reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
hejka laski
ja tylko noa chwilke
abyscie nie mowily ze sie obijam o nie!!!!!!:wściekła/y:
ale... maly dal mi pierwszy raz popalic w nocy
budzil sie o regularnych porach jak zwykle ale nie na 30 min jak zwykle tylko na 2 godziny wiec bla bla bla bla bylo wesolo
do tego w dzien mial swirka wojownika bawic mu sie chcialo caly dzien
i nie pomogla pioseneczka babuni SIALA BABA MAK he he he:-D
padl o 22.00 i chrapie a ja nie wiem w co rece wlozyc he he he

Maxinka - nie moge doczekac sie spotkania to sobie poplotkujemy
Lwica - nie na darmo milao sie zgage he he he he - i sny o rudzielcu:-p
Maggusia - serduszko z Ciebie to mama z przebojami hi hi hi
zabulka Brianaek ma 8 m-cy wiec przechodzi kryzys - przygotuj sie na to ze bedzie sie trzymal rabka od spodnicy i to do 3 m-cy moze potrwac
poczytaj sobie na ten temat - sciskam Cie mocno
https://www.babyboom.pl/niemowleta/rozwoj/kryzys_osmego_miesiaca.html

Maja - dziekujemy z synkiem za ugoszczenie nas i pokazanie corusi - PIEKNA, szkoda ze nie moglam jej poprzytulac bo ksieznisia spala smacznie he he he:-) taka z niej filigranowa kropeczka, pereleczka - aby chowala Ci sie zdrowo!!!
co do koleczek to od pierwszego tygodnia zycia do nawet 3ch miesiecy moga potrwac, ja pije herbatke z kopru na noc i podaje malemu infacol przed kazdym karmieniem - pomaga :cool2: potem zabkowanie, kryzys 8go miesiaca, pierwsze kroki i na randke he he he

zalaczam fotki ze spotkania i mykam
dobrej nocy
karaluchy pod poduchy
:nerd:

fotki
1. Marta podrywa Rocco
2.Rocco okazuje zainteresowanie
3.Martusia ziewa
4.Okazale rozdwojone;)

och jak cudenka na fotkach widze,slicznosci wam rosna laski i jak milo,ze mieszkacie tak blisko siebie.Ewcia fotki mozesz wklejac na ten wtaek,niewiem czy wiesz,ze mamy zamkniety watek;-)
https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-uk-f128/fotki-super-rodzinek-z-u-k-7160/

Rocco jest tak dlugi i ta czuprynka,a Martusia pannica widac,ze juz nabrala wiecej cialka,takie cukierki z nich az do schrupania:-)
Slicznie wam rosna dzieci.

Maggusia twoje chlopisko juz ma 8 miesiecy,super,pewnie w krzju duzo nocych rzczy zacznie robic.

Anetka a co u ciebie?????????WYSZLY JUZ GORNE ZABKI,my wciaz czekamy:baffled: Jeszcze daw tygonie i lecicie do kraju,milo by bylo zobaczyc sie z wami przed wyjazdem,Daj zanc kiedy masz czas??!!!

ALE CISZ TUTAJ,HMM........GDZIE SIE PODZIEWACIE???????

Dziewczyny ale te wasze bobasy cudowne:tak: :tak: :tak:

Maju a twoja natalka jest taka malutka ,kruszynka drobiutka. odrazu widac ze dzieczynka.
Evoska twoj rocco to juz chlopaczek , przy malej natalce. Ale chyb randka sie udala bo dzicie i mamy zadowolone:-D :-D :-D :-D

Musze wam pogrtulowac nie tylko dzice ,ale dodatkowo nie dlugo po porodzie jestescie a obydwie wygladacie siwetnie. gratuluje:tak: :tak: :tak:

Maxin dobrzez e malej nic sie nie stalo.bylam pare dni temu na zakupach i wlasnie babeczka z mala dziewczynka w wozku cos tam ogladala , ata mala tez chciala i wstala trzymajac sie daszku wozka. mama ruszyla wozkiem a ona z niego wypadla i glowka w beton uderzyla.cale szczescie kaptur jej troche upadek zamortyzowal.uswiadomilam sobie w tedy ze nawet jak sie skacze idmucha na dziecko to i tak samaemu, przezz jakies chwile nie uwagi mozna zrobic mu krzywde. oczwiscie niechcacy.babeczka tez przestraszona strasznei byla, ale mala zaraz zapomianla i przestala plakac.tak to jest z zdziecmi . oczy no okolo glowy.ciekawe czy ja dam rade?

