reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Hej

U nas kolejny wynik moczu super, tak,ze pediatra kazala juz dzis odawic antybiotyk. Super, bo tak naprawe o zakazeniu dowiedzialysmy sie juz na samym koncu jego trwania...

Dziewczyny ja bez wozka , bym nie dala rady, bo my na badzo dlugie spacery chodzimy jak gdzies wyjezdzamy - 7-9h... wiec w chuscie bym nie daal rady jej tyle nosic :-)

Co do basenu ja chcialam mala zapisac na zajecia, ale juz sie zaczely i nie ma miejsc :-( :-( tak, wiec pojdziemy sobie same.... Mala uwielbia wode- jak jestesmy u rodzicow to pluska sie dlugo u nich w wannie. Ja niestety mam prysznic. :-(

JAGODA, IZA nie koniecznie ta chusta bedzie sztywna... ja mam taka tania, kupiona za pol ceny, bo byl defekt materialu (dalam 30 zl ) I jest super. Porownywama z chusta kolezanki, ktora kupia juz taka droga za 200zl i praktycznie roznicy nie ma. Mysle,ze zalezy na jakiego producenta- domowego :-) sie trafi. Tylko ja znawca chust nie jestem, wiec moze jakis istotnych roznic nie dostrzegam :-) daleko mi do obeznania z chusta jakie ma Iza!!

PATEWKA sto lat dla Juli!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! p.s. pociesze Cie Lena miala dosc dlugi okres,ze wogole nie spala w dzien!! Wstarwala 6-8 rano i do 23-24 nie spala!!!!! Ja wtedy wymiekalam juz..

JOJKA super, ze wyjazd sie udal !!

Ostatnia edycja:
reklama
Sto lat dla Juli:-)
Jagoda, a nie myślałaś o wypożyczeniu bagażnika dachowego? Tylko na wyjazd. Ja myślałam, w życiu byśmy się nie spakowali do naszego bagażnika z wózkiem, a bez sobie nie wyobrażam jednak.
Jojka,jak ja lubię Cieszyn:)
Stopi, cieszę się, że już po zakażeniu:) Oby tak dalej.
Zajęcia fajne, miały na celu głównie oswojenie dzieci z wodą w różnych pozycjach. Do tego zabawy piłkami, polewanie konewkami.. Generalnie to było wyzwanie dla mojej kondycji. Czasami ręce mi już mdlały.
Ja na basen zabrałam ze sobą to co zwykle zabieram wychodząc + pieluchy do kąpieli i ręcznik, płyn do kąpieli. Nie brałam nawet żadnej oliwki, bo w szatni lekki młyn i namaściłam Jeremiego w domu.
Ja w tym tygodniu odpadam ze spaceru bo dzisiaj rozchorowałam się na dobre. Rano czułam sie tak podle, że bałąm się czy podołam opiece nad dzieckiem. Nie miałam siły małego nosić nawet.

Hej
JAGODA, IZA nie koniecznie ta chusta bedzie sztywna... ja mam taka tania, kupiona za pol ceny, bo byl defekt materialu (dalam 30 zl ) I jest super. Porownywama z chusta kolezanki, ktora kupia juz taka droga za 200zl i praktycznie roznicy nie ma. Mysle,ze zalezy na jakiego producenta- domowego :-) sie trafi. Tylko ja znawca chust nie jestem, wiec moze jakis istotnych roznic nie dostrzegam :-) daleko mi do obeznania z chusta jakie ma Iza!!
stopi - a jak porównywałaś?
niestety ta chusta bedzie okropnie ztywna, nie z powodu , że samoróbka, ale z powodu że samoróbka Z LNU :/

Moja tajemna teoria o Izie i chustach sie sprawdza jak nic :0)
Dziewczyny, na spacer sie pisze ale przy lepszej nieco pogodzie. No i bede musiala kom. miejska dojechac - moze wiec jojka ze mna sie wybierze? Do zoo to chyba warto :)

stopi - a jak porównywałaś?
niestety ta chusta bedzie okropnie ztywna, nie z powodu , że samoróbka, ale z powodu że samoróbka Z LNU :/

Mialam dwie chusty w reku i w dwie pakowalam Lene, ale tak jak pisalam ja nie jestem znawczynia w chustach i juz widze w czym rzecz - w materiale :-) Tak jak piszesz, ze nie chodzi o samorobke, tylko o material -len. Czyli moze bys samorobka, ale nie len.. to by sie zgadzalo jesli chodzi o moje porownanie :-)

