mieście np. do pieknego parku (bardzo mi się podoba pruszkowski park w ciąży tam jeżdziłam na spotkania z koleżanką) a jak dzieciaczki nam zasną to skoczymy sobie na kawusie co wy na to??? a co do dnia to trzeba obejrzeć pogode i wtedy się umówić,a najlepiej to rano wstać i jak pogoda zapowiada się słoneczna to wtedy zdzwonić się i umówić...

reklama
W piękną pogodę zapraszam do parku, za tydzień w środę niezależnie od pogody proponuję kino, tylko jeszcze muszę sprawdzić, gdzie co grają. Jeszcze nie ma repertuaru na przyszły tydzień.
Na Ursynowie multibaby kino jest w poniedziałki i środy, w złotych tarasach i wola park w środy. Pewnie jutro albo dziś wieczorem zamieszczą na stronie co będzie w przyszłym tygodniu.
A wczoraj oglądałam pogodę i od piątku ma być ładnie, więc może park też uda się jeszcze zorganizować w najbliższych tygodniach :-).

Ostatnia edycja:
Czesc

szkoda,ze kino nie wyszlo...choc myz lena codziennie spacerujemy w ten deszcz... niestety przyzwyczailam mala do codziennych dlugich spacerow i jak nie wyjdziemy to szaleje w domu starsznie .. dochodzi do drzwi i palcem pokazuje,ze chce wyjsc... wiec ja zaopatrzylam sie w kalosze, parasol i chodzimy. Przedwczoraj wybralysmy sie metrem na Kabaty i tam spacerowalysmy, dzis chodzilysmy po okolicy.

Ja chetna jestem na spotkanko, tylko powiem szczerze, ze ja kompletnie nie znam pruszkowa i w moim przypadku moze byc tam problem z dojazdem autem.

Czesc

szkoda,ze kino nie wyszlo...choc myz lena codziennie spacerujemy w ten deszcz... niestety przyzwyczailam mala do codziennych dlugich spacerow i jak nie wyjdziemy to szaleje w domu starsznie .. dochodzi do drzwi i palcem pokazuje,ze chce wyjsc... wiec ja zaopatrzylam sie w kalosze, parasol i chodzimy. Przedwczoraj wybralysmy sie metrem na Kabaty i tam spacerowalysmy, dzis chodzilysmy po okolicy.

Ja chetna jestem na spotkanko, tylko powiem szczerze, ze ja kompletnie nie znam pruszkowa i w moim przypadku moze byc tam problem z dojazdem autem.
nie miałabys problemu bo to prosta droga,jak masz bluecity to non stop jedziesz prosto i jak wjedziesz do pruszkowa to po lewej stronie zobaczysz park i zaraz przy mc donalds skręcić w lewo i dojeżdżasz do parku...a jak chcesz to możesz przyjechać pociągiem i umówimy się na dworcu to ja też przyjade pociągiem..co ty na to???
pogoda się poprawiła więc trzeba korzystać,to wstępnie na kiedy się umawiamy,może w przyszłym tygodniu???jakie propozycje

patrzyłam na pogode na new.meteo.pl i jutro ma być ładnie,deszczu zero

Ostatnia edycja:
mozemy sie jakos w next tygodniu umowic. stopi chyba samochodem nie chce, bo jej mala strajkuje w foteliku ostatnio :)
a co z tym kinem? tylko czy w kinie to dzieciaki nie za bardzo rozrabiaja by cokolwiek moc obejrzec?

macie moze pozyczyc termos na miesiac? :) nie chce mi sie kupowac tylko na wyjazd :)

Ostatnia edycja:
peperka chodzi Ci o zwykły termos czy do butelek? Zwykły mam tylko 0,5l ale takie do butelek mam dwa i nie używam, mogę pożyczyć.

Kino sprawdzałam
w Złotych tarasach będzie w środę: Tak to się teraz robi.
http://www.multikino.pl/ursynow/pokaz,film,4983.html
Na ursynowie
w poniedziałek - czeski błąd
http://www.multikino.pl/ursynow/pokaz,film,5016.html
w środę - niewinna
http://www.multikino.pl/ursynow/pokaz,film,5015.html
w wola parku
w środę - niewinna

Musimy ustalić gdzie byłoby nam najlepiej dojechać, ja jestem za Złotymi Tarasami i Ursynowem, bo tu mogę metrem dojechać, do Wola parku muszę już kombinować z autobusami. A i ja bym chyba dziecka na thiller nie zabierała, nie wiem ile on z tego może zrozumieć. Zresztą oglądanie thilleru z grupą innych mam w sali dostosowanej i pełnej niemowlaków wydaje mi się dziwne, ale może się mylę.

Ostatnia edycja:
reklama
sawi ja jutro mogę między 9 a 14.30 (tak, żebym na 15 doszła po Krystiana do przedszkola) umówić się na spacer w parku Potulickich w Pruszkowie.

Ja niestety samochodem nie jeżdżę tylko mogę liczyć na komunikację miejską i na własne nogi.

Ostatnia edycja:
Do góry