Miloku pewnie,ze dasz rade zobaczysz przyjdzie to zupelnie naturanie.
A Majeczki coreczka ma na imie Martusia:-) Moja jest Natalka;-)

Od poniedzialku mala je jogurty smakuja jej,ale nie zje do konca,pewnie saycace,wczoraj wyszla jej wysypa na twarzy,buuu........to chyba po truskawkach,kiedy dalam jej jablko z truskawka i tez dostala,wiec wydaje mi sie,ze to przez to.Biedna ma tak nie ladna twarz:-( A ja dzis jakos kiepsko sie czuje,boli mnie jajnik:zawstydzona/y: brzuch,wogole mialam robiona cytologie i cos tam jest nie tak:szok: czekam na list z szpitala bo ma isc na badania,przed ciaza mialam problem z nadrzerka,ale jak juz zaszlam to nie nie mogli nic robic,no i bol powrocil,och nie fajnie mi:zawstydzona/y: Pogoda tez nie pomaga,jest do d....szaro,pewnie bedzie padac po poludniu.
Mykam zjec jakis lunch,bobasy spia;-)

buzka

Maxin-nio to pewnie Natalcia ma uczulenie od truskawek, ja jak dawalam malemu na deserek owoci i miedzy innymi truskawki to tez si wahalam, ale na szczescie niepotrzebnie.Ja wogole mysle ze w tym wieku nasze bobaski moga byc wrazliwe na truskawki i cytrusy, nio ja profilaktycznie unikam cytrusow bo i tak mielismy dosyc przejsc ze skora Oskarcia.A wogole to sie nie martw, wez cos przeciwbolowego, a nadzerke na pewno ci wylecza i wszystko bedzie dobrze.A czy ty nadal jestes na zastrzyku hormonalnym?Ja tez bede miala cytologie, mam spotkanie na poniedzialek, choc jak bylam na wakacjach w Polsce to bylam u mojego gina i wszystko bylo ok.Ale jak tu robia to ja jestem jak najbardziej za, bede spala spokojnie przynajmniej.
Nie bylo mnie tu pare dni, a jakos tak, pracowalam nad moim c.v i troche nadrabialam zaleglosci w domku.Oskarcio spi ladnie, raz sie budzi ok 3 na mleczko i spi ladnie do rana.A wogole to zaczal cudownie gadac, tak inaczej niz wczesniej, jakby wiedzial do czgo ma jezyczek w buzi bo tak nim mieli:-)Zeby ida bo potok sliny saczy mu sie z dziubka i wogole nie mozna go spuszczac z oka gdy lezy na lozku bo w ulamku sekundy turla sie i jst w stanie i jednej chwili z jednego konca na drugi sie przetoczyc;-)
Ja szukam pracy, czekam na formularz z jednego rzedszkola gdzie potrzebuja nursery nurse, mam cichutka nadzieje ze sie uda.
Odezwe sie ozniej bo malu sie obudzil.
Buzki dla wszystkich:-)

Sorki dziewczyny imionka waszych pociech mi sie pomylily.:-) :-)
U nas tez pogoda paskudna zmokalm dzisiaj jak kura.i etraz sie grzeje, bo wieczorkiem mam zamiar na basen sie udam,rozluznic troche plecy i nogi.

Milego wieczorku dziewczyny w ten paskudny dzien:tak:

hej!!!

