reklama
C
Cleo1981
Gość
Byłam dzis w przychodni po skierowanie na kontrol stawów biodrowych maleństwa.Zawalone przychodnie w jednej az do 17 grudnia koniec zapisów!!!!
MASAKRA!!!! CZy chodzicie prywatnie bo ja chyba będę zmuszona.Maluch ma już 3 tyg a to chyba do 6 tygodnia życia się powinno się skontrolować??
Jak znacie dobrego specjalistę ( chyba ortopeda musi być ?) to proszę o pomoc namiary i cenę za wizytę ,błagam bo oszaleję !!!
MASAKRA!!!! CZy chodzicie prywatnie bo ja chyba będę zmuszona.Maluch ma już 3 tyg a to chyba do 6 tygodnia życia się powinno się skontrolować??
Jak znacie dobrego specjalistę ( chyba ortopeda musi być ?) to proszę o pomoc namiary i cenę za wizytę ,błagam bo oszaleję !!!
Kochana ja mam w Warszawie na Woli bardzo dobrego ortopede. Moge Ci wieczorem namiary wyslac jak z pracy wroce. Przyjmuja na NFZ i prywatnie tez.Byłam dzis w przychodni po skierowanie na kontrol stawów biodrowych maleństwa.Zawalone przychodnie w jednej az do 17 grudnia koniec zapisów!!!!
C
Cleo1981
Gość
Ok to czekam !!!!! DziękiKochana ja mam w Warszawie na Woli bardzo dobrego ortopede. Moge Ci wieczorem namiary wyslac jak z pracy wroce. Przyjmuja na NFZ i prywatnie tez.
Mama Helenki
i Aniki :D
Byłam dzis w przychodni po skierowanie na kontrol stawów biodrowych maleństwa.Zawalone przychodnie w jednej az do 17 grudnia koniec zapisów!!!!
Zadzwoń do szpitala, zapisz się na kontrolę A skierowanie dostaniesz przy okazji Albo zapisz małą do chorych dzieci i idź bez dziecka po samo skierowanie
Na Lindleya, robią od razu USG
moniSkaBe
Fanka BB :)
Kilolku czy Ty jestes na forum? :-)
kilolek
podwójna listopadowa mama
jestem :-)Kilolku czy Ty jestes na forum? :-)
moniSkaBe
Fanka BB :)
Powiedz rodziłaś w Pruszkowie? Jak swieze wrazenia?
Gratuluje Dzidzi
Gratuluje Dzidzi
J@god@
IV-V 2005, X 2009
Izulka - dobrze, że wszystko się dobrze skończyło:-) i gratuluję pierwszego ząbka
Jagoda - no to ciekawe, kiedy my się na ten wspólny spacer wybierzemy :-)
na spacery staram się chodzić, w końcu trzeba dziecko dopowietrzać ;-), daj znać kiedy wychodzisz, ja mam teraz męża w domu to nie muszę ciągnąć Ignasia do przedszkola i mogę z nim wychodzić w południe.
komórkę mam aktualną jakby co ;-)
cleo ja mam w wypisie ze szpitala, że wizyta kontrolna u ortopedy w 6-8 tygodniu życia, my jeszcze nie byliśmy, zapisaliśmy się państwowo na 25.11., tyle, że mąż na początku października zapisał małego na ten termin.
Ostatnia edycja:
reklama
kilolek
podwójna listopadowa mama
Dziękuję bardzo :-)Powiedz rodziłaś w Pruszkowie? Jak swieze wrazenia?
Gratuluje Dzidzi
Owszem rodziłam w Pruszkowie i wrażenia mam jak najbardziej pozytywne
Poród super ale fakt, że miałam opłaconą położna (oddziałową - Iwone Stefaniak). Musze tylko powiedziec, że widziałam salę do porodów "zwykłych" (przed porodem łaziłam po cąłym oddziale żeby cokolwiek się ruszyło, więc wszystko poziwedzałam) i nie zrobiła na mie pozytywnego wrażenia tzn wygląda jak zwykły gabinet, więc tak bardzo bezoosobowo. Ja drugi raz rodziłam na sali rodzinnej i to jest jak najbardziej przyjazne miejsce. Nastrojowe światełka, skurzane fotele, własna łazienka. Teraz wstawili ta tez taka cieplarkę dla dzieci, ze jak opatrują maluszka to od razu na miejscu się wszystko widzi. Ma się czlowiek czym zając podczas szycia np. A dodam, ze poród rodzinny jest za darmo, więc warto zabrać ze sobą kogolowiek byle dostac ta salkę, bo normalnie fajniej jak w domu.
Po pporodzie poszłam na salę ogólną, choć mój mąż chciał mnie koniecznie w 2-osobowej umieścic, ale nie bylo miejsc. Troche ciasno, to fakt ale nie szkodzi. Opieka po porodzie super. 3 razy dziennie przychodził lekarz z pytaniam jak się czuję.Ciagle się ktos kręcił z personelu, więc nie było problemu by o cos poprosić. Rano i wieczorem 2 osobne obchody - połozniczy i pediatryczny. Po obchodzie pielęgniarka noworodkowa obchodziła wszystkie mamy i pytała jakie mają prośby na dziś i zapisywała ktora chce się czego dowiedzieć albo jaki ma problem, a potem zabierała się do roboty i przychodziła do kazdej i wszystko wyjasniała, pomagała przystawić do piersi, nawet kilka razy w ciagu dnia. Koło południa było kąpanie. Przyjeżdżała pielęgniarka z wagą i kosmetykami do kąpieli i każda mama podchodziła do wanienki i przewijaka i się przyglądąla, a jak tylko była gotowa to sama działała pod okiem pielęgniarki. U nas akurat na sali bylo tak, ze wszystkie urodziłyśmy jednego dnia i mimo, ze każda z nas miałą już jedno dziecko to pielegniarka i tak przy pierwszej kąpieli wszystko nam wyjaśniała o myciu, pielęgnowaniu itp. mówila jak przemywać oczka, pępek, jak wywijac pieluszkę żeby pępucha nie podrazniała, jak ubierać itd.
Ja jestem naprawdę bardzo, bardzo zadowolona
Poprzednio mialam zastrzeżenia co do opieki nad dziecmi o porodzie ale raz, że wtedy byłam na tej płatnej sali i tam jakos nikt nie zaglądał, nie wiem czy nie chcieli przeszkadzać czy czekali na zaproszenie, a dwa, ze od tamtej pory wiele sie zmieniło organizacyjnie. Przedtem był jeden ordynator na cały oddział położniczo-ginekologiczno-noworodkowy, a teraz jest osobny ordynator od noworodków. Baba jest niezbyt mila, ale z at konkretna no i pilnuje piguł żeby pracowały a nie się obijały. Nawet w nocy pielęgniarki zaglądały do nas.