reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Dziekuje za gratulacje:) a kierunek biological and medicinal chemistry, part time i oczywiscie platne, w uk chyba nie ma studiow bezplatnych?tak mi sie zdaje.
Martusia , no wlasnie glodzic nie chce ale hce rownierz byc przekonana , ze Hafsi jest gotowA do jedzonka stalego. wierze , ze podejme dobra decyzje:)
Maggusia to Twoj Brian rozwija sie ksiazkowo, bo w 5tym mies dziecko zaczyna sie przewracac, super!ciekawe kiedy HAfsa zacznie sie przewracac?Wszystko w swoim czasie:)
Dorotka, a jak Ty sie czujesz?
MAxin juz gotowa jestes do wyjazdu/pewnie tak!ja tez sie juz spakowalam, w zasadzie tak polowicznie bo musze spakoac jeszcze troche rzeczy ale to juz w sob.

Wiecie co p[isze ta odp moze wiecej niz pol godziny bo Hafsa marudzi. Chce spac ale nie da rady i non stop domaga sie o jedzenie , mam dosc serio juz tego karmienia non stop!Jejku ide do Hafsy!

reklama
witajcie
Dorcia- mi sie tez wydaje ze bedzie dziewczynka a dlatego ze ulozenie brzuszka podobne do mojego ale jakims specem nie jestem ;D ;D ;D, piekny pokoik dla malenstwa ach jak juz blisko jeszcze tylko 3 dni do terminu :p powodzenia i trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok

Martuska- nie jestem az tak duzo na fotkach ale jestem a Natalia i Alus byli wazniejsi od ciotek ;D ;D ;D

Tamarunia- wielkie gratulacje ze dostalas sie na uniwersytet a co bedziesz studiowac? i nowa potrawa hmmmm ja tez sie strasznie ciesze jak cos nowego sie naucze i jeszcze wyjdzie mi smaczne ;D ;D ;D

Pandorka- Gratulacje z okazji slubu wszystkiego naj na nowej drodze zycia, sliczne zdjecia ;D ;D ;D

Maggusia- jak tesknisz za Polska i rodzinka to kochana jedz po urlopie zawsze czlowiek inaczej patrzy na swiat i moze wtedy z remontami jakos szybciej sie ulozy, bo ten murzyn niezle musial ci nerwy zszarpac, odpoczynek od codziennosci moze zdzialac cuda :) :) :)

Maxin-  tak bardzo kwitnaco he he jestem juz jak maly pingwin he he, ale to nic bardzo lubie ten stan, kochana a ty kiedy wyruszasz na wyprawe wakacyjna ;D ;D ;D, dzis nic nie powiem o fotkach malutkiej bo nie chca mi sie otworzyc ale bede probowac az sie uda zobaczyc slodka Natalinke ;D ;D ;D

Evoska-skarbie instaluj sobie internet bo tesknimy za toba ;D ;D ;D ;D

Agnes- no jak u ciebie siostra jest to sie nie dziwie ze nie masz czasu, uwielbiam rodzinne wizyty mozna sie nagadac za wszystkie czasy pamietam jak u mnie byla mama z siostra tydzien minal mi jak 2 dni a na forum to prawie w ogole nie mialam czasu no i jeszcze Karolinka napewno jet zajmujaca skarbie wklej jakies foteczki malutkiej ;D ;D ;D

a my dzis budzilismy sie 5 razy w nocy powod- za goraco , za zimno, pic, siku za kazdym razem ojojoj chyba sie zaczelo do tej pory bylo spokojnie a teraz zaczyna sie robic powaznie he he 7 kilo na plus,
laski mam pytanko gdzies przeczytalam ze nie mozna miec znieczulenia zewnatrzoponowego jak sie ma tatulaz z tylu moze kturas z was ma i wie jak do tego podchodza tutaj, dzieki za pomoc

buziaki i pa pa milego dnia

Witam!
Wybralismy sie dzis na spacer spacerowka jak wracalismy zlapal nas wielki deszcz dobrze ze Briana mialam w spiworku ale biedak tak sie wystraszyl ze przerazliwie plakal a mi az serce pekalo i tak gonilam szybko do domu ze szok!wyobrazcie sobie ze w wozku na dole w koszyku mialam 15kg szpachli do tego produkty spozywcze a moj mezczyzna jeszcze niosl farbe i inne rzeczy na dodatek bylam w takich pantofelko-klapkach slizgaly mi sie nogi i calusienka mokra.
No i zaczela sie angielska pogoda.