ale dzis pogoda....fuja..... i taka cisza na forum,u mnie beznadzieja wwczoraj tak mnie bolala glowa myslalam ze nie wytrzymam dobrze ze chociaz oliwer przespal prawie caly dzien to bylo mi lzej-a wieczorkiem przyszla gromada gosci bo moj synek mial pierwsze imieniny...no kto by sie spodziewal...bylismy kompletnie nie przygotowani????
ale fajosko bylo i tak jakos milo...bo w sumie wszyscy pamietali,a on jeszcze taki maly ze nawet nie pomyslalam:-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)
...ja juz chyba jedna w domciu oj mowie wam strasznie tesknie :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: :sick: ,juz normalnie nie moge sie doczekac!!!!!!!!takze ja teraz praktycznie co drugi dzien na zakupkach no bo trzeba malemu cos kupic na ta ostra w polsce zime i jakies prezenty w szczegolnosci dla mamuski bo ona biedna sama w polsce siedzi a tu ja z bratem i tata...
poza tym musze wam opisac w jakiej jestesmy obecnie sytuacji;cos tam wczesniej pisalam ale od poczatku a teraz sytuacja sie rozwinela i to bardzooo!!!
najpierw kuuuuuuuuuuuuuuzzzzzzzzzzzwaaaaaaaaaa!!!! jestesmy tu kilka lat przed wejsciem do unii bylismy na wizie razem jako malzenstwo 28 kwietnia czyli przed pierwszym maja czyli przed wejsciem do unii zostalam zarejestrowana przez mojego pracodawce legalnie i pracuje tam ciagle -obecnie jestem na macierzynskim!!!!oliwier ma 3 miesiace a my nie dostalismy zadnych benefitow na malego oprocz tego ze moj pracodawca placi mi przez pol roku 90% mojego wynagrodzenia n i co sie dzieje???
najwazniejszy chyba benefit tzw.child benefits nie moze byc mi przyznany poniewaz nie jestem zarejestrowana w home office-odolywalismy sie 2 razy dlatego ze rejestracja u nich wiaze sie z tym ze moje ponad lata pracy pojda do dupy!!!!! ale wszedzie o tym pisanoi mowiono ze ludzie rozpoczynajacy prace w UK od 01.05 powinni sie rejestrowac,pytam sie wiec czemu ja mam tak robicskoro zostalam zarejestrowna zostalam 28.04 a wczesniej bylismy na wizje..????????????
rezutat-{tak by sie chociaz wydawalo} postanowilismy im zaplacic!!!!!!!!!!!!! niech im swici no bo sie nie wygra tutaj????zadzwonilismy do home office o wyslanie formularzu na co oni jak zawsze i wszedzie zebrali moje wszystkie dane i co??????? powiedzieli ze ja to moge sie starac o status rezydenta bo moja praca to ciaglosc... i nie potrzeba mi rejestracji!!!!!
czy sa jakies pytania???bo ja nie mam zadnych
rozwiazanie-moj P sie zarejestrowal-bo nie byl;))))) a nie moze starac sie o rezydenta bo zmienial prace i nie ma min.przepracowanego roku,czekamy na odpowiedz co bedzie sie dzialo...........
uffffffffffff mowie wam oni wszyscy sa tu walnieci!!!
pozdrawiam was sedecznie!!!
evoska i maja zdjecia sa cudne dzieciaczki tak slodko leza obok siebie-cudo!!!
maxin ty to sie nie przejmuj napewno wszystko bedzie dobrze poki co bierz jakies tabletki przeciwbolowe,a malutka no coz dzieciaczki juz nam dorastaja i trzeba rzeczywiscie bardziej na nie uwazac-wazne ze nic sie nie stalo!!!
maggusia a ty jak spedzasz czas w polsce???malemu napewno ciezko sie przestawic,no i wracaj do nas szybciorem!!!no izabki ach to chyba wszystkich utrapienie
miloku a ty jak sie czujesz, jak samopoczucie??? tearz juz z gorki,pewnie doczekac sie nie mozesz swej dzidzi???kopie bardzo,ja pamietam oliwiera jak byl w brzuszku to zawsze jak cos zjadlam to on tak sie wiercil ze mi bylo nie dobrze;)))))
izusia zycze powodzonka w poszukiwaniu pracy,oby sie udalo,a co zrobiciem z synkiem???
pozdrawiam mamusie:elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis: :elvis:

reklama
dobry wieczór :-)

ja nie mogę za często tu wpadać i pisać co u nas, bo potem będziecie sie nudziły czytając bloga :eek::-D

a ostatnio nie było kolorowo :no:
wspomne tylko tyle, ze byliśmy na emegrency :no:
ale nie wszystko już jet ok :tak:

byłam na skanie i wiem, ze synek będzie podobny do córeczki :tak:
tylko nie wiem czy w wersji blond czy brunetowej za tatą :dry:

nasze młode UK-owskie mamusie ślicznie wyglądają na zdjęciu
prawie tak ślicznie jak ich dzieciaczki ;-)

pozdrawiam serdecznie i do napisania :-)

Do góry