reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

mojej Eli rusza sie wreszcie pierwszy ząbek :-D juz przelicyła na wsystkie zeby ile dostanie od wróżki zębuszki i co sobie za to kupi :-D a teraz łazi i gada, ze to najpiekniejszy dzień w jej życiu ;-)

:-D:-D:-D Krystian kiedyś pytał, kiedy będą mu zęby wypadały i dlaczego dopiero w słoneczkach (ostatnia grupa), on chciałby już.

Ale z niego to wogóle agent, jeździliśmy z nim do dentysty i dostawał od dentystki taki malutki pojazd za zęba i kiedyś zrobiła mu 2 zęby na jednej wizycie i dostał 2 pojazdy.
Wracamy od dentysty a on sobie tak marzy:
na następnej wizycie pani zrobi mi 3 zęby i dostanę 3 samochodziki :sorry2:.
Na szczęście jak na razie nie było następnej wizyty.
Ale coś czuję, że będziemy musieli się wybrać niedługo.
Normalnie co 2-3 miesiące musimy go kontrolować, bo po ospie, którą miał w maju zaczęły mu się zęby psuć. Wcześniej ani jednego ubytku, piękne ząbki a od wiosny ma już 4 plomby, z czego jedna mu wypadła i 2 razy miał zakładaną :sorry2:.

reklama
Dziubasek, a nie mówiłam:-);-):-D Mi również czasami wolności brakuje.. Do tego stopnia, że nawet jak mam godzinkę "wolnego" to biegiem do jakiegoś centrum handlowego.. Swoją drogą skoro mieszkasz niedaleko Arkadii, to może się tam któregoś dnia spotkamy? Jest tam chyba największy h&m z dziecięcymi ciuszkami.. Poza tym parking podziemny, więc nawet jak tak zimno to z dziecięciem w razie czego można się wybrać..
My też na razie na etapie kołysanek.. Zapewniam małemu atrakcje pod tytułem "mam śpiewa" i co ciekawe Jeremiemu się to nawet podoba.. tylko kot ucieka, ciekawe czemu:szok:
Kurcze, uświadomiłyście mi, że mały niedługo będzie miał zęby:szok::szok::szok: A do tego jakoś będą mu musiały wyjść:szok::szok::szok::szok: Już sie boję..

Kurcze, uświadomiłyście mi, że mały niedługo będzie miał zęby:szok::szok::szok: A do tego jakoś będą mu musiały wyjść:szok::szok::szok::szok: Już sie boję..

ja się do Artkadii piszę :tak: bardzo ją lubie:-p
na pociechę Ci powiem, ze jak wychodzą w niemowlęctwie to przynajmniej nie musisz podszywać się pod niejaką Zębuszkę, zakradać do pokoików dziecięcych i bulić :-D a potem jesczze pozbywać się dowodów zbrodni, czyli wyjętych spod poduszki zębów:-D
Ela się strasznie gorączkowała - nic jej jesczze nie wypadło, a ona już się martwi, żeby Zębuszka się nie pomyliła, i z przyzwyczajenia nie dała kasy Michałowi, hihihi

Malina, ja te godzinne wyjścia mam już opanowane :))) każdy sklep zaliczam po kolei! Dziś była Zara i SuperPharm.
Na wspólne zakupy, czy spacerek zapraszam :))) To kiedy Wam termin pasuje? Może poniedziałek? Iza, a ty jak stoisz z czasem?
Wreszcie bym się wybrała na dłużej :)))
--
Co do wychodzenia zębów, to nie chcę o tym myśleć póki co :)))

IzaBK dokładnie tak jest z tymi zębami, ja już się boję co będzie jak Krystianowi zaczną wypadać ;-). Zwłaszcza, że chyba nasze przedszkolaki są chyba trochę podobne temperamentem ;-).

Ja też bym się chętnie z wami spotkała :-). Niestety mi poniedziałek nie pasuje :-(, mamy imprezę w przedszkolu.

Ostatnia edycja:
jagoda - no tak, Ela też żwawa i wygadana jest :-D

ja się na razie nie umawiam na żadne spotkania, bo walczę z katarem :-( czy raczej go przeczekuję, bo jako karmiaca matka to mam małe możliwości walki.. chyba że Wy znacie jakieś metody na mirtę połknięcia tabletki akataru ? :sorry2:

jagoda - no tak, Ela też żwawa i wygadana jest :-D

ja się na razie nie umawiam na żadne spotkania, bo walczę z katarem :-( czy raczej go przeczekuję, bo jako karmiaca matka to mam małe możliwości walki.. chyba że Wy znacie jakieś metody na mirtę połknięcia tabletki akataru ? :sorry2:
na katar to chyba jakieś inhalacje możesz sobie robuć ?!? nie wiem :) Tak czy siak trwa 7 dni! Spotkanie nie muisi byc w poniedziałek...jaam najbliżej dostosuję się :)

IzaBK możesz to co dziecku, psikać sobie Marimerem lub euphorbium. Wygrzać się. No i jak Gaja nie jest uczulona to soczek z malin, lub inne tego typu.
Czosnku nie polecam, bo podobno zmienia smak mleka i nie każdemu dzidziusiowi odpowiada.
Miód ale ostrożnie bo też może uczulać (Igiego nie uczula, ja się właśnie miodem leczę).
A mnie dziś głowa boli.

IzaBK możesz to co dziecku, psikać sobie Marimerem lub euphorbium. Wygrzać się. No i jak Gaja nie jest uczulona to soczek z malin, lub inne tego typu.
Czosnku nie polecam, bo podobno zmienia smak mleka i nie każdemu dzidziusiowi odpowiada.
Miód ale ostrożnie bo też może uczulać (Igiego nie uczula, ja się właśnie miodem leczę).
A mnie dziś głowa boli.
a ja sie leczysz tym miodem?

dziubasek - z czego inhalację?

reklama
IzaBK po prostu go jem, np. z kanapką :-).
W bardziej radyklanych momentach to podgrzewam go z mlekiem, ale wiem, że Ty jeszcze nie mlekowa.

A właśnie wypiłam grypovitę Krystiana, bo nie mogę apapu znaleźć a głowa mnie coraz mocniej boli, tam nie ma radykalnych środków, same ekstrakty.
No ale ja już jadłam cytrusy (mandarynki i cytryny i wiem, że Igiemu nic po nich nie jest), maliny też jadłam.
Zdrovit Gripovita Junior () - Encyklopedia leków "dbam o zdrowie"
Tyle, że nie jestem pewna czy ta grypovita na mnie podziała ;-).
Za to podobno leków typu coldrex czy grypovita dla dorosłych (takich kompleksowych) nie wolno jak się karmi.
W necie piszą, że Otrivin można stosować.

Do góry