J@god@
IV-V 2005, X 2009
o! okazję masz jakąś, czy taka wzorowa gospodyni z Ciebie, co na niedzielę ciasta i torty szykuje? ;-)
ja chyba zrobię gofry, bo mąż kupił gofrownicę jak byłam w szpitalu, i teraz jest oczekiwanie społeczne w moim kierunku... :-)
do wzorowej gospodyni to mi brakuje , ale pichcić to akurat lubię , ciasta robię nie na weekend tylko jak mnie najdzie, w sumie nawet często w środku tygodnia, moje chłopaki łasuchy to szybko wciągają
Tort robię do pracy m. ma postawić z okazji urodzenia syna , on dopiero w zeszłym tygodniu wrócił do pracy bo miesiąc ze mną siedział, dlatego "pępkowe" w sumie po miesiącu .
Tyle, że pępek odpadł w ten piątek, więc i impreza o czasie ;-).
Oczywiście musiałam kupić więcej składników, bo drugi biszkopt upiekłam do domu, bo przecież Krystian też musi spróbować a ogryzionego tortu m. nie zaniesie.
A czy ta gofrownica z Lidla może , bo ja się ciągle waham, widziałam że jeszcze ze 2 sztuki mieli w czwartek, no ale zastanawiam się czy taka na normalny kształt kwadratowy i głębsze rowki nie jest lepsza . I tak chodzę od 2 tygodni i zastanawiam się kupić, nie kupić .