reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
witam mamusie :) po pierwszym weekendzie w nowym roku :):))

ja caly weekend w pacy wiec zlecialo mi strasznie szybko... planuje pracowac do konca lutego potem wolne co by sie psychicznie nastawic juz na porod :)

Paulka nic sie nie martw moj Kacper jak sie urodzil mial 3950 i wszyscy sie dziwili gdzie ja trzymalam takie duze dziecko :) mialam nieplanowana cesarke bo jak zajechalam do szpitaa po tym jak mi wody odeszly okazalo sie ze maly jest odwrocony pupcia w dol.... cala sprawa trwala 3 godziny :) i maly byl juz znami... tym razem jednak mam nadzieje ze bede miala normalny porod ;)

Gosia gratuluje nocnikowania..... my niestety cigle jestesmy na probach ale jesli chodzi o nocnik to wogole nie wchodzi w gre - chyba Kacpra w pupe parzy ;) za to siedzi i mi na tej nakladce na WC ale tylko siedzi.... moze na niej spedzic pol dnia i nie zrobi nic a jak sie pojawi pampers to pol godziny i jest pelen..... nie wiem jak na niego zadzialac ehhhhh a moze ty mas zjakies sposoby :)???

Hej dziewczyny!!!
W koncu melduje, ze zyjemy... Jakiegos strasznego lenia mialam, nie do konca sie go jeszcze pozbylam :-D:-D:-D Swieta i Sylwestra spedzilismy w domku... Swieta-bo byly pierwsze malej, a poza tym w Wigilie dostalam telefon czy nie przyszlabym do pracy w Boze Narodzenie... Oj, strasznie nie chcialam, ale poszlam, jako, ze byla stawka x3 no i tylko na kilka godzin... No i pracowalam do sylwka codziennie... A w Sylwestra w domu, bo nie chcialam nigdzie dziecka ciagnac... Moze sobie odbijemy w przyszlym roku...
Kazdej nie odpisze, bo po tygodniu nieobecnosci wszystkiego nie spamietram, chociaz mam czytanie nadrobione...
Izka jeszcze raz Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin...
Gosia gratulujemy postepow z nocniczkiem, oby tak dalej!!!
Paula ja tez witam i dolaczam do reszty... Moja miala 4.3 kg i tez nie mialam cesarki... Zreszta, wage, ktora ci podaja dla dziecka z mierzenia brzucha, to traktuj z przymruzeniem oka... Moja miala byc niby 3.8 max a urodzila sie 0.5 kg wieksza... Juz masz niedlugo, wiec jakos przemeczysz... Glowa do gory...
Pinka ja tez mam problem z grzybkiem w domu... Wpierw zauwazylam tylko w lazience, ale widze tez w paru miejscach w salonie... Dobrze, ze nie widac... Tez mam zamiar rozmawiac z landlordem, ale wydaje mi sie ze skutku to nie przyniesie, wiec trzeba bedzie czegos szukac...
Kornasia dzieki za pamiec... Bylyscie z ta kolezanka w koncu u nas w Cov? Bo mialas sie wybrac do Ikei...
Mam problem laski... Nie wiem, czy nie za pozno sie za to wzielam, ale w znacznym stopniu zaczelam urozmaicac posilki mojej malej... Niedlugo skonczy rok i chcialabym, zeby zaczela jesc obiady takie jak my... Problem mam na chwile obecna ze sniadaniem, gdyz Chloe nic jesc nie chce... Platki zje, ale bez mleka-na sucho... Owsianka be, jajecznica be, toscik be, nawet chleba z serkiem nie zje... Kaszki lubi, ale chcialam, zeby jadla inne rzeczy bez problemow... Ostatnio spedzilam 2 godziny wynajdujac inne rzeczy do zjedzenia, po czym prawie wszystko wyladowalo w koszu... Macie jakies pomysly na szybkie i sprawdzone rzeczy na sniadanie? No i przy okazji pomysly na obiad? Bo chociaz do tej pory problemow nie mialam, to zauwazylam, ze duzo rzeczy tez jesc nie chce... Buziaki dla wszystkich, postaram sie teraz czesciej zagladac

Witam Was Przyszłe i obecne Mamuski:-)
Jak widzicie jestem nowa na forum,ale po wolutku po wolutku zaczynam sie zaglebiac co,jak i z czym.Nowa takze jestem w Uk dokladnie Wokingham(moze ktos jest z jego okolic?)Zabardzo sie nie orientuje jak to szystko tutaj wygl w Uk jakia pomoc mozemy dostac od panstwa.Problemem chyba najwiekszym eraz jest to,ze siedze w domku bez pracy:baffled:A nie jest fajnie,bo ile mozna siedziec....Moge wam powiedziec,ze Mała-tak mysle,ze to bedzie ona:-pdzisiaj wywija mi takie fikolki,ze olaboga:-Dnormalnie chyba sobie tam trampoline jakas wmontowala.Pozdrawiam wszystkie forumkowiczki

rudzia- nie mam jako takiego sposbu, choc moze to i sposob. Nie bawilam sie w tzw przyzwyczajanie do nocnika :-p gdy miala troszke wiecej niz poltora roku pierwszy raz zdjelam jej pieluszke, postawilam nocnik, ale sikala gdzie popadnie a nocnik byl be. Po 3 dniach zakladalam spowrotem pieluche (bo ilez moze sikac po katach) , chowalam nocnik, odczekiwalam 2-3 miesiace i znowu wyjmowalam nocnik, zdejmowalam pieluche i dawalam jej 3 dni na "zalapanie" , jak nie zalapywala, zakladalam znowu piluche, chowalam nocnik. Tym razem zalapala drugiego dnia. Ponad tydzien a kazde siku i kazda kupa laduje w nocniku, nawet nie zamoczy majtek przez caly dzien. Ja jestem w szoku, ze tak poszlo, ale poprostu dorosla do tego.