Mialam dwie chusty w reku i w dwie pakowalam Lene, ale tak jak pisalam ja nie jestem znawczynia w chustach i juz widze w czym rzecz - w materiale :-) Tak jak piszesz, ze nie chodzi o samorobke, tylko o material -len. Czyli moze bys samorobka, ale nie len.. to by sie zgadzalo jesli chodzi o moje porownanie :-)

nie, no jednak samoróbki z materialu przeznaczonego na zasłony ja bym nie uzywala.. a uwaga o sztywnosci odnosiła sie dokładnie własnie do lnu ;-)
to jest tak, ze nie widzisz mankamentów, dopóki nie poużywasz czegos lepszego ;-) i to sie sprawdza nie tylko w chustach ;-)

patewka - wrr.. co najmniej raz dziennie przypomina mi sie, ze nie odkrylas swojej teorii ;-)

IZA ale ta moja samorobka z materialu na zaslony to nie jest nie ten rodzaj, za miekki material :-) I po za tym,ze nie ma takich ladnych kolor jak chusta mojej kolezanki to niczym zupelnie sie nie rozni. I ja testowalam i ona :-) I ona byla wkurzona,ze dala tyle za swoja, w sumie za firme. Mysle,ze wszystko zalezy od osoby , ktora szyje i sprzedaje chusty. Jakich ona uzywa materialow. Ja kupowalam u kobitki, ktora polecaly mi mamy chustowe :-) pewnie znajda sie i takie osoby co szyja chusty z byle czego . I tu masz zupelna racje , ze takie chusty niedorownaja innym.
Choc nie przecze,ze Ty jestes znawczynia chust i roznice moze bys znalazla. Ale tak jak ja uzywam tej chusty to mi starcza ta :-)
A tak na marginesie to u nas w Polsce jest wszystko znacznie drozsze niz na zachodzie , czy w USA. W USA chusty sa bardzo tanie. Mysle,ze osoby co sprowadzaja chusty niezle przycinaja w Polsce na nich.

Np. ja kupilam duzo sloiczkow z obiadkami, owocami, zupkami dla Leny w Hiszpanii o polowe taniej niz w Polsce!! Kupilam jej Nestle (czyli nasz Gerber) i Hero 250g za 3,4zl :-) A male dania obiadki 125g sa za 2zl :-) I wszystkie tam maja akie ceny. peluchy tez kupilam :-)

Ostatnia edycja:
stopi - spoko.. w Boliwii na przyklad nosza w szaliku i tez sa zadowoleni ;-)
Lepszosc chust tkanych skośnokrzyżowo nad samoróbkami to na tym wątku wyłącznie moja opinia i tyle, i nawet nie zamierzam jej bronić ;-)

to jak z jutrem w zoo? ktos bedzie?

Ja to ciemna jestem w chuścianym temacie więc się nie odzywam - ilość ich na rynku jest taka że nawet nie próbuję zgadywac króre jakością sa lepsze, a które gorsze...

jak pogoda będzie lepsza (czyli cieplej będzie) to ja się na zoo pisze jutro.

reklama
Hej chciałabym zaproponować chętnym Mamusiom spotkanie (kawka, herbatka?). Jestem konsultantką Avon i Oriflame, chętnie zaprezentuję ofertę obu firm. Oczywiście spotkanie nie zobowiązuje do zakupu - czasem poprostu fajnie usiąść i pogadać o urodzie, kosmetykach i o tym jak zadbać o siebie "z dzieckiem na ręku". Jeśli znajdziesz chwilę dla mnie, to podaję namiary:

kom. 512717873,
gg: 13606681
(pisz nawet jak jestem niedostępna, bo często jestem niewidoczna)
mail: lagajka@wp.pl
lub pw przez forum

Miejsce spotkania dowolne :) W kawiarni, w parku, u Ciebie, albo u mnie (jeśli nie zraża Cię 4 piętro bez windy). Jeśli nie masz z kim zostawić maluszka, to zabieraj ze sobą - sama mam prawie półroczną córeńkę więc doskonale wiem jak to jest.
Pozdrawiam i czekam na kontakt od Was!!
Aga

Do góry