reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

J@god@ - no ja całą zimę głównie co prawda w nosidełku ale bez wózka dałam radę i widziałam jak biedne mamy po tych *&^$$#^&^ zaspach klnąc pod nosem musiały przedzierać się. :wściekła/y:
IzaBK - o rany to ja tylko ze 3 podstawowe wiązania znam w sensie widziałam a tu budda ??? sprawdzę w necie , a na plecaczek to chyba za wcześnie a zresztą trochę się lękam bo jeszcze aż tak obeznana z chustą nie jestem ;-)

budda łatwy jest - wiazesz 2x i wkładasz dziecko przodem z nózkami skrzyzowanymi, pupka nisko. ale wtedy masz duzo z przodu ;-) no i na pewno dziecku mnij wygodnie niz gdy sie do Ciebie tuli...

reklama
enka ja jak patrzę na plecaczek to raczej on jest dla dziecka prawie rocznego, takiego co dobrze siedzi już. Choć pewnie dla rodzica jest wygodniejszy, bo przenosi ciężar dźwigania na plecy.

Ja obejrzałam różne wiązania na chustomani, ale prawdę mówiąc tylko tę kieszonkę sprawdzałam i 2X i ten drugi jest dużo wygodniejszy w użyciu.

IzaBK to ja buddę zastosowałam a nie dokopałam się do tej pozycji hehe. Igiemu się podobała, mi mniej, bo wtedy bardziej się ciężar jakby na przód przesuwa.

enka ja jak patrzę na plecaczek to raczej on jest dla dziecka prawie rocznego, takiego co dobrze siedzi już. Choć pewnie dla rodzica jest wygodniejszy, bo przenosi ciężar dźwigania na plecy.

Ja obejrzałam różne wiązania na chustomani, ale prawdę mówiąc tylko tę kieszonkę sprawdzałam i 2X i ten drugi jest dużo wygodniejszy w użyciu.

plecaczek jest takze dla dzieci jeszcze nie siedzacych samodzielnie :tak:

no.. kupa opóźniona, ale poszla, moge wyjsc z domu wreszcie :)))

Ostatnia edycja:
tak Was sobie podczytuję, i czy może mi ktoś powiedzieć, jak najlepiej wiązać chustę dla malucha, który jeszcze nie trzyma głowy? jestem totalnym laikiem chustowym, kupiłam sobie chustę tkaną, i jakoś mi nic nie wychodzi. Próbowałam z tym najłatwiejszym wiązaniem (z krzyżem na plecach), ale mała ma wtedy nie podtrzymaną główkę i chyba jest jej niewygodnie, bo drze się przeokropnie... Może ktoś coś poradzi? albo jakaś godna polecenia strona? Z góry dziękuje

Witam mamusie, pamiętacie mnie jeszcze????
Podczutuje Was na bierząco, ale jakoś tak ciężko mi się wbic w temat.... Moze to dlatego, że Wy się znacie, a ja jestem taka trochę nowa... taka szara myszka :zawstydzona/y:

Kiedy na jakies spotkanko ruszacie?

z plecaczkiem to poczekam, ale tego wiązania budda nie znalazłam hmm
ja je znalazlam w instrukcji do mojej babylonii:-)
tak Was sobie podczytuję, i czy może mi ktoś powiedzieć, jak najlepiej wiązać chustę dla malucha, który jeszcze nie trzyma głowy? jestem totalnym laikiem chustowym, kupiłam sobie chustę tkaną, i jakoś mi nic nie wychodzi. Próbowałam z tym najłatwiejszym wiązaniem (z krzyżem na plecach), ale mała ma wtedy nie podtrzymaną główkę i chyba jest jej niewygodnie, bo drze się przeokropnie... Może ktoś coś poradzi? albo jakaś godna polecenia strona? Z góry dziękuje
kieszonka :tak: a tu masz porade co zrobic gdy kieszonka ne dosc trzyma głowe
chustomania kieszonka gdy zasnie
Witam mamusie, pamiętacie mnie jeszcze????
Podczutuje Was na bierząco, ale jakoś tak ciężko mi się wbic w temat.... Moze to dlatego, że Wy się znacie, a ja jestem taka trochę nowa... taka szara myszka :zawstydzona/y:

Kiedy na jakies spotkanko ruszacie?
no, skoro podczytujesz, to pewie doczytalas ze w przyszlym tygodniu..

Aha, a dokąd? Czy mogłabym się przyłączyć? Tylko, że ja to tylko z dzieciem się ruszam (niestety:confused2:)

do kina.. wszystkie z dziećmi się ruszamy..
tylko tak mówisz że podczytujesz... oj nieładnie tak oszukiwać :-p

jagoda - a co sie stalo, ze odbierałaś dziś swojego diabła tamańskiego??

reklama
do kina.. wszystkie z dziećmi się ruszamy..
tylko tak mówisz że podczytujesz... oj nieładnie tak oszukiwać :-p

jagoda - a co sie stalo, ze odbierałaś dziś swojego diabła tamańskiego??
coś mi się "obiło o oczy", że kino, ale myslałam, że zmieniłyście plany. To dajcie znać gdzie kiedy i ewentualnie ile taka impreza mogłaby kosztować, cobym nie poszła "goła i wesoła":-)

Do góry