reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

PAULKALONDON ja w ciazy mieszkalam w tych okolicach i tez bylam calkiem samotna zero kolezane, znajomych, tylko moj E ... mialam straszne obawy jak sobie poradze z nowa sytuacja. porodem zbytnio sie nie przejmowalam bo tak jak pisala Aneczka o wszytsko pytalam midwife.jak chcesz mozesz wejsc tez na ten topic jesli masz jakies obawy zwiazane z porodem https://www.babyboom.pl/forum/mamy-z-uk-f141/ciezarne-na-wyspach-16647/index698.html#post4732835 Zaraz po urodzeniu coreczki przeprowadzilismy sie do innego miasta... teraz poznalam z BB nowa kolezanke. Wiec byc moze ty tez kogos znajdziesz na forum. zycze Ci powodzenia. A w jakim szpitalu rodzisz? ja rodzilam w NORTHWICK HOSPITAL i rowniez wspomienia mam bardzo dobre... TRZYMAM KCIUKI ZA CIEBIE I TWOJEGO MALUSZKA :-)

ANECZKA rzeczywiscie pustki na forum... A co u Ciebie zdecydowalas sie na ta prace w Krakowie? plusem na pewno bedzie to ze bedziesz blisko rodziny, ale tak jak pisalas wczesniej zarobki tez sa wazne...

PINKA no u nas rok sie nie zaczal najlepiej, ale mam nadzieje ze sie tak nieskonczy :-) jak tam Twoje mieszkanie? dogadalas sie z landlordem? my szukamy mieszkania juz od listopada... jak cos mi sie wizualnie podoba to okazuje sie za male... jak jest duze to w stanie fatalnym... no ale w przyszlym tygodniu obejrze trzy od jednego kolesia u ktorego mieszkala moja kolezanka. sa to nowo wyremontowane mieszkania, wiec mam nadzieje ze cos znajdziemy dla nas... :-)

JOLKIS a ty mialas tez do nas wpasc i gdzie sie podziewasz? co tam u Ciebie?

reklama
Witam
Paulka London nie widzialam zebys pisala wczesniej:sorry:nic sie nie martw,kazda z nas byla tu sama na poczatku,ciaza dla kazdej byla czyms nowym.Bedzie dobrze.jak sie dzidzius urodzi,bedziesz chodzic na spacery i poznasz jakies mamy:tak:powodzenia i daj znac jak urodzisz:-)
Pinka mam nadzieje ze ten rok bnedzie lepszy choc stary nie yl az taki tragiczny,najwazniejsze ze nikomu nic nie jest,wszyscy zdrowi:tak:kasiorki tylko potrzeba no ale to kazdemu:sorry:ale niestety zeby je miec trzeba pracowac.wlasnie w tym roku musze troche wiecej godz zlapac:sorry:

ojjj jak dziekuje za odp :)
Aneczka86 i Kornasia: no wiec fajnie by bylo gdybym ta polozna miala, przez cala ciaze chodzilam do GP, niby w tej klinice byla polozna ale ja pracowalam do konca grudnia i nie za bardzo moglam o tej porze co ona byla przychodzic. Moj GP bardzo fajny, no ale jak sie domyslacie on jest od nogi, glowy itd wiec czesto nie wiedzial jak np o health in grant prengnancy, o czym dowiedzial sie ode mnie:) Duzo jednak sama czytalam, chodzilam na szkole rodzenia, bede rodzila w Northwick, wiec tam gdzie ty. Ludzie roznie mowia o tym szpitalu ale to kiedyś tam bylo kiepsko, teraz bardzo fajne warunki i mimo że sie przeprowadzilam w miedzy czasie na Kensal Green nie chcialam zmieniac szpitala,
jesli chodzi o te moje obawy to chyba zaczyna mnie delikatny stresik lapac, ooops :))
moj T mowi do niego codziennie zeby sie pospieszyl, a on nie chce, w prawdzie termin mam na 16.01 ale w 35 tygodniu lekarz stwierdzil ze dziecko jest bardzo duze i wyglada jakbym byla w 38 tygodniu!!! to mnie tez troche przeraza.

