reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

witam mamuśki
mam pytanko do chustowych mam, IzaBK kilka postów wcześniej pisałyście o noszeniu w chustach, ja też i chusta i nosidełko (nawet wózka nie mam) natomiast teraz mam problem bo zupełnie nei wiem jak 5 miesięcznego szkraba nosić, tak by miała swobodę ruchów (trzyma oczywiście już główkę). Typowa kieszonka odpada, widziałm w necie kilka opcji ale bez instrukcji no i mam zagwostkę. :eek:
czy możesz mnie wesprzeć :-)

Ja wiążę 2 krzyże i noszę pionowo mój 4,5 miesięczniak nie protestuje. W pozycji kieszonki to go tylko raz włożyłam u Izy do chusty kieszonki i protest był dość ostry jak na Ignacego, więc więcej nie próbowałam.
Ale tę pozycję dwa krzyże lubi. Kiedyś go włożyłam w tej pozycji dwa krzyże tyłem do mnie a przodem do świata ale nie wiem czy tak wolno prawdę mówiąc. Nawet mu się podobało.
Na noszenie na plecach wydaje mi się jeszcze za mały.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja wiążę 2 krzyże i noszę pionowo mój 4,5 miesięczniak nie protestuje. W pozycji kieszonki to go tylko raz włożyłam u Izy do chusty kieszonki i protest był dość ostry jak na Ignacego, więc więcej nie próbowałam.
Ale tę pozycję dwa krzyże lubi. Kiedyś go włożyłam w tej pozycji dwa krzyże tyłem do mnie a przodem do świata ale nie wiem czy tak wolno prawdę mówiąc. Nawet mu się podobało.
Na noszenie na plecach wydaje mi się jeszcze za mały.
J@god@ jak to sie wiąże te krzyże ? przyznam że jak młoda była malutka to skupiłam się na kieszonce i tylko to znam :-(

tak własnie znalazłam, dzieki stokrotne ;-)
super, własnie zawiązałam mała wsadziła i super, o wiele prostrze niz kieszonka a i mała ma większe pole manewru :)

Ostatnia edycja:
witam mamuśki
mam pytanko do chustowych mam, IzaBK kilka postów wcześniej pisałyście o noszeniu w chustach, ja też i chusta i nosidełko (nawet wózka nie mam) natomiast teraz mam problem bo zupełnie nei wiem jak 5 miesięcznego szkraba nosić, tak by miała swobodę ruchów (trzyma oczywiście już główkę). Typowa kieszonka odpada, widziałm w necie kilka opcji ale bez instrukcji no i mam zagwostkę. :eek:
czy możesz mnie wesprzeć :-)
jeśli nawet trzyma główkę, a jeszcze sama nie siedzi, to ja bym się upierała jednak przy skrępowanych ruchach czyli rączki w środku - wsystko jedno czy kieszonka, czy 2x.. chodzi o ochronę kręgosłupa, bałabym się, że może sie gibnąć w tył za mocno i zrobić sobie krzywdę.. a jeśli już sama siedzi to kieszonka z rączkami na zewnątrz :tak:
a jakie opcje w necie widziałaś? podrzuć linka, może wiem jak to się wiąże :sorry:

Jagoda - ale Ty chyba masz elastyczną - w niej nie można 2x!!!!!! 2x lub na plecach to tkaną potrzebujesz..

A dlaczego nie można 2X, nigdzie się z tym nie spotkałam, że nie można :eek:.

Filcowanie to taka technika tworzenia ozdób i innych wyrobów z filcu, mozna filcować na sucho wełnę takimi specjalnymi igłami albo na mokro.
Podobno filcowa biżuteria robi się bardzo modna ostatnio.

ja mam tkaną chustę, a co do tego jak to włąsnei ten 2x krzyż widziałam i o to właśnei wiązanie mi chodziło:-) co do ochrony to gdy teraz próbowałam to małej tylko jedną rączke wyjęłam a te poły chusty mocno naciągnęłam tak że miała pod paszkami dość mocno usztywnione, pochodziłam z nią, potańczyłam i nie było opcji by do tyłu mocno wygięła się ;-) super
a już chciaąłm spacerówke kupowac a tak poczekam jeszcze trochę, może więęęęcej niż trochę :tak:

reklama
IzaBK odpowiesz mi dlaczego nie może być elastyczna, prawdę mówiąc jak odpowiednio dobrze dociągnę Igiego to nie widzę, żeby on w jakikolwiek sposób się przesuwał.

Ja tkaną też sobie kupię, tylko myślałam bliżej lata. Mi się marzy ta i innej nie chcę:
Chusty do noszenia dzieci | Chusty do noszenia dzieci - Długość 5,2m | Szczypta Świata

i problem bo teraz nie wiem ile za zęba wybulę a składałam lekcjami na tę chustę własnie.

Do góry