reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej dziewczyny
Na cale szczescie nie jestem odosobniona w temacie wozkowni :)
Jejku ja to juz zupelnie nie wiem co wybrac.Myslalam nad JENE z gondolą,podobnie o trojkolowcu Quinny rowniez z gondolka...moze cos z tego typu..??,albo o Peg-Perego.Ten ostatni to zupelnie tradycyjny model i wlasnie teraz nie wiem co mam wbrac.Generalnie chodzi o komfort dla bobasia no i zeby to jakos wygldalo.
Czesem snia mi sie po nocach te pojazdy...hihihi.Moja mama smieje sie ze mnie i mowi ze jestem psychiczna :) :) :)

maggusia-my nie dostalismy zadnego mieszkania ..nawet nie wiedziałam ze można się jakie kolwiek starac.Nic mi nie wiadomo na ten temat…??.Wynajelismy z prywatnej agencji mieszaniowej i na poczatku musieliśmy zaplacic podwojny czynsz..Straszny wydatek jak na poczatek.Ale na szczescie teraz jest juz wszystko dobrze.
Co to sa za mieszkania??

reklama
No wlasnie tez mi sie nie podobaja te tutejsze wozki, bo tak na moj gust to dziecko powinno na poczatku w pozycji poziomej raczej spoczywac, a z tego co obserwuje na ulicy, to w tych wozkach(spacerowka+fotelik) one jakies takie wygiete...
a moze nie mam racji?
co na to mamy, ktore maja takie wozki?jak to sie sprawdza w praktyce?

Asia mozna sie starac o mieszkanie z concilu takie mieszkanie splacasz podobno regoly sie zmienily nie wiem jakie sa teraz (przedtem trzeba bylo wypelniac aplikacje i czekac nawet do paru lat) we wczesniejszych watkach o tym pisalysmy no i chyba Kllusia wie jakie teraz sa regoly o ile sie nie myle?
Z agencji na poczatek to drogi wydatek wiem ale pozniej juz nie jest chyba tak drogo no i piekne sa mieszkania a te conciulu muszisz od podstaw remont przeprowadzic.

Tigger ja mam taki wozek(spacerowka+fotelik) w takim wozeczku dziecko jest na pol lezaco tak jak na lezaczku ja ogladalam wiele wozkow niektore foteliki sa zrobione za wysoko ja mam dosc gleboko i wiem ze Brianowi bylo wygodnie w nim bo jakby nie bylo to by marudzil.Po drugie ten wozek tez mozna zrobic na lezaco tylko wtedy trzeba miec spiworek u mnie wlasnie on teraz bardzo dobrze sie sprawdza lecz to chyba kwestia gustu musisz pochodzic i poogladac.

Agnes Hafsa wazyla w 16tyg czyli juz 3tyg temu 8 kg:):):):) a mierzy w tej chwili ok 73 cm!!a wiec rosnie naprawde jakna drozdzach:)

Co do wozkow: ja mam wlasnie taki zakladany fotelik na stelaz, faktycznie sprawdza sie to jesli sie jedzie gdzies tam, a gondola za duza jest zeby zmiscic do samochodu, to wtedy tyllko cyk i masz dziecko w wozku, w foteliku znaczy, szczegolnie sie sprawdzilo jak pojechalysmy do polski, a wiadmo ograniczona mialysmy ilosc bagazy, wiec zabralam tylko stelaz i fotelik z tym ze w domu w polsce czekal na nas gleboki wozek po moim bracie:) ja jestem z jae zadowolona, ale w sumie cena kosmiczna , to fakt:) no i gondole gora!!!

Hej dziewczyny..
Ojj cos tu spokojnawo..a ja wlasnie wrocilam ze szpitala.Ponownie wzieli mnie na oddzial z bolami.Na szczescie wszzystko jest juz oki,ale za to nasluchalam sie krzykow.Obok oddzizlu polozniczego jest porodowka i tam to dopiero sie dzialo..uhhh.Troszke niepotrzebnie sie osluchalam,bo teraz sama mam stracha przed porodem. :) :) :) :) :) :) :)
No wlasnie.Jesli chodzi o wozki-musze wybrac taki z duza gongola i przy okazji ladniusia spacerowka.Duza gondolka dlatego,ze czekaja mnie 3 miesiace polskiej zimy.Wczesniej rozgladalam sie za wozkami typu:spacerowka+fotelik/nosidelko samochodowe i bardzo mi sie podobaly.Byly takie zgrabniutkie i praktyczne.Dobra opcja tyle tylko,ze nie na ten kraj...jak wiadomo zima w Polsce czasem daje ostro popalic.
maggusia-chyba bede rzeczywiscie bede musiala cos popatrzec i troszke zeznajomic sie z tymi mieszaniami.Wczesniej pomyslalm sobie,ze w momencie kiedy uzbieralibysmy sobie kase na chociaz jedna dziesiata jego wartosci-to reszte spacalibysmy w ratach przez nastepne lata,ale mozemy wtedy mieszkac we wlasnym mieszkanku a nie w wynajetym jak dotychczas.Narazie zupelnie nie wiem jak rozpracowac ta sprawe.Jeszcze mam troche czasu...
...ale kallusia jesli moglabys,tak jak wspomniala maggusia powiedziec mi kilka slow o tych mieszkaniach to bylabym ci ogromnie wdzieczna :) :) :)

ciekawe jak tam urlopowiczka..
Tamarunia-Twoja corunia to anprawde sliczna dziewczynka