PAULKA tym ze lekarzom sie zdaje ze dziecko jest duze sie nie stresuj... u mnie bylo identycznie. Diana urodziala sie 3420 a oni mi mowila ze jest straaaasznie duza. jak porownywalam wge innych dzieci to sie okazalo ze w sam raz :-) co do szpiatal to jak go zobaczylam z zewnatrz to bylam przerazona!!! ale w srodku jest ok. no i personel tez bardzo mily. pozwolili mojemu E nocowac ze mna :-) non stop sie pyatli jak sobie daje rade czy mi niczego nie potrzeba itp....

paulkalondon ja takze rodzilam w tym szpitalu i bylo super jak dla mnie!:-) opieka mila, ja mialam planowana cesarke wiec p prostu zjawilam sie na 24 kwietnia w szpitalu tak jak mi powiedzieli, poczekalam ze 2-3 godziny poszlam na sale operacyjna, lekarz byl super caly czas zartowal umial rozladowac sytuacje i w ogole, najgorszy byl tylko zastrzyk w kregoslup a pozniej juz bylo w porzadku, moj mly wazyl 3600 i powiedzial ze to prawie najwieksze dziecko jakie widzial:szok::-D po zniej polozne pomagaly przy karmieniu, dostalam pojedyncza sale gdzie moglam z maluszkeim byc sam na sam 24 godz na dobe:tak:polozne pomagaly mi chodzic po cesarce, co chwila ktos pytal czy chce herbatke, nawet jedzenie jak na szpital bylo smaczne:-)bylam tam 3 dni chociaz moglam zostac dluzej bo pytaly sie czy chce ale jednak nie ma to jak w domu:-) na koniec jeszcze polozna pokazala mi jak kapac maluszka i poszlismy do domu:tak: chetnie rodzilabym tam jeszcze raz:-)

Kochane, zagladam ciagle ale nadal wieje pustkami w pierwszych dniach 2010 :-)

Wstawac juz !!!!

U nas wielkie zmiany. :tak::tak::tak:

27 grudnia po dwoch miesiacach przerwy po raz 3 podjelimy sie kolejnej proby nocnikowania . Ponownie wyjelam nocnik, zdjelismy pieluchy... i sikamy :-):-):-) Pierwszego dnia miala "chamulca" jak kiedys czyli nie sikala caly dzien ani do nocnika ani do majtek ale drugiego juz byla rozluzowana, wolala, sadzalam ja.Oczywiscie sikala do nocniczka. 3-go sama wolala ze chce siku i sama siadala na nocnik.
8 dni a Nastka miala tylko 2 wpadki ze leciutko zamoczyla majteczki a tak wszytsko w nocnik, nawet kupa. Tylko od wczoraj jest maly problem , bo jak sie zalatwi to nie chce zejsc z nocnika. Tak jakby nie byla pewna czy zrobila czy nie ??? :baffled: Nie wiem o co chodzi.

Witam
Gosiu gratuluje nocnikowania,bedzie dobrze:tak:moze ma wrazenie ze chce jej sie siku jeszcze.ja tez tak czasem mam:baffled:to z zimna:no:
Dziewczyny wracajcie juz bo watek obumiera:baffled:dosc swietowania,leniuchowania:sorry:wracamy do rzeczywistosci:tak:

no ok, ale moj maly w 35 tygodniu wazyl 3.1kg, jestem w 39 teraz, brzuch mi znacznie urósl, no ale co trzeba byc pozytywnym, na pewno go jakos wydobędą, jeśli chodzi o rozmiary mojego dziecka to nie ma sie co dziwic, ja jestem wysoka, a moj T ma troszke mniej niz 2 metry,
i te oczekiwanie jest najgorsze,
ale dzieki ze ze mną jesteście :))
codziennie mi się wydaje, że to już dzisiaj a temu duzemu robaczkowi sie w ogole nie spieszy nooo

reklama
SIEDEM ŻYCZEŃ Z OKAZJI URODZIN

ZDROWIA...
...życzę dziś Tobie,
okazja taka nie co dzień się zdarza,
aby wyrazić słowami,
co serce w ciszy co dzień powtarza.

SZCZĘŚCIA...
...życzę Ci również
takiego, jak Ty sam pragniesz,
bo dobrze, gdy będzie przy Tobie,
a Ty - czym ono jest - odgadniesz.

MIŁOŚCI...
...życzę Ci szczerze,
bo ona filarem jest życia.
Śpiew ptaków kochaj i ludzi,
a w każdym sercu Ty miłość wzbudzisz.

STU LAT...
... w miłości i zdrowiu,
niech towarzyszy Ci szczęście.
Twój bagaż życiowy - mądrość-
przykładem dla innych niech będzie.

SPEŁNIENIA MARZEŃ...
... najskrytszych,
niech będą realne i jasne.
Marzenia spełniają się często,
niech spełnią się też Twoje własne.

RADOŚCI...
... też życzę Ci tyle,
by Twoją twarz uśmiech zdobił.
A jeśli się czasem zasmucisz,
to tylko na krótką chwilę.

WYTRWAŁOŚCI...
...życzę Ci także