reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

reklama
czesc

Melduje sie,ze w koncu dotarlysmy do Warszawy.. troche dlugo wracalysmy z przygodami.. ale juz jetsesmy :-)

Powiem Wam,ze mimo tragedii na warszawskiej Bialolece gielda pelna para dzis pracowala. Ludzie na zakupach byli szok!! Wogole jadac dzis samochodem z Mazur w malych miejscowosciach targi przykoscielne otwarte i zakupy ludzie robili!! :-( Przynajmniej raz jeden dzien wszyscy Polacy powinni zachowac sie gonie w obliczu tragedii!!!

Hej,

ja też w szoku,

do tego Ignaś kaszle na całego :-(
wczoraj i w nocy nie spał, marudził i gorączkował. Na zmianę z R. z nim biegaliśmy. Właściwie nie wiem jak się nazywam.
O już się obudził i marudzi.
pozdrawiam
może kiedyś się wykaraskamy z tych chorób...

Hej

Ja nadal jestem w szoku graniczącym z niewiarą... nie mogę sobie uświadomić że to "naprawdę prawda"...

Jagoda - współczuję chorób, nie ma nic gorszego niż ciąg chorobowy u dzieci :-(

Hej

Ja nadal jestem w szoku graniczącym z niewiarą... nie mogę sobie uświadomić że to "naprawdę prawda"...

ja też dokładnie tak się czuję :( :( :( Nie mieści mi się to w głowie :(

Jagoda, zdrówka dla maluszka.

U nas chyba koniec chorowania, Daria wreszcie wróciła dziś do przedszkola, Igorek jeszcze trochę kaszle ale to normalne po zapaleniu oskrzeli.

Współczuję wszystkim chorowitkom. Mam nadzieję, że wraz z wiosną choróbska w końcu odejdą w niepamięć.
Stopi witaj w Polsce w końcu:)
Na naszej wiosce sklepy pozamykane wszystkie. Podobno centra handlowe też wczoraj zamknięte były..
Jeremi wreszcie zaczął ciągnąć główkę. Właściwie już tydzień temu (może wcześniej, ale nie sprawdzałam więc wyszło dopiero podczas rehabilitacji). Jego nowa ulubiona pozycja to nogi za uszami:) A sport - ściąganie skarpety dziąsełkami.
Nie przewraca się jeszcze na brzuszek, ale jest na najlepszej drodze.
Dziewczyny, chyba powoli będę rozszerzać dietę Małemu. Chyba zacznę od ziemniaka lub marchewki, jak je przyrządzić? Po prostu ugotować i zmiksować? Dodać soli? Ciut oliwki? I jak często i w jakich ilościach podawać?

Współczuję wszystkim chorowitkom. Mam nadzieję, że wraz z wiosną choróbska w końcu odejdą w niepamięć.
Stopi witaj w Polsce w końcu:)
Na naszej wiosce sklepy pozamykane wszystkie. Podobno centra handlowe też wczoraj zamknięte były..
Jeremi wreszcie zaczął ciągnąć główkę. Właściwie już tydzień temu (może wcześniej, ale nie sprawdzałam więc wyszło dopiero podczas rehabilitacji). Jego nowa ulubiona pozycja to nogi za uszami:) A sport - ściąganie skarpety dziąsełkami.
Nie przewraca się jeszcze na brzuszek, ale jest na najlepszej drodze.
Dziewczyny, chyba powoli będę rozszerzać dietę Małemu. Chyba zacznę od ziemniaka lub marchewki, jak je przyrządzić? Po prostu ugotować i zmiksować? Dodać soli? Ciut oliwki? I jak często i w jakich ilościach podawać?

Nie sól ale możesz dodać odrobinę oliwy. Możesz spróbować dodać jakieś zioła np. pietruszka, koperek, liść laurowy

reklama
J@goda zal mi was strasznie bo choroby to paskudna sprawa... ale głowa do góry - muszą się kiedyś skończyć, zrobi się ładniej, cieplej to i chorobska pójdą precz. Zobaczysz :tak:

Malina bardzo fajne i proste przepisy kulinarne dla maluchów masz tutaj: Przepisy kulinarne dla niemowlat
Na pierwszy raz nie dodawałabym żadnych ziól ani przypraw - np pietruszka czesto uczula. Spróbuj sam ugotowany ziemniaczek zmiksowac z odrobiną oliwy oraz np. łyżeczką kleiku kukurydzianego - bedzie miało wyrazistszy smak. No i życzę powodzenia a przede wszystkim cierpliwości ;-)przy wprowadzaniu nowych dań :-D

Stopi zazdrodszcze ci odwagi podrózniczej.

Może teraz jak już ładnie się zrobi Zoo wreszcie wypali i bedzie okazja do spotkania wiekszej liczby mam na swiezym powietrzu :) Dziewczyny co ? Ustalmy jakiś dzień np w przyszłym tygodniu ...

Do góry