reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
obie jak dla mnie takie same.. a moze taka: 'Diamond' wraps bamboo - NATI Sling - Baby Wrap Around Sling Carrier
tez niebiesciutka, a z bambusem, bedzie swietna na lato :-)) lepsza niz sama bawełna..

pamietaj, ze oprocz wzoru musisz wybrac tez długosc i szerokosc :)

lece z dziewczynkami na spacer..

no właśnie... a jaką powinnam wybrać długość ?? mój maluszek ma dopiero skończony miesiąc
wiem że długość standard wystarczy bo tak mają podane odnośnie rozmiarów, ale jaką szerokość ? lepiej 70 czy 60 też może być ?? oboje z mężem jesteśmy podobnych gabarytów - rozmiar 38/40

Ostatnia edycja:
musze sie pochwalic ze moj egzamin z angielskiego poszedl bardzio dobrze :) mialam 920 punktow, c1 byl od 810, a c2 od 940, wiec troche lipa ze jednak nie c2 skoro tak malo zabraklo. ale tez sie ciesze :)

jak jechalam dzis metrem to prawie same spacerowki maclarena widzialam :)

moje dziecko samo zasnelo w lozeczku przy karuzeli. zglupialo czy co? :)

na spacerze zaliczyłysmu wielki upał, jak tylko rozebrałam małą, zerwala sie burza i sypnął grad ;-) dobrze ze sie wózeczkiem nie wybrałysmy...

udało i sie córcie zapisac do laryngologa z nfz na JUTRO!!! cuda sie zdazaja :-D
i zamówilysmy sale zabaw na urodzinki 25 zł/osobe... \\

kici - o chuscie napisze pózniej, musze znikac..

My po bilansie u pediatry :-) mala nadal nie przekroczyla magicznych 8kg hehehe Dostala pochwale za rozwoj manualny i muzykalnosc. Mam kategorycznie nie karmic jej w nocy- jest jjuz za duza i ma przesypiac ciurkiem min. 6-7h bez jedzenia.. Musi nauczyc sie jesc wieksze porcje , ale rzadziej, bo ma za malo rozciagniety zaladek.
Pozniej poszlam na dlugi spacer (w ramach wyleczenia swojego gardla :-)) Spotkalam sie z kuzynka.

PEPERKA, ASIA ja jutro jade z soba na badania na 10:30, ale potem moge isc na spacerek

Ostatnia edycja:
stopi - i jaką taktykę zamierzasz przyjąć żeby wykonać zalecenia?

kici - dla mnie chusty 70 cm są wciąż za szerokie, więc radzę Ci wziąć węższą... W 70-tce nie umiem zupełnie poradzić sobie z plecakiem ;-) za dużo materiału, dziecko mi wpada...
no a długość - standard na pewno wystarczy.. a na plecaczek albo kangurka będzie nawet za długi ;-)

dziś rozmawiałam z jedną panią mając Gaję zamotaną na plecach i śpiącą. I pani prawie na zawał zeszłą jak Gaja się nagle obudziła i energicznei podniosła głowę wyglądając zza mojego ramienia :-D hahahaha

Iza podziwiam jak ty Gaję wszędzie nosisz? mój kręgosłup się chyba na to nei nadaje- strasznie mi się to podoba, ale jednak mam dwa dyski wypadnięte i jeden usunięty i jak nosze mojego prawie 9 kg Bartka na brzuchu to ledwo 200m do sklepu daję radę - a potem cierpię dwa dni. Na plecach pewnie było by inaczej, ale jeszcze nie dałam rady się tak zamotać i boję się że będzie mi tam płakał. hmmmmm. A bambusowe chusty nie są bardziej sztywne?

lniane są sztywniejsze, ale bambusowe nie...
ja mam przepuklinę w kręgosłupie krzyżowym i coś tam z lordozami szyjną i tą na dole.. przeniosę dziecko na rękach przez dom i czuję plecy, a jak zamotam, to po kilka godzin wszystko jedno z przodu czy z tyłu... na zakupy z nią idę to ona zawsze z przodu, bo z tyłu ciężki plecak :-) i siatki w rękach.. aż nogi drżą jak wchodze z takim obciążeniem na moje trzecie piętro ;-)
spotkamy się, to zobaczysz jak plecak się łatwo wiąże :-)

IZA mam zrobic tak:
1. na poczatek nie moge ja do niej podchodzic w nocy jak sie obudzi... ja sama, wiec teraz korzystam,ze jestem u rodzcow na kilka dni i mala spi w lozeczku u nichw pokoju i moja mama do leny wstaje.
2. na razie jak sie obudzi dac raz sztuczne mleko, za drugim i trzecim razem juz sama wode, zeby sie zniechecila.

Tak, wiec zaczynamy :-) :-)
Musze tak zaczac robic, bo mala ma za malo rozciagniety zoladek. Ona je za czesto, ale malo...a powinna jzu zjadac znacznie wieksze porcje. Choc jesli chodzi o owoce to 250g zje :-)

PEPERKA zapomnialam!! gratulacje!!!!!!!

reklama
Stopi - też się nad tą wodą zastanawiałam, ale co zrobić jak np. mój Bartek pije z butli tylko mleko i nie chce żadnej herbatki, soczku czy wody tym bardziej. W kółko próbuję mu dać coś nowego do picia i NIC nie chce, tylko ewentualnie mleko.

Iza
- no przepuklinę właśnie mam w lędzwiowym, ale to ciekawe że dajesz radę!!! super, to musimy się spotkać i to sprawdzić.

Do góry