reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Wiesz co on się niemalże na płasko rozkłada - jeśli maluch jeszcze nie będzie siedział / siedzi to wydaje mi się że najlepszym rozwiązaniem jest rozłożenie go. Ale najlepiej to go oblukac w jakimś sklepie

reklama
IzaBK nie doszedł do mnie żaden mail od Ciebie?
Jeszcze raz dziękuję za nosidełko, dziś już go nie wypróbowałam, bo Ignac zasnął mi o 14.40 i stwierdziłam, że szkoda mi go wybudzać i poprosiłam m. żeby odebrał Krystiana. I dobrze, bo Ignac spał aż do ich przyjścia czyli do 16.30. Jutro sprawdzę jak się do przedszkola będzie w nim niosło młodego.

My pospacerowalysmy dzis troszke.. moczu znow nie zlapalam.. mala sie buntuje jak chce jej mocz pobrac.. Znalazla sobie nowa zabawe -uderzane glowa o szafki kuchenne..... i robi to tak dlugu, az o kant szafki sie uderzy i wtedy placz...

Jeszcze mam pytanie o lale... mamuski lepiej kupic taka lale co ma tlow miekki z materialu wypchany czyms.. czy plastikowy, badz gumowy?? Co jest bardziej praktyczne ??

PEPERKA ja za jakis czas bede sie przymierzac do Maclarena Quest , lub Inglesiny trip... Dla mnei to dwa faworyty wsrod takich malych parasolek. Moje kolezanki chwala sobie maclareny

Peperka - to Oliwer ważyl i mierzyl doklanie tyle ile mój :) i Mój tez wielki grubasek.
Co do wózka to sobie z ciekawości obejrzałam ten techno i w ogóle maclareny na allegro - i w szoku jestem jakie to drogie wózki! opłaca się w ogóle tak drogą spacerówkę kupować? do kiedy się wozi dzieciaki w takich spacerówkach?

Peperka - to Oliwer ważyl i mierzyl doklanie tyle ile mój :) i Mój tez wielki grubasek.
Co do wózka to sobie z ciekawości obejrzałam ten techno i w ogóle maclareny na allegro - i w szoku jestem jakie to drogie wózki! opłaca się w ogóle tak drogą spacerówkę kupować? do kiedy się wozi dzieciaki w takich spacerówkach?

Rzeczywiście sporo kosztują ale warto. Pierwszy wózek dostaliśmy w prezencie (nie pamiętam firmy ale też z tych lepszych) i mój m. rozwalił go w tydzień - podnosił wózek (przednie kółka) by wjechać z małą na krawężnik i rączka została mu w dłoni.
Przy zakupie kierowaliśmy się wieloma czynnikami (które wcześniej wypisałam) i np. tym żeby były wyjmowane rączki - ja jestem niska m. bardzo wysoki.
Pytasz do kiedy się wozi - ja widuje nawet 4 latki wożone takimi wózkami - nasza Gabi zrezygnowała z wózka jak miała jakieś 3 lata.

gdyby nie bylo mnie stac na taki wozek, to bym go nawet nie brala pod uwage. ale z pieniedzmi nie mamy problemow, wiec moge brac to pod uwage. poza tym tesciowa mowi ze jej jedyny wnuczek ma miec wszystko najlepsze ;)
poza tym za wozek wielofunkcyjny (bexa) zaplacilam tez sporo, a jednak warto. fotelik jak bede nowy kupowac juz na wieksza dzidzie to tez kupie jakis bardzo dobry, bo na takich rzeczach wg mnie nie ma co oszczedzac. kupisz tansze cos i zaraz sie popsuje, albo byle jakie sie okarze i trzeba znow kupowac, a wtedy koszta juz wyjda podobne.

pewnie wezme tego questa, tylko jeszcze w jakims sklepie go obejrze

stopi: spacer dzis?

o kurde na styczniowkach to zobaczylam:
http://www.papilot.pl/article/2007/Matka-przetrzymuje-martwy-plod.html

chore to jest..

Ostatnia edycja:
Czesc

Ja sie rozlozylam i to tak porzadnie... Mialam jechac dzis do gina po skierowanie, ale chyba nie dam rady ... musze spakowac mala i przenosimy sie do rodzicow, zeby nie byla ze man caly czas... bo jeszcze cos zlapie ode mnie... Moczu dalej nie moge jej zlapac.. mala sie strasznie buntuje i blokuje jak ja klade i rozkladam nogi do lapania moczu..

Co do MACLARENOW to ja jak nawet kasy nie bede miec na nowy to kupie uzywana dobra spacerowke - parasolke. Wole miec uzywany, a dobry wozek. Moje dwa faworyty - maclaren Quest, albo Inglesina trip. Inglesine Trip mozna kupic za 200zl uzywana, a jest etz bardzo dobra.
Maclaren jakis rok temu poszedl tak bardzow gore!!! Jeszczew grudniu 2008 moja kolezanka kupowala nowego MACLARENA XLR 890zl!!!!!! A teraz z 1500kosztuje!! szok!! W sklepach sa drogie, ale na allegro czasem mozna znalezc dobra okazje... no i w USA tanie sa :-)

Jagoda - zaraz po powrocie ze spaceru Gaja taką megakupę walnęła, ze gdyby to zrobiła 15 minut wczesniej, jak była jeszcze zamotana na plecach, to miałybysmy megaawarię :-) strach pomyslec ;-)

reklama
IzaBK jako specjalistke od chust chciałam prosić o rade gdzie kupić dobrą chustę. mogę Cię prosić o pomoc ??

Do góry