reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMY Z WARSZAWY i OKOLIC :)))

a jak zakupy się udały?

och, świetnie:-) kupilam wielką paczkę pieluch :cool2: i parę drobiazgów :confused2: no z wyprzedazy nie skorzystałam :no:
w carefourze pierwszy raz korzystałam z samoobsługowej kasy (z dzieckiem w chuście, ja to ambitna jestem, ale kolejki takie były...):tak: wszystko się udało, ale i tak musiałam lecieć przez cały market żeby wyjść głównym wejściem, bo BUZZ ma za szeroko rozstawione tylne koła jak na ich bramki wyjściowe :baffled:

nenius - nic straconego :-) już myślimy o kolejnym spotkaniu - takim na "przedwiośniu" może? :tak:
dziubasek - jak Olaf wytrzymał rozstanie?
malina - a jak Jeremi wytrzymał?
;-)

reklama
Spotkanie bardzo miłe - zwłaszcza Iza przypadła mi do gustu. To potwierdza się już któryś raz -fluidy że kogoś lubimy lub nie :) Ja miałam takie przekonanie czytając posty Izy na forum i w realu to się potwierdziło. Dziubasek i Malina też bardzo sympatyczne :)
Niemniej, najważniejszą zasługą naszego z Julcią wyjścia do GM stało się pierwsze świadome poza mem i meme, którą dotąd byłam, słowo "ba-ba". Julka przebabała cały czas spędzony w Galerii.

łam z samoobsługowej kasy (z dzieckiem w chuście, ja to ambitna jestem, ale kolejki takie były...):tak: wszystko się udało, ale i tak musiałam lecieć przez cały market żeby wyjść głównym wejściem, bo BUZZ ma za szeroko rozstawione tylne koła jak na ich bramki wyjściowe :baffled:
;-)
Ja korzystałam w Auchan w Piasecznie, nawet inteligentna ta kasa, kupowalam zeszyty dzieciakom, no i nie dała sie oszukać jak chcialam 2 przejechac ;)

Ostatnia edycja:
Patewka - dzięki za miłe słowa :-) w sumie zaliczyłyśmy prawie kilometr spacerku :tak:spacerek dookoła choinki to może nie to, co króliki lubią najbardziej, ale i tak się liczy;-)

nenius - u mnei też choroby dzieci kończą się niekończącym się kaszlem.. Ela po chorobie z listopada ub roku, po wielu próbach doleczania, skończyłą kaszleć w czerwcu :( jakieś te choróbska okropne...

zaraz idę rozbierać choinkę... co prawda sie nie sypie, ale dziwnie jej igiełki przyschły i się powygnały "pod włos" :-) wygląda jak potargany terier ;-)

Ostatnia edycja:
dziś -14:-( rano porozwoziłam dzieciaki, ale wloski w nosie zamarzały :baffled: aż żal, jak przez okno się to słoneczko widzi, ale wiem, że pogoda tylko przez okno tak dobrze wygląda :cool2: może do jakiegoś CH z krytym parkingiem pojadę, pospacerowałabym troche, a rozochociłam się ostatnio ;-)

-14??:szok: przez okno tak pięknie słońce świeci, nawet nie podejrzewalam tak niskiej temperatury.
Co do wyjscia do CH, z m. umówiłam sie ze jutro poszaleje na zakupach, bo on wczoraj i przedwczoraj mial wychodne. W zasadzie poluje na 3 rzeczy - tanie, fajne pidżamy dla starszyzny, spodnie narciarskie dla Miski na 152 i dla niej ew. fajna kurtke tez na narty. Pidzamy to moze kupie, co do reszty nie mam zludzen - w gosport stoisko dziecinne doslownie wymiecione. Takie szalenstwa co roku przed feriami, a ja o tym zapomnialam :-(.
Lece na kawke, bo Jula zasnela i to jedyna chwila spokoju :-)

a ja jednak ni epojechałam do żadnego CH, tylko zrobiłam porządek w jednej szafie :sorry2: i znalazłam w niej super kasztanowe kozaczki, o których całkiem zapomniałam:-D to lepsze niż wyprzedaż, bo za darmo :cool2:
planuję zrobić jesczze porządek w garderobie! kto wie, co tam znajdę:confused: w sumie jesczze nie rozpakowałam jednej walizki, którą spakowałam na początku ciąży :-p

Hej,
Obydwa chłopaki mają zapalenie gardła, ale nie gorączkują i w sumie nieźle się trzymają, Ignaś zaczął grzechotać w nocy i się przestraszyłam, że mu na oskrzela albo na płuca zeszło i pojechaliśmy do pediatry.
Na szczęście wszystko w gardle siedzi, przy okazji pokazaliśmy też Krystiana, bo w końcu też ma katar, choć mniejszy niż Ignacy.
I okazało się, że Krystian ma bardziej zaatakowane gardło niż Igi :baffled:.
Obydwaj dostali syropy, psikanie do nosa i oczyszczanie. Igiego mam jeszcze oklepywać do tego.

Ja też bym chętnie do jakiegoś CH się wybrała, muszę uzupełnić garderobę Krystianowi, bo w tej chwili ma 115cm wzrostu i jak go znam to przy następnym skoku wzrostowym (który może być w okolicy urodzin) wyrośnie mi z wszystkich ciuchów 116. I za butkami trzeba będzie się rozejrzeć.
Ignasia trochę w niedzielę w tesco zaopatrzyłam :-). Niestety w Piastowie to są głównie w promocji zawsze ubrania na maluszki i na starsze dziewczynki. Na chłopca rozmiar 6-7 lat była dosłownie 1 bluzeczka w promocji a tak już nowa kolekcja.

Zawsze w styczniu na wyprzedażach w smyku na wiosnę lato wyposażam, a teraz nie mam jak się wybrać.
Wszyscy nie pojedziemy, bo chłopaki się nie nadają do biegania po sklepach a ja nie prowadzę :-(. Chłopa nie mam po co wysyłać.

Uciekam bo muszę jakiś ładny wierszyk na zaproszenie na dzień babci i dziadka znaleźć.

Witam jestem mamą 2,5 letniego Stasia. Od listopada synek chodzi do klubu malucha Kaleidoscope tuż przy Łazienkach. Miejsce jest super, mały bardzo chetnie tam chodzi, uwielbia ciocie i towarzystwo. Niestety z powodu małej ilości dzieci (tylko 5), właścicielka musi zamknąć placówkę, chyba, że znajdą się chetni do konca miesiąca. Razem z pozostałymi rodzicami postanowilismy jej pomóc, poniewaź szkoda nam tego miejsca.

Może jest wśród Was jakaś Mama, która szuka klubu/przedszkola w Śródmieściu.

Zapraszam i polecam :biggrin2:
Kaleidoscope - więcej niż przedszkole - Kaleidoscope

Jagoda - czy wyrażasz zgodę na to, żebym wrzuciła tu zdjęcie Gai z Igim? a na NK mogę?
mąż wreszcie zrzucił ze zdjęcia z aparatu :tak: postaram się Ci przesłąć na maila po jednym :tak: zdrówka dla chłopców życzę !!
jak kupimy Gai matę edukacyjną, to może odda nam stół :-D

reklama
IzaBK nie wklejam zdjęć na otwartym, więc zgadzam się na wklejenie do albumu.
A na NK masz otwarty album czy tylko dla znajomych?

Już widzę, że nie blokujesz galerii na nk, to chłop mi głowę urwie, bo on z konspiratorów, sam nie ma konta na nk i nie pozwala swoich zdjęć wklejać.

Ostatnia edycja:
Do góry