reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
Hmmmm tak mnie kusi to spotkanie - muszę zaraz zajrzeć gdzie ono w ogóle jest, ale jest też w godzinach snu Bartka :-) a maruda jest straszna jak nie pośpi wtedy.
A czy któraś z was musi płacić za szczepionki? bo ja tego kompletnie nie rozumiem, chodzę na szczepienia do przychodni na ul.szajnochy i płacę za każde szczepienie ok. 100zł. a przecież powinny być za darmo? czy ja się mylę?

powinaś mieć do wyboru - przez NFZ zapewnione są darmowe na 3 wkłucia, albo trochę odpłatne na 2 wkłucia (u nas akurat po 60 zł),albo mocno odpłatne ma 1 wkłucie (u nas po 150 zł). Dopytaj, bo chyba Cię naciągają ;-)

Hej,

IzaBK to wychodzi, że ja płacę drożej niż ty za szczepionki w tej samej przychodni, bo ja za jedno wkucie płaciłam 180zł. My już dawno zakończyliśmy szczepienia następne dopiero około 1,5 roczku.
Doszedł przelew?

Szkoda mi trochę, że nie ma mnie w Pruszku, bo chętnie bym się na spotkanko wybrała, ale stąd to nie dojadę.
Póki są upały to szkoda mi wracać i kisić chłopaków w bloku jak mogą w domku być.

sprawdziłąm, doszedł :-) dzięki!!
a możliwe, że 180, ja szczepię (jak już szczepię..) wersją za 60 zł, to może źle zapamiętałam.
U nas w mieszkaniu dość chłodno, mury grube. Za dnia (10-18) siedzimy w domu, ewentualnie do 14 na balkonie, na słońce całkiem nas nie ciągnie, ostatnio 52 stopnie na słońcu termometr mi pokazał :/

Kurcze to ja już nic nie rozumiem, prosilam o darmowe a płacę! jakieś chore to jest, następnym razem dopytam o co w tym chodzi.

Ale one sa dużo droższe... no i rota się szczepi tylko do 24 tż.
Ale ja chodze na szajnochy i mam wybór (znaczy kiedyś miałam i pytali, bo teraz to wiedzą że płacę).

reklama
no to moze mają taki konkurs - jak dużo dzieci zaszczepią odpłatnie, to dostaną wycieczkę na Karaiby ;-)

na Karaibach pewnie też gorącoooo.. jak tu...

Do góry