Maja no to ladniutko przybierasz ;) i bardzo dobrze!
Ja tez tak budzilam sie wielokrotnie w nocy.
Oh uwielbialam jak Maly mnie kopal w brzuszek ogladac jego zabawy te lapki ktore mozna bylo pozniej dostrzec ::) caly brzuch chodzil pamietam jak raz siedzialam sobie na poczekalni w szpitalu i taka mloda para byla na pierwszym USG plakali z radosci patrzac na zdjecie swojego Malenstwa.Po chwili dostrzegli nas i nasz brzuszek ktory chodzil w te i wewte byli bardzo podekscytowani ze az tak brzuszek moze sie ruszac ze az tak Malenstwo pokazuje sie rodzicom jej JAKIE TO PIEKNE!
I tak wspominam wspominam i teraz patrze na Briana ktory spi sobie slodko w lezaczku az lezki w oczach stoja :)
Co do znieczulenia ja nic Maja nie wiem na ten temat zeby nie robili tym dziewczynom ktore maja tatoo
na plecach.Ja tez chcialam to znieczulenie duzo o nim czytalam i wogole to dopytywalam sie Any.

Tamarunia wow jaki kieruneczek sobie wybralas :)
Ciesze sie ze moj Brian rozwija sie ksiazkowo:) ale tylko raz mu sie udalo z brzuszka na plecy jednak z boku na brzuszek ciagle sie przewraca ;)
Tamarunia ja tez mam tak czasami ze pisze wiadomosc dlugo bo Brian ciagle chce zebym przy nim byla itd wiec wiem jak to jest albo pisze wiadomosc i nie wysle bo nie da mi skonczyc.
A moze Tamarunia podasz Hafsie kaszke? wogole to popytaj lekarza i podejmiesz decyzje.

Dorcia hehe przez te papki mam sterty prania ale rzeczywiscie slodko to wyglada mam mnostwo jego zdjec jak jest taki umorusany :)
Mysle ze porod nastapi w swoim czasie ja tez swietnie sie czulam normalnie robilam pranie i wszytsko a jak mnie wzielo to az bylam zdziwiona bo myslalam ze sobie poczekam w sumie moj porod trwal jak juz opisywalam trzy dni i urodzilam w terminie ;)

Sle ciumaski i pozdrowienia.

ojejku, ale się zdenerwowałam, piszę to wiadomośc już trzeci raz,bo ciągle mi jakiś błąd wyskakuje i mi nie chce wysłac a mam tylko chwilke

mam ważne pytanie do dziewczyn z Londynu - jak najlpiej dostać się do ambasady, bo znajomi anglicy poradzili nie autem, bo utkniemy w korkach ( spotkanie o paszport mamy o 14:00), więc może lepiiej autobuse,pociągiem ???Poradzcie co zrobić i czy ta ambasada jest w samym centrum? Ja nie jade z mężem, bo nie chcemy męczyc Karolinki, to ponad 200 kmod nas

Tamarunia- ja również gratuluję Ci dostania się na studia :) a co do maleńkiej to faktycznie zapytaj lekarza, a może ona płacze, ale nie jest głodna ???Doskonale Cię rozumię,że to męczące, bo Karolinka też czasem chce jeść co godzinkę. ale teraz to staram się ją czymś zająć i przestaje płakać, więc to chyba nie z głodu płacze, ale zapytaj lekarza, on Ci najlepiej doradzi co zrobić

