reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

no, skoro podczytujesz, to pewie doczytalas ze w przyszlym tygodniu..
Iza badz mila dla kolezanki, bo wystraszysz ;-):-p

Słuchajcie, ale przygode na spacerze zaliczyłysmy - ogromna czapa sniegu spadla z daszku i o maly wlos jojka i jej dziecie bylyby przygiecione. Jojka refleks ma nie powiem - uskoczyla z wozkiem w ostatniej chwili.

A w ogole to widzialam (tez na spacerku) nowsze modele mojego wozeczka. Dolozyli amortyzatory, no niech ich :wściekła/y: nie mogli tego wykombinowac jak ja wozek kupowalam?? ;-)

A, i jeszcze raz zapytam - czy o kojcu nikt nic nie podpowie?

reklama
coś mi się "obiło o oczy", że kino, ale myslałam, że zmieniłyście plany. To dajcie znać gdzie kiedy i ewentualnie ile taka impreza mogłaby kosztować, cobym nie poszła "goła i wesoła":-)
chyba w multikinie na ursynowie, bo tam większości mamuś pasuje bardziej niż w Złotych tarasach... 15 zł zdaje się bilet kosztuje, a popcorn to nie wiem...

Iza badz mila dla kolezanki, bo wystraszysz ;-):-p

Słuchajcie, ale przygode na spacerze zaliczyłysmy - ogromna czapa sniegu spadla z daszku i o maly wlos jojka i jej dziecie bylyby przygiecione. Jojka refleks ma nie powiem - uskoczyla z wozkiem w ostatniej chwili.

A w ogole to widzialam (tez na spacerku) nowsze modele mojego wozeczka. Dolozyli amortyzatory, no niech ich :wściekła/y: nie mogli tego wykombinowac jak ja wozek kupowalam?? ;-)

A, i jeszcze raz zapytam - czy o kojcu nikt nic nie podpowie?

Patewka, przecież ja jestem miła :-p tylko chciałam fakty ustalić:sorry:
ja nic nie wiem o kojcach.. mam jeden, zapakowany w czarną folię stoi, koleżanka mi pożyczyła.. ale nic o nim nie wiem, póki nie potrzebny to nie otwieram...
a na wyjazdach mała śpi z nami w dużym łóżku, tak samo jak w domu, więc też nie potrzebuję..

Czesc

Przesylamy z Lenka dla Was duzo sloneczka i ciepelka... Tu az nadmiar.

Co do Inglesiny to nie da sie ukryc spora jest, ale za to gondola duza i po sniegu super jezdzi. Ja jezdze Astra i spokojnie miesci mi sie do bagaznika, bez rozkladania na czynniki pierwsze. Choc do mniejszego bagaznika pewnie by nie weszla:-D

Kina to Wam dziewczyny zazdroszcze!!Juz tyle razy sie przymierzalam ,zeby isc z Lena , ale zawsze cos nam wypadalo... Koniecznie zdajcie relacje jak bylo :-)

PATEWKA - Tobie chodzi tylko o kojec czy zakup lozeczka tursytycznego tez rozpatrujesz?? Ja mam lozeczko turystyczne, kojca nie ma, wiec nie do konca Ci pomoge. Na pewno patrz na to jak sie sklada, zeby latwo bylo mozna zapakowac do samochodu. Wogole taki wiekszy kojec to fajna sprawa zwlaszcza jak dziecko zaczyna siadac, czy raczkowac, bo przeciez ile mozna pilnowac malucha na podlodze ;-) Patrz tez na dno kojca- czy maluchowi bedzie wygodnie. Ja do lozeczka dokupilam jescze materacyk,zeby malej bylo wygodniej.

IZA - Ty to obcykana jestes w chustach .. fajnie :-) Ja to jedno wiazanie i wsio.. chyba powinnam cos podszkolic sie w kwestii wiazan heh

hej
IzaBK ja codziennie zaprowadzam i odbieram Krystiana, kilka dni m. próbował ale Krystian jak za długo w przedszkolu siedzi to potem nie chce chodzić i wczoraj to go akurat późno odbierałam bo się zasiedzieliśmy u koleżanki, normalnie na 15 jestem w przedszkolu bo on wylicza ile dzieci przed nim do domu pójdzie.

mam kompozyta tymczasowego już nie straszę dziurą, do środy może mi chusta dojdzie :laugh2:.
Na razie nie mam na środę ucznia, bo przeniosłam na inny dzień.

My mamy łóżeczko turystyczne arti, model z biegunami i dodatkowymn dnem podwieszanym dla niemowlaczków. Służyło nam jeszcze przy Krystianie, on szybko przestał chcieć spać w szczebelkowym i spał w tym turystycznym prawie do 3 lat, tylko mu przełożyliśmy materac, bo te w turystycznychj są beznadziejne.
Plus tego łóżeczka - producent w zielonce, teraz m. tam zawiózł łóżeczko i za 30zł wymienili pogiętą rurkę i łóżeczko wygląda jak nowe.
Nasze łóżeczko naprawdę było intensywnie użytkowane.
http://www.arti.pl/lozeczka-dla%20dzieci_kat6.html

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny,
dzieki za info co do spotkania. Bardzo chetnie bym się pisała na takie coś, ale ja nawet nie wiem jak na Ursynów dojechać... Złote tarasy bardziej mi po drodze. Poza tym u nas krucho z kasą, wiec wątpie by M pozwolił mi na taką przyjemność :-( Ale czy będę to dam jeszcze znać.

czesc Warszawskie Mamuśki :-)
mam pytanie czy ma któras z was może koteczka malutkiego do oddania? albo moze znacie kogos kto ma do oddania jakiegos maluszka? chodzi mi o jakiegos oryginalnego wyglądem...i najlepiej zeby byla to koteczka:-)
mieszkam na saskiej kępie i fajnie by było gdyby to byl koteczek gdzies z niedalekiej okolicy :-)

Zerknij do schroniska- jest tam masa kociaków do oddania. Albo popatrz na allegro- tam często różne fundacje wystawiają znalezione lub podrzucone kociaki.

Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy[358]=all

reklama
Dziewczyny to może zrobić głosowanie kto za Złotymi tarasami, kto za Ursynowem ??? Bo widzę, że do końca nie wiadomo gdzie to spotkanie :confused:.

Moje chłopaki się pospały już.

A ja drugi dzień z rzędu zjadłam obiad o 19 :confused2:, a codziennie sobie obiecuję, że od 18 nie będę jeść, tylko wcześniej wychodzi, że nie mam kiedy :sorry:.

IzaBK ja korzystałam z tej instrukcji, tu nie ma słowa, że to wiązanie jest nieodpowiednie dla elastycznych chust i wyraźnie on wiąże sobie na brzuchu tę chustę:
http://www.chustomania.pl/online/chustomania/CiS-web2_chust.nsf/Inhalt/Kieszonka_instrukcja

Hehe znalazłam całą stronkę poświęconą mojej przyszłej chuście :-):
http://girasol.pl/chusty.php

Ostatnia edycja:
Do góry