reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

Czesc mamuski :-)
Ja teraz jestem na wychowawczym i nie zamierzam wracac do wytworni fonograficznej w ktorej pracuje. Praca byla fajna, bo bylam glowna osoba to zajmowala sie promocja. Tylko kasa srednia i poprostu nie oplaca mi sie wracac....

Oj widze,ze temat prania c.d.. ja suszarke mam rozstawiona w przedsionku przed lazienka . Deska do prasowania mam schowana gleboko w garderobie i nie chetnie ja wyciagam :-) :-)

Hej - siedze wlasnie i probuje ogarnac moj pomysl na biznes :zawstydzona/y:. Chyba zaczne od biznes planu a potem zaczne rozgladac sie za unijna dotacja. Czy któras może mogłaby mi cos w tej kwestii podpowiedziec? Iza moze ty jak i skad wniosek do WUP brac? Czy warto isc np na to szkolenie?

[/COLOR][/LEFT]

[/COLOR][/LEFT]

He, he to widze nasze glowy zajete myslami o biznesie. Ja od 1,5msc siedze i wszystko przegladam i szukam dobrego biznesu. Co cos wymyslam, to po glebszej analizie, wychodzi,ze srednio sie oplaca, albo tego jest juz duzo... Chyba najlepiej w net uderzyc i tu jakis biznes robic. Mam tezfajny pomysl, ale niestety bardzo duzo kasy na start potrzeba i lipa.... Spotkanie fajny pomysl, ale mysle,ze odpwieidzi i porad na te wszystkie zagadnienia w necie tez mozna znalezc. Choc jak masz chwile to idz, pewnie warto :-) :-)
Zrob dokladana analize biznesu, czy na pewno sie oplaca - biznes plan jak najbardziej pierwszy krok. O dotacje tez staraj sie koniecznie!!! Z tym to nie powinno byc problemu

IZA zdrowka dla corci!!!!!!!!

ASIA Moja tez byla aniolem na poczatku, tylko dlatego,ze byla oslabiona prawie 6msc zoltaczaka i niedokrwistoscia .. za to teraz czadu daje.........

Ostatnia edycja:
reklama
Iza, ja wielbicielką ziemniaka jestem, ale dotąd aż tak się nie przykładałam do wąchania, raczej do konsumowania:-D
Biedna Gaja.. szkoda, że nie możesz Jej inhalacji zaaplikować:sorry2:
Patewka, a Ty na wychowawczym teraz jesteś? Bo jest taki program mający na celu pomoc mamom wracającym z wych. Dotyczy jednak tylko kobiet spod Wawy.
Projekt ''Przedsiębiorczość szansą dla kobiet'' - Szkolenia i kursy w EFS - Płock tu akurat odnośnie Płocka, ale dotyczy też Wawy.
Kpi, Babcia pracuje, a Teściowa - cóż.. Obawiam się, że byśmy się pozabijały, bo to musiałoby być z zamieszkaniem:baffled:
Asia, Jeremi to samo:) Na początku śpioszkiem był,a później nie spał całymi dniami.. Teraz zdarza mu się i 3 godz. pospać w dzień.
A a propos wanien i brodzików była rozmowa.. Czy któraś chodzi lub chodzić zamierza na basen ze swoim maluchem? Ja rozważam..

Ostatnia edycja:
Iza, buziaki dla Gaji, mam nadzieję, że szybko zwalczycie infekcję!

Patewka, kiedyś, jak prowadziłam firmę to interesowałam sie dotacjam, ale nic z tego nie wyszło - wniosek mnie wtedy przeraził, ale wiem, że są organizowane kursy nt. wypełniania samego wniosku.
Pavlova eksta wygląda!!! Przy najbliższej okazji spróbuję :)

Malina rozumiem Cie doskonale, moja mama pracuje, a teściowa musiałaby się do nas przeprowadzić na stałe :( Też mi sie to nie podoba!
Ja rozglądam się za basenem, chciałabym znaleźć taki z ozonowana wodą, pewnie gdzieś jest w Wawie, ale jeszcze go nie znalazłam :)

Asia ciesz się tym etapem :))) bo za chwlę może być róźnie :)))

Basen... chetnie bym pochodzila w przyszlosci z malym, ale niestety tylko jeden samochod posiadamy i maz nie moglby mnie wozic. No chyba, ze on z synkiem by chodzil na basen :-)

Nie robcie smaka tymi ciastami :-) ja tu walcze z cm na brzuchu..

Co do werandowania... nawet sie udało pobyc 25 minut, ze smokiem w buzi, ale sie udalo. Dzisiaj tez wyjezdzamy na balkon. :-)

a no i sluchajcie nie poznaje swojego dziecka. Wczoraj w dzien prawie w ogole nie spal i patrzyl szeroko otwartymi oczami na wszystko. Ale przy tym nawet nie zaplakal, nie stekal. No tylko na karmienie.
A sluchajcie jaka noc?! budzil sie co 2 godziny na jedzenie i zasypial jak aniolek. Ledwie skonczyl ssac i juz spal. Mialam problemy ze zmiana pieluszki, zeby go nie obudzic. Brzusio nie bolal. Super. Jestem wyspana i wypoczeta. Az dziwnie mi tak :-D:-D:-D

moniskabe - korzystaj póki masz :) dzieci się ciągle zmieniają....
malina - wczoraj do pieczeni był u nas kuskus, więc inhalacji nie było, ale dziś tłuczone ziemniaczki będą :)

a ja chwile grozy przeżyłam, dałam antybiotykm nakarmiłam, i odłożyłam Gaję na matę. Nagle patrzę, a ona własnie ulewa, ale tak bardzo, że usta pełne, nos zalany, oczy zalane... tak sie wystraszyłam, że do końća brania leku młoda będzie spać( i w ogóle być )tylko na moich oczach, nie zaniosę jej ani na chwilkę na górę ...