Maja ja też w nocy biegałam kilka razy do ubikacji, więc wiem jak to jest :laugh: Niestety nie orientuję się czy można mieć tatuaż, ale nie słyszałam zeby był on przeszkodą w znieczuleniu, ja nie miałam tego znieczulenia, bo jak przyjechaliśmy do szpitala to było już za późno ( 8cm rozwarcia :))

uciekam, pozdrowionka, papa

Ja tylko na sekunde przyszlam sie pozegnac,jutro jedzemy na Teneryfy i wrocimy 26 sierpnia,bede za wami tesknik,pewmoe tyle stron naprodukujecie,ze ciezko bedzie nadrobic.Trzymajcie sie zdrowo

Tamarunia super ze dostalas sie na studia ;D ;D ;D Maly glodomorke z Hafsinki,a jak bedziesz chodzic na studia,to kto z mala zostanie???

Maggusia mam nadziej,ze BRIANEK LEPIJE BEDZIE SPAC,A TY ZDECYDUJESZ SIE NA WYJAZ DO KRAJU ;D

MAJA duzo odpczywaj,nocki sa najgorsze i to sikanie,ugff tego nie lubialam,poglaska Martusie od nas ;D Pozdrow Evoske

Dorcia trzymam kciuki ,pewnie jak wroce to urodzisz,powodzenia,zycze latwego i jak naj mniej bolesnego porodu ;D

Martuska ucaluj Alusia od nas,a co z twoim kursem,znalazlas juz cos???Powodzenia ;D

Izusia a ty kiedy do nas wracasz,pewnioe tak dobrze,co w kraju,ze niechcesz wracac,rodzinka pewnie zakochan w Oskarku,buziaki od nas

Kallusia gdzie ty zniklas,jak brzuszke???Koncowka juz sie zbliza co!!!!!

ok laski ja uciekam do Natalki bo juz sie denerwuje
Caluje was mocno,bede tesknic papa
;D ;D ;D ;D

Wiatm!
Ponownie do was zagladam uwielbiam ten watek jest THE BEST!

Agnes wiesz ja jak tam jechalam to pierwsze NationalExpress a pozniej taxi ale rzeczywiscie byly ogromne korki wiec trzeba wyjechac duzo duzo wczesniej no albo pociagiem to wtedy unikniesz korkow moze pozniej wez taxi?Mysle ze kazdym srodkiem transportu musisz wyjechac o wiele wczesniej :)

Maxin a ja myslalam ze wy wyjezdzacie do ojczyzny a tu TENERYFY no ladnie ale wakacje zazdroszcze!bedzie nam ciebie brakowac przyjezdzaj szybciutko czekamy na zdjecia i na opowiadania zycze milej podrozy! :)

My juz po kompieli Brian nie mogl usnac ciagle budzil sie co pol godziny najpierw go kolysalam na rekach ale cos mu nie pasowalo :) pozniej wsadziam do lozeczka i go lulalam gdy juz prawie mial zamkniete oczka dal mi do zrozumienia mruknieciem ;)ze nie chce abym go juz lulala tak mi sie chcialo smiac hehe ::)
Na macie porobilam mu wiele zdjec jak wklada sobie nozki do buzi :)

Hello :)

Zapomnialam z tego wszystkiego pogratulowac Pandorce. Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia!!!! :laugh:

Maggusia wstawie te zdjecia wstawie ;) Fajnie, ze Brianek pozwija sie kasiazkowo, oby tak dalej. Codo czasow ciazy, to jakos specjalnie mi jej nei brak, choc milo wspominam i swietnie ja przechodzilam. natomiast juz nei raz poplakalm sie jak sobie uswiadomilam jak tez czas pedzi i jak niedawno Aleczke byl taki malenki,  a teraz smiga i z kazdym dniem staje sie sprytniejszy i madrzejszy. Tamte czasy nigdy juz nie wroca, wiec trzeba kazdym dzniem sie cieszyc :)