odetta 0606- Ja jestem z Bracknell, wiec to jest rzut beretem :tak:

hej pamietacie mnie jeszcze?;-)
córeczka zabiera mi każdą wolną chwile 6 stycznia minie miesiąc od jej narodzin ogólnie jakos sobie radze mała zaczyna świadomie sie uśmiechac , mówi jakieś samogłoski jest przeurocza , tylko ma problemy z brzuszkiem fika nóżkami, napina sie , czerwieni , nie płacze tylko stęka, ale wystarczy zając ją czyms albo wziąśc na ręce i wszystko mija podaje małej herbatke hipp koperkową ale działa na chwile, w pieluchy robi normalnie -pod koeniec stycznia ma przyjechac do mnie mama i teściowa i tak sie zastanawiam czy mogłyby kupić coś dobrego na ten jej brzuszek? znacie jakieś lepsze herbatki?
ja w sumie juz 2 tygodnie po cesarce czułam sie dobrze ale odrętwiały brzuch mam do tej pory, no i mam mały problem przy oddawaniu moczu czuje ból byłam z tym u lekarza dał mi antybiotyk ale nadal ból czuje mam wrażenie ze to przez cewnik który miałam, dziwi mnie tylko jedno ze ból sie nasila po seksie:sorry2::zawstydzona/y:jak ide sie wysikać nie wiem jaki to ma związek ale tak jest...
buziaki od Sandrusi:-):-):-)

Witam
Lucy gratuluje corci:-)z tego co piszesz to mala ma pewnie kolki.jesli karmisz piersia to uwazaj na to co jesz.nie jedz cebuli ogolnie ciezkostrawnych potraw,mleko jesli pijesz odstaw na jakis czas(u mnie to byl problem)serki i jogurty:baffled:owoce cytrusowe,takie co moga uczulac:baffled:z Polski niech przywiaza ci plantex,to jest herbatka w saszetkach,dobra.mozna ja podawac dziecku juz po skonczeniu miesiaca:tak:a tym siusianiem to spytaj HV i moze idz do szpitala,tam czasem bardziej pomoga niz GP:sorry:Buziaki dla Sandry:-)

Odetta gratuluje dzidziusia:tak:dobrze by bylo zebys znalazla sobie praca jakas na koniec,wtedy mialabys kaske,macierzynskie.nie musi byc to pelny etat tylko ze juz jestes po polowie wiec nie bardzo juz.trzeba miec chyba 17 tyg.po koleji polozna powie ci co i jak dostaniesz:tak:a Twoj maz pracuje??mozecie dostac wiele rzeczy,tzn zasilkow ale to kwestia zarobkow partnera.mowicie po angilesku??lub macie kogos kto by wam pomogl??

Rudzia u nas Kondzio nie chce spojrzec na nocnik.jesli nie chce to nic nie zrobisz.poczekaj do lata wtedy puscisz w majteczkach na ogrodek i zobaczysz jak sie szybko nauczy:tak:ja mam zamiar tak zrobic bo jak narazie nie ma szans:no:

Joklis my tez mamy problem ze snaiadaniem tylko moj Kondzio ma 20 mies i je kaszki bo wszystko jest be:no:dzis zjadl np kanapke z szynka:tak: najpierw kaszke a potem kanapke.probuj dawac z wedlina,pasztetem.to kaszke to jako,to kanapke z serkiem.zobaczysz co polubi:tak:u nas w wiekszosci to kaszka:baffled:ale z drugiej strony tak jakby mleko bo on nie pije samego mleka wiec narazie nic nie mowie.:sorry:niech je.lepij tak miec mleko niz wcale:sorry:

kwiateczek dziękuje własnie zapisałam tą herbatke, moze bedzie lepsza od hippa
karmię piersia i jem wszystko prócz cebuli, kapusty, produktów wzdymających
płatki na mleku jem ale bardzo żadko spróbuje odstawić i zobacze czy bedzie poprawa. a z tym siusianiem to byłam właśnie w szpitalu bo to była sobota i jak dzwoniłam do położnej ona mnie skierowała właśnie tam i lekarz zapisał mi antybiotyk który brałam 3 razy dziennie przez tydzien poprawa jest ale minimalna, a po seksie z męzulkie ból nie do zniesienia:zawstydzona/y: za dwa tygodnie ide na spotkanie do GP b o 6 tygodni mija i tam jeszcze porusze tą sprawę .

moze jeszcze coś doradzicie co warto kupic w Pl dla małej , moze jakies witaminy?pozdr

reklama
Witam Mamusie!

Ja ostatnio malo zagladam...mam zapalenie oskrzeli i ledwo co do was pisze,na dodatek Briankowi ropieja oczka i tez sie meczyl juz dzis lepiej ,ale niedosc ,ze ja chora to jeszcze biegalam do niego w nocy:sorry2:
Sylwester udal sie bylismy u znajomych maja ogromny domek, i byla muzyka na zywo,bo maz znajomej gra na keyboard wiec bylo fajnie:-)

Wybaczcie ,ze nie odpisze kazdje z osobna ,ale nie mam doslownie sily ,na dodatek suzkam orkiestry na wesele i wszytsko zajete juz mi rece opadaja:baffled:

Pozdrawiam i sle ciumaski!:-)

Do góry