reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

kilolek powiem Ci, że mnie to najbardziej wkurza (a nie raz już się to zdarzyło), że listonosz dzwoni do mnie na domofon, ja mu otwieram drzwi do bloku a potem m. wracając z pracy zastaje awizo pod tytułem: listonosz nie zastał nikogo w domu.
Ostatnio jeszcze pani go broniła, że oni mają tyle pracy. To powiedziałam, że niech chociaż nie psuje mi nerw i do mnie nie dzwoni na domofon.

A play zmienił pocztę na jakąś inną - i niestety rachunki zaczęły w terminie przychodzić :dry:. ;-):-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Oj Patewka, faktycznie dotknął Cię pech hurtowo.. Z tymi butami to nieźle.. Ostatnio zastanawiałam się właśnie jak czekałam na USG przezciemiączkowe, co by było gdyby mi kurtkę w przychodni rąbnęli, a na zewnątrz -10:baffled::baffled::baffled:
Dziubasek, nie martw się.. Na pewno będzie dobrze:) Znam to;-) A tak swoją drogą, to ten komplecik, który kupiłaś Olafkowi w Mothercare to na jaki rozmiar??
Poczta Polska błyskawicznie i rzetelnie działa wszędzie.. Moja chusta też wylądowała w urzędzie. A w domu ktoś jest cały czas..
Co do powikłań poszczepiennych to nawet nie myślę o poważnych, bo są dość "radykalne":zawstydzona/y::-:)szok: Odczynu chyba już mieć nie będziemy:) Na nóżce nawet śladu..
Jagoda, a z piętki w szpitalu pobierali próbki do badanie na fenyloketonurię i mononukleozę. A Jeremi miał taką tycią piętkę:zawstydzona/y:

malina wiem, bo wszystkim innym dzieciom na mojej sali pobierali z piętki, ale nam pediatra kazała iść do położnych na noworodki, żeby pobrały Ignasiowi krew na bilurbinę i przy okazji położna od razu zrobiła te badania na mononukleozę, fenyloketonurię i jeszcze na jakieś jedno dziadostwo, bo maczała 3 testy krwią.

Ja ostatnio w przychodni byłam z chrześnicą i bardzo się cieszyłam, że ktoś wózka pilnował i naszych rzeczy jak ja byłam u pediatry.
Niestety wiem, że z wózkiem nie wpuszczają. Teraz to jest i tak, że dziecięca część jest mocno oddzielona.
Ale u nas kiedyś dzieci chore były tylko takimi szklanymi drzwiami oddzielone od pacjentów dorosłych, przed drzwiami ustawiały się kolejki do zabiegowego i do internistów.
I mi się kiedyś zdarzyło być jedyną pacjentką na dzieciach chorych, nie było nikogo w mini korytarzyku za tymi szklanymi drzwiami.
I wiecie próbowałam wjechać wózkiem do gabinetu, bo się bałam, co będzie jak mi wózek zwiną i jak wrócę do domu z Krystianem.
Pediatra mnie oczywiście pogoniła, gdzie się pcham z tym wózkiem i w końcu badała małego przy otwartych drzwiach.

Malina ten komplecik jest od 6 - 9 m-cy, były i mniejsze.
Co do szczepień to ja strasznie sie ich boję....i póki co Olaf nie był szczepiony!
Wczoraj byliśmy na usg przezciemiączkowym, wszystko ok! W sobotę idziemy do neurologa.
Dzis rano wyskoczyłam do arkadii :))) troszkę kosmetyków kupiłam i cieszę się jak głupia, czasem tęsknię za wolnością :)))

Hej laseczki,

mi dzisiaj 2 paczki z allegro dowiozła poczta - jedna paczka to kolderka Hollofil dla Juli, bo poprzednio kupiona taka zwykla jakos mi nie pasowala. Wszyscy w domu wlasnie pod Hollofilami spimi, to dlaczego Jula miala by miec gorzej (tak to sobie tlumaczylam jak koldre za 80 dych zamawialam - mialam racje? ;-):-D) . A listonosz od paczek (innych jest od listów) to super miły - zawsze dzwoni do mnie i pyta na ktora ma podjechac, wiedzac ze mam male dziecko!

I teraz to mozecie mi zazdrościć :-p

A druga paczka to takie fajne sluchowisko dla maluchów. Mialam w domu po starszakach Wyprawę Bombika na smoczą góre i namietnie spiewamy piosenki z tej płytki, wiec dokupilam kolejną przygode Bombika. A w ogole jest cała seria ksiązek o Bombiku o np. tutaj Edycja Świętego Pawła

A na marginesie znacie jakies inne fajne słuchowiska muzyczne dla maluchów??

Dziubasek super ze usg w porzadku!!!

J@goda z wozeczkami i u nas pdobnie:-(. Kiedyś jak strasze młodsze były tez zebrałam o..dol za wjechanie wozeczkiem do gabinetu. Teraz z Julą - jakos tlumy mam na stronie zdrowych to zostawic sie nie boje, bo niby ktos uwaza.

Co do butów - zostawiałam przed drzwiami na klatce, bo nam kot sika. Odkąd snieg na dworze to buty wnosilismy do domu po tym jak obciekły na reczniku, aby w szafie przed kociskiem chowac. A o moich zapomnialam i zostaly na noc i chyba rano ktos je zwinal. Niby osiedle strzezone ... no mam nauczke :zawstydzona/y:

Patewka, a kamer nie macie? Może jest uwidoczniony portret tego typa?! a może za chwilę sąsiadkę w swoich butach zobaczysz na spacerze :)))
Ja o słuchowiskach nic nie wiem! Jestem świeżynką w tym temacie i jestem na etapie kołysanek :)
Jak ja tęsknię za wiosną!!!

Patewka jeśli chodzi o słuchowiska to ja bardzo lubię serię Bajki Grajki
te bajki w takich gazetkach wychodzą.
http://www.bajki-grajki.pl/

Krystian na początku najbardziej lubił Tadka nie jadka, potem zakochał się w Tymoteuszu Rimcimcim, a ostatnio w Piotrusiu Panie

reklama
mojej Eli rusza sie wreszcie pierwszy ząbek :-D juz przelicyła na wsystkie zeby ile dostanie od wróżki zębuszki i co sobie za to kupi :-D a teraz łazi i gada, ze to najpiekniejszy dzień w jej życiu ;-)

Do góry