Maja Tamarunia idzie na kierunek medyczno-biologiczny ;)
Ty kochana trzymaj sie tam dobrze w nocy z tym sikaniem. niestety koncowka czasem jest meczaca, ale super dajesz sobei rad,e No pedzilas ze mna po tym parku jak szalona, az sie nadziwic nei moglam :D

Maxin ale Ci zazdroszcze tego cieplutkiego sloneczka na Teneryfie, moze i nam cos mocniej zagrzeje w Londynie ::) Niech Natalka bedzie grzeczniutka i da wam wypoczac :) Alus ucałuje jak tylko sie obudzi, dziekuje!

Malvinko koniecznie wiecej foteczek nam przeslij. malenka jest przeslodka i jaka duza juz. jejku no zachrzania ten czas starsznie!!!!

Agnes my bylismy samochodem, za parkink zabulilismy sporo wiec chyba lepiej jednak skoro nei jedziecie z Karolinka pojechac pociagiem. a potem Metrem bedzie najszybciej chyba. No mapke musicie miec tak czy inaczej. pod ambasada bedzie kolejka wiec lepiej byc na czasie

Witam!
Dziewczyny jutro bede w Londynie chyba bo dostalam propozycje tanczenia w klubie no i nie wiem czy ja przyjac narazie sie zastanawiam troche sie boje bo nie znam nikogo i nie chcialabym zeby ktos mnie gdzies wywiozl wiecie jak to jest w sumie z polakiem gadalam no ale przezorny zawsze ubezpieczony.
Wogole to moja kolezanka mu mnie polecila ale nie bardzo mi sie podobala jego gadka ze nie bedzie miejsca dla wlasnie tej mojej kolezanki w aucie no i nie wiem co zrobic bo w sumie wymyslilam cos takiego:zeby podal mi adres dyskoteki ja tam dojade z kumpela i dam mu sygnala zeby nas wpuscila ochrona co wy na to?

czesc babeczki dzieki za wszelkie zyczonka i gratulacje
u nas sytuacja na froncie wyglada nastepujaco:
@ nadal nie ma i samopoczucie dobre - w ogole nie malpowe,
choc mialam chwile ze watpilam
na tescie robionym we wtorek tylko jedna krecha
nastepne testowanko w niedziele chyba, albo po niedzieli-to sie jeszcze zobaczy
:police: :police: :police: :police: :police:

pozdrawiam i sciskam was wszystkie mocno
i uciekam do pracki na 12godzin.

Buzka. ;D

reklama
maggusia- jak ci podpowiada serce zebys z nim nie jechala to nie jedz masz racje bezpieczniej jest jak sama tam pojedziesz z kolezanka, ale tak naprawde to ja bym sie bala w ogole jechac jesli facet byl jakis dziwny i podejrzany :mad:, ale oczywiscie zrob jak serduszko ci podpowiada :)

pandorka- to trzymamy kciuki :) za druga kreche ;D

maxin- ale fajnie, zycze ci wspanialego wypoczynku i cudownego sloneczka ach.... caluje was mocno

martuska- a ty kiedy do polski jedziesz tez jakos niedlugo, i jak z twoim kursem jak mi smutno to ogladam twojego Alusia jak superasnie zrobil bam na dupeczke w parku ;D ;D ;D, na nastepnym spotkaniu dam ci plytke z tym kruciutkim filmikiem ale za to jakim uroczym ;D ;D ;D

dorotek- czyzby sie juz zaczelo..... jak jeszcze nie to skrobnij nam kochana jak sie czujesz :)

kalusia- zaginelas calkiem odezwij sie jak tam malutka ;D ;D ;D, ale fajnie nasze dziewczynki beda w tym samym wieku ;D

a u nas leniwie, wszyscy pracuja ja tylko sie obijam....... wiec wymyslam sobie ciagle zajecia i jakos plynie czas pogoda srednia w domu samotnie chyba mnie ogarnia jakis smutek :(,

buziaki i milego dnia

Do góry