PATEWKA ja lozeczko turystyczne mam CHICCO i jestem z niego bardzo zadowolona.

Sopi czy masz moze ten model? ŁÓŻECZKO turystyczne CHICCO SPRING-PIASECZNO (934065198) - Aukcje internetowe Allegro
jedziemy jutro do tesciowej, zakup odkladalam i odkladalam i teraz na cito zakupic musze

Iza - okropne - dlaczego tak sie ulało? Co na to lekarka?
Monika piszesz jaka noc - tylko co 2 h do cycka :-), ja tak mam i po prawie roku nie wystarcza mi tego przerywanego snu. Marze cichutko o 4-5 godzinnym snie non stop i zeby mi sie wreszcie coś przysnilo ;-)

Pamietam, ze balkonowałam Dominike, przez 1 miesiac - zero problemow spala sobie jak aniolek.:-) Tylko ....to koncowka lata byla. Ja w tym czasie z ojcem w szachy gralam :-p

Dziewczyny - spróbujcie koniecznie. Pavlova - to ciasto rozplywa sie w gebie:-D a jest bardzo proste. Swoją drogą, czekalam prawie 11 miesiecy na mleczne rzeczy i teraz mleko i przetwory do mojej diety matki karmiacej wprowadzam.:tak::tak:

Co do firmy - postanowilam najpierw skleic ten biznes plan (glowe mam napakowana pomyslami).Reszta po tym. A tesciowa ksiegowa jest to przy okazji jutrzejszej wizyty podpytam ja np. o zatrudnianie pracownikow i inne wymogi. Widzialam tez wniosek do wypelniania on-line dziubasku, w sumie nie wydawal sie taki starszny. No nie wiem - moze ogladalam pobieznie. Ale jesli kurs lub pomoc ktos zaoferuje - chetnie skorzystam

miniskabe cóż powiedzieć :) gratuluję! Oby taka sielanka jak najdłużej trwała!
zebym sie nie przeliczyla, bo dopiero 1 noc tak spal :-D
ciekawe co bedzie dzisiaj.
Iza - okropne - dlaczego tak sie ulało? Co na to lekarka?
Monika piszesz jaka noc - tylko co 2 h do cycka :-), ja tak mam i po prawie roku nie wystarcza mi tego przerywanego snu. Marze cichutko o 4-5 godzinnym snie non stop i zeby mi sie wreszcie coś przysnilo ;-)

no , po tak dlugim czasie na pewno chce sie dluzej pospac. Trzymam kciuki zeby w koncu sie udało. :-)

Iza ja dzisiaj rowniez szok przezylam. Nakarmilam i juz przysypiajac uslyszalam chlust. Myslalam , ze z takim rozrzutem kupe zrobil w pieluszke. Poderwalam sie jak wariatka i co sie okazalo?
nie wiem jak on to zrobil, ale chlusnal tak pokarmem, ze wylecialo z lozeczka nic nie zalewajac i polecialo na podloge i moje lozko. :eek: az sie przestraszylam. A Paweł sobie w najlepsze zasnal.
Moze dlatego, ze nie moglam go odbic? 20 minut lezal na moim ramieniu i nic.

No ciesze się ciesze i napawam, bo wiem że potem różnie być może ;-)
Ale na razie sielsko - na kąpiel niemal budziłam i już jesteśmy po i po jedzeniu i śpi...

Dziś zaliczyliśmy też spacer rodzinny - niedługi bo chłopcy osłabieni siedzeniem w domu i chorowaniem a młoda pierwszy raz. Fajnie było, choć zaczęo się od wrzasku - z gorąca, bo zanim zapakowałam ją całą w kombinezon to już pewnie gorąco jej było... no i czapka - chyba nie lubi za bardzo ;-)

Patewka - zazdroszczę pomysłów biznesowych :tak:
My łózeczko turystyczne mamy meggy - od 4 lat z kawałkiem i się pięknie sprawdza - na wszelkich wyjazdach.

Malina - ja bym chciała na basen, bardzo! ale u mnie w grę wchodza tylko poranne godziny. Kiedy chłopców będę miała w przedszkolu. A i to dopiero od września pewnie.

Iza - biedna Gaja :( że też musiało Was trafić - mam nadzieję że szybko załatwicie paskudztwo i następne smaki niemleczne będa przyjemniejsze niż jakaś chemia lekowa. Z ulewaniem kiepsko - widać anty podrażnił brzuszek.

Malina - jak wizyta?

reklama
Czesc

Ja dzis caly dzien spedzilam u kolezanki na Kabatach. Za kazdym razem jak tam jestem to smieje sie,ze tam ruch wozkami jak na marszalkowkiej :-) Normalnie wysyp bobasow :-)
Jutro wraca losiek, wiec musimy jechacop niego na lotnisko , a pozniej w niedzielepakowanie i potem nasz wyjazd. najpierw do Niemiec autem, a potem .... (nie pisze, zeby nie draznic:zawstydzona/y:;-))

PATEWKA tak mam dokladnie to lozeczko, tylko blekitne z zielonym wykonczeniem :tak::tak:

IZA oj mialas przygode!! Oby to byla ostatnia taka przygoda

Zmykam , bo mala nie chce spac i uskutecznia szantaz emocjonlany :-D:-D:-D:baffled::baffled::baffled:

Do góry