reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

hej dziewczyny :-)
dzisiaj skonczylismy 2 tygodnie. Jejku jak to szybko mija.
Wszystkiego najlepszego :-)

ZDAŁAM :))))
jedno pytanie na 5, drugie na 4+, średnia 4+ = wynik końcowy 4+ :))))))))))))))))))))))))))
Farta miałam i trafiłam w pytania! Ale jestem z siebie dumna!
Na początku była autoprezentacja bo to w końcu studia PR :) i wtrąciłam parę słów o tym, ze w trakcie studiów urodziłam synka więc może ich jakoś przekonałam do siebie! :)

AsiaKC no ja też tak trochę myslę, że lekarze naciągają i wymyslają a dzieciaczki i tak rozwijaja się swoim tempem! My chodzimy na kontrole a w domu ćwiczymy sami bo to fajna zabawa.

Gratulacje :-D

Są różne systemy ćwiczeń i nsza kazała Vojtą ćwiczyć - a to było bardzo niefajne :dry:

Asia, mam mieszane uczucia w stosunku do różnych ocen etapu rozwoju Jeremiego, ale skoro ktoś zdiagnozował wzmożone napięcie lub jego brak, a ja z tym teraz nic nie zrobię, a za 5 lat okaże się, że dziecko ma problemy, to w życiu sobie tego nie daruję.

Ja rozumiem i nie dziwię się że uważasz na to. Niestety nie miałam szans doczytać całej historii i nie wiem czy konsultowałaś tą diagnoze u jednego czy więcej specjalistów i jak bardzo wzmożone napięcie neurolog zdiagnozował. Jednak zachęcam do spojrzenia z dystansem na opinie lekarzy i rehabilitantów, bo czasami zdecydowanie przesadzają w ocenie stanu zdrowia naszych dzieci.

reklama
A to nasza Dominisia :-)
DSC02233-1.jpg

Stopi - zobaczymy jak będzie na Orłowskiego, to i tak zależy jak i na kogo się trafi no i każdy inaczej moze to samo odebrać ... ;) ja się nastawiam pozytywnie ;)
super sprawa z podróżami ... zazdroszczę ;)

Patewka - ja jeszcze nie doceniłam blisko mieszkających rodziców ale to pewnie już wkrótce nastąpi ';)

Malina - ciężko zdecydować ale moze czas sam rozwiąże problemy??? i może on po prostu więcej czasu potrzebuje??? A lekarze patrzą książkowo i dlatego ciągle wg nich coś nie tak ...

moniSkaBe - gratulacje! fakt, czas leci ... niepostrzeżenie ... szcególnie to po dzieciach widać ;)

Dziubasek - gratulacje super oceny!!!!

Asia - córcia śliczna!! pierwsza myśl jaka mi przyszła do głowy jak zobaczyłąm zdjęcie, to że jest taka ... wyprasowana i czyściutka :))
bo moja teraz ciągle zarzygana/zaśliniona ;) zmien suwaczek koniecznie, bo ciągle tam w ciąży jesteś, hehe

Dziubasek - brawo!!! :D

hej dziewczyny! U nas pogrom- ja się rozłożyłam, i niestety chyba córę zaraziłam. Ma gluty do pasa, i widać, że się słabiutko czuje.
A wiosny dalej nie widać- myślałam, że na pierwszy dzień wiosny gdzieś się pójdzie na zieloną trawkę posiedzieć, ale chyba nic z tego...
Maja Mała zaczęła się wreście przekręcać z pleców na brzuch! i ciągle dźwiga głowę do siadania, wiec chyba niedługo przesiądziemy się do spacerówy:)
Pozdrawiam wszystkich

Dzięki dziewczyny!
Asia fajna córunia :)))) I miałam takie skojarzenie jak Iza, że taka czyściutka, wyprasowana :))) Bo Olaf też zaśliniony non stop!

kpi grunt to pozytywne nastawienie :))) A ty jesteś na właściwej drodze!

jojka bo teraz taki brzydki okres się robi i każdy zakatarzony chodzi! póki co nam to ominęło, bronię się mlekiem i miodem bo czosnku Olaf nie lubi :)

Ja rodziców i teściów mam 100 km od siebie i fakt, czasem chciałabym, zeby byli bliżej bo łatwiej pomoc i opiekę nad dzieckiem zorganizować jak się chce gdzieś wyjść samemu, ale jak przyjadą czasem na weekand to jednak nie żałuję, że w pewnej odległości od siebie mieszkamy :)))) Za to moja teściowa potrafi wydzwaniać do mojego męża 3-4 razy dziennie - wkurza mnie to niesamowicie!
Mój tata dziś do nas przyjechał, zostanie do czawrtku, pochodzi z Olafciem na spacerki to ja się wyśpię w tym czasie :)
No to skoro studia się skończyły, jeszcze 10 kwietnia mam wręczenie dyplomów i mega imprezę potem :), to czas znów znaleźć sobie nowe zajęcie ;)))

A może znowu się gdzieś wybierzemy na początku przyszłego tygodnia?

Asia, w piątek mam wizytę u drugiego neurologa. Zobaczymy co powie. Już się boję. A Dominisia nie dosć, że śliczna, wyprasowana to baardzo skoncentrowana:-D
Moi rodzice i teściowie stosunkowo niedaleko mieszkają, ale i tak zwykle sama z małym w domu siedzę:zawstydzona/y: Zobaczymy co to będzie jak do pracy wrócę..
Aaaa, Dziewczyny, o co chodzi z PODZIĘKOWANIAMI??

Ostatnia edycja:
reklama
Juz nie gadam o cieplych i slonecznych miejscach.... cicho szaaaaa Dodam tyle,ze pewnie wiekszosc z Was ma cudowne zwiazki i z checia bym zmienila wszystkie podroze, na normalna i fajna relacje. Cos za cos...eh

Moja mala ma full energii!! Wolgole tak malo mi spi :-( W dzien jak zasnie to sukces .. Mam nadzieje,ze juz nie bedzie trzeba jej dawek hormonow zwiekszac, bo nie wyrobie z jej pobudzeniem :-)

MoniSkaBe
, Dziubasek dobrze mowi z tym dzwiganiem glowki u nas tez sie czepiali tego,ze za bardzo ja podnosi itd,ze ma napiecie. Jednak jak to neurolog powiedzial moda ztym napieciem i nie chodzimy na rehabilitacje.Oczywisci musimy byc pod kontrola neurologa , ale to jeszcze ze wzgledu na inne rzeczy

DZIUBASEK
gratulacje!!!!!

ASIA to my mamy do siebie blisko!!!! Moi rodzice mieszkaja przy Broniewskiego, a ja na dole, tam gdzie Gdanska sie konczy :-) Normlanie prawie sasiadki jestesmy :-) Corcia przesliczna!!!!!!!!! szybko urodzilas !! I widze,z e w dobrej formie jestes!! fajnie

PATEWKA
ja tez nie cierpie pajakow!!! Zwlaszcza takich wielkich bleee.. yhhh

IZA
wanna to zawsze lepiej od prysznica... :-) oj posiedzial bym w wannie heheh

KPI pewnie nastawiaj sie pozytywnie!!! I walcz o swoje prawa w szpitalu :-)

Do góry