reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

cześć Dziewczyny, gdzie wy się wszystkie podziewacie  :) :) :)

U nas wszystko na dobrej drodze,Karolinka polubiła kąpiel, już kilka razy nie krzyczała a nawet wydawała się zadowolona w wanience, mam nadzieje, że tak już zostanie, poza tym spacery chyba tez polubiła :laugh: bo wczoraj i dzisiaj nawet zasnęła na spacerku i w końcu mogłam sobie pospacerować :)
aha i krostki z języczka też już znikły :) :) :)

Tamarunia Hafsa to naprawde już duża panna, waży 8 kg, to rączki Cię chyba troszkę bolą od noszenia takiego słodkiego ciężarku :) U nas narazie prawie 6 kilo :)

Izusia to dobrze, że Oskarek czuje się już lepiej, masz racje,że dzieci to największy skarb :laugh:

Ara życzę ślicznych małych kotków, ja też bardzo lubię koty, najchętniej  bym sobie jakiegoś sprawiła, ale niestety nie możemy mieć zwierząt, bo własciciel domu się nie zgadza

Asia mam nadzieje, że u Was wszystko dobrze, a krzykami się nie przejmuj, nie jest tak źle :) :) :)

Tigger, co do tych wózków to właśnie zależy od tego fotelika, powinien być on na tyle płytki, żeby dziecko w nim leżało a nie siedziało

Uciekam już , pozdrawiam wszystkie dziewczyny, papa :) :) :)

reklama
Witam Mamusie!
Troszke mialam do czytania :)
Dzis bylismy w miescie kupialm Brianowi papaki z firmy Hipp Jablkowo-borowkowa oraz jego ulubione z Heinz pudding ryzowy zaopatrzylam sie tez w jabluszko z Heinz poniewaz sprobuje mu za pare dni podac moze sie przejadl i dlatego mi nie chce go jesc wiec bede probowac aby zaczol znow je jesc ;)
Kupilam tez papke z firmy Mother recipe i tak jakos przekonala mnie ta nazwa i tez jabluszko ale z bananem.
Co do miesnych papek jak np kurczak wciaz zbiera go na wymioty wiec dalam jak narazie mu spokoj lecz oczywiscie z nich nie zrezygnuje podam mu znow nastepna za pare dni lecz mozez innej firmy dziewvzyny na innych forach polecaja Hipp wiec sprobuje z tej podobno bardziej zblizone papaki smakiem do domowych no i chyba za niedlugo zaczne sama gotowac bo podalam Brianowi na sprobowanie odrobinke kurczaka i woli chyba takie"prawdziwe" jedzenie niz papki miesne.

Tamarunia piekne zdjecia z wakacji! prosze o wiecej :)Hafsa juz tak urosla? no niezle.

Izusia swietnie ze Oskareczkowi wygoilo sie ladnie wszytsko oby tak dalej!a stosowalas ta przegotowana wode? :)

Ara o ja pamietam jak w tamtym roku opisywalas nam o twojej kotce no to pieknie znow bedziexcie miec malusienkie kotki ;)
a probowalas dac syneczkowi jakies inne mleczko?moze akurat na to co podalas ma uczulenie?

Asia mam nadzieje zejuz lepiej sie czujesz! wypoczywaj duzo i dbaj o siebie tak jak juz pisalam mam wozek z nosidelkiem ktory pozniej po wyciagnieciu nosidelka jest spacerowka ja jestem zadowolona no ale jesli ktos woli gondole to pewnie!mysle ze to jkwestia gustu a w tym nosidelku to dziecko lezy w takiej pozycji jak na leczaku :)
No i wozek skreca kolami przednimi i jest bardzo pojemny firmy Piter&Peter.
Podalam tez strone w katalogu Mothercare do ciebie i Tigger we wczesniejszym poscie wozeczka ktory ma gondole nosidelko i spacerowke no i podoba mi sie kolor wiec zobaczcie sobie bo ma wszytsko w jednym :) z tego co wiem.

Agnes to swietnie ze Kraolinka wreszcie spi na spacerze i uwielbia kompiel brawo!
Zdjecie corci piekne ::)

Pozdrawaim i sle ciumaski.
P.S. wysylam zdjecia Briana bo nie wiem kiedy nastepne wysle poniewaz zepsul sie nam telefon i musimy kupic nastepny bo na naprawe trzeba bylo czekac dwa tygodnie wiec poprosilismy o zwrot pieniedzy a zanim nam sie spodoba jakis nastepny to potrwa bo tego samego nigdzie nie ma i mowia ze moze jeszcze przyjda ale w nastepnym miesiacu a ja tak uwielbiam Malemu robic fotki :)

To ulubiona maskotka Briana rozowo-niebieski piesek nawet z nim spi.

czesc, mam na imie Sylwia i mieszkam obecnie w COlorado w USA, jestem tutaj od 8 lat
STRASZNIE tesknie za domem i chcielibysmy sie przeniesc do Europy z mezem (amerykaninem) i 2-letnim synkiem Lukaszkiem. Nie wiem gdzie zaczac. Myslelismy o Irlandii albo UK. bedzie mezowi latwiej z jezykiem chociaz radzi sobie calkiem dobrze z polskim. Pomozcie dziewczyny, gdzie zaczac co robic. Moj maz pewnie potrzebuje pozwolenie na prace, jak znalezc prace w UK? Jakie sa warunki zycia? ceny? szkoly, opieka medyczna? ile kosztuje przejazd do Polski?
ja mowie plynnie po angielsku i nie boje sie pracowac
ja jestem zagubiona ale z drugiej strony podekscytowana ze w koncu bedziemy blizej mojej rodziny w Gdyni. Jakiekolwiek rady beda niesamowicie mile widziane?
piszcie prosze....
dziekuje
sylwia

reklama
Sylwiasta witaj! na naszym forum :)
Prace w U.K mozesz znalesc przez agencje lub na wlasna reke trzeba chodzic i szukac.
Jesli nie macie problemu z jezykiem to sa oczywiscie wieksze szanse.
Nie napisalas jakie zawody wykonujecie wiec chyba tylko tyle na ten temat moge napisac.
Mysle ze powinnien twoj maz sam przyjechac wynajac dom/mieszkanie znalesc prace a pozniej was sciagnac.Opieka medyczna- jest tutaj za darmo.Szkoly-jeszcze sie nie wiem bo sie nie orientuje.
Nie wiem jakie masto chcecie wybrac?Sa tutaj sklepy jak 99p poundland co za 1f mozesz kupic rozne rzeczy srodki czystosci przybory do szkoly( po kilkanascie sztuk w opakowaniu np olowkow dlugopisow za 1f)talerze garczki produkty spozywcze takie jak napoje kawe chrupki warzywa w sloikach itp nawet sa firmowe szampony mydla poprostu wszytsko!
Sa tanie sklepy z ciuchami jak np Primark gdzie mozesz kupic bielizne za 1f koszulki juz od 2f itp
ale sa i tez drogie sklepy z ciuchami.
Znajduja sie tez tanie markety spozywcze i drogie.
Oczywiscie najdrozej jest chyba w Londynie z tego co wiem moze dziewczyny co sa z Lonydu sie wypowiedza?
Bo ja mieszkam w Birmingham i jestem bardzo zadowolona :)

Pozdrawaim i sle ciumaski.
Buziaki wielkie dla Synka!
Jesli chodzi o przejazdy do Polski mozna trafic na promocje ;)

Do góry