Sciaskam i buziaczki

Asiu dziekujemy:) :laugh:
Wiesz co co do wozkow to Spawdz wozki Roan oni chyba maja takie fajne dize gondolki, mi sie przynajmniej podobaja, i Peg Perrego, tez sa fajne, z reszta to te same co mamas and papas w Uk.
A juz teraz sie dobrze czujesz?
Powodzenia:)

Hej dziewczyny!Cos cichutko u nas ostatnio.
My mamy sie dobrze, po tych masciach od lekarza Oskarkowi wszystkie plamy pieknie zeszly juz po dwoch dniach.Teraz ma jeszcze niewielkie slady gdzieniegdzie ale to nic w porownaniu z tym co bylo.Tak ze jestem szczesliwa ze moje dziecko znowu ma piekna, gladziutka i zdrowa skore.Dzisiaj cos bardzo marudzil i ciagle trzyma paluszka w buzi, moze to zabki zaczynaja o sobie dawac znac?Nie wiem:)Ale generalnie to maly jest cudowny, jestem z niego bardzo dumna, robi takie postepy, pieknie trzyma zabawki w raczkach, ciagle sie smieje a jak go rozbawimy to smieje sie na glos pokazujac przy tym dziaselka, to naprawde niesamowite.To prawda ze dziecko to najwiekszy skarb:)
Tamarunia-super fotki!A jak tam u was z karmieniem, wprowadzilas juz cos malej czy nadal samo mleko?
Asia26-mam nadzieje ze czujesz sie juz dobrze, odpoczywaj duzo i relaksuj sie ile mozesz:)A co do wozia to my mamy Graco travel system i tez jestesmy zadowoleni.Ma fotelik do saamochodu,oraz taki pokrowiec na nozki, skrecane kola przednie i przeklada sie go na spacerowke.Nie mamy gondoli ale my w zasadzie nie potzrebowalismy bo Oskarus urodzil sie w maju.Masz jeszcze duzo czasu wiec dobrze sie zastanow nad woziem, poogladaj i na pewno wybierzesz jakis fajny!
A gdzie sie podziala reszta babeczek???
Dobrej nocki!
papatki

czesc kobietki
no i zepsula sie nam pogoda, a tak pieknie bylo. moze jeszcze wroci sloneczko i cieplutkie dni :D oby, bo dzieci sie wtedy lepiej rozwijaja ;)

ja w zeszly piatek zaczelam wprowadzac miniolkowi sztuczne mleczko i chyba ma jednak uczulenie, a raczej nietolerancje bo zaczely mu znow wychodzic krostki czerwone, tym razem na klatusi i szyjce. bylam dzisiaj z nim u lekarze=a zeby zapytac sie jaka mamy alternatywe i nic nie osiagnelam bo ona sama nie moze podjac decyzji musi sie skonsultowac z pediatra. no i wyszlam z kwitkiem bo pediatry nie bylo :( maja do mne oddzwonic, ale cos mi sie wydaje ze bede dlugo czekac :/ cos wspomniala o testach, takze zobaczymy. na razie mam odstaawic sztuczne i karmic tylko piersia...

poza tym odebralajm wczoraj moja kote od kocura takze mam nadzieje ze jest w ciazy i ze znow bedziemy mieli takie piekne maluchy jak w zeszlym roku :) nie moge sie doczekac.
no i mysle nad powrotem do pracy ... :( niestety

tamarunia -Hafsinka sliczna :D wiecej zdjec dawaj :D ciesze sie ze sie zdrowo rozwija

izusia - super ze zeszly mu juz te plamki. szkoda ze nie wiadomo tak naprawde od czego one sie zrobily. a wprowadzasz juz Oskarkowi jakies nowe produkty? chociaz on chyba jeszcze za malutki, co? ja czekalam do ukonczenia 4 miesiaca z jabluszkiem :) tyle ze moje dziecko to uparciuch i dalej wypycha jezyczkiem wszystko co mu na lyzeczce dam :/

Asia26 trzymam kciuki za dobry wybor :D ja mam mothercare 3 w jednuym i calkiem zadowolona jestem, tyle ze jest duzy.

pozdrawiam wszystkie mamusie :)

hej Ara, tu Agnieszka. Mowisz, ze Twoje Malenstwo ma krostki na szyjce i klatce? moja Olivka (3, 5 tygodnia) tez ma, i troche na twarzy,, powiedzili mi ze to milkspot mleczne krostki, albo potowki ale sie zastanawiam. Czasem jej cchodza, ale co dzien sie jakies pojawiaja. Ja karmie piersia, przez kapturki.

reklama
agalub pisze:
hej Ara, tu Agnieszka. Mowisz, ze Twoje Malenstwo ma krostki na szyjce i klatce? moja Olivka (3, 5 tygodnia) tez ma, i troche na twarzy,, powiedzili mi ze to milkspot mleczne krostki, albo potowki ale sie zastanawiam. Czasem jej cchodza, ale co dzien sie jakies pojawiaja. Ja karmie piersia, przez kapturki.
wiesz, u mnie okazalo sie to byc atopowym zapaleniem skory, wlasnie mneij wiecej w wieku twojej coreczki byl wtedy Marcel, moze ciut starszy. sama wyeliminowalam sobei z diety przetwory mleczne i nabial a od lekarza dostalam oilatum do smarowania. pomoglo. teraz go przerzucam na mleko sztuczne i tam jest krowie mleko w nim, wiec znow mu sie pojawily. jak chcesz pogadac to moje gg: 6627112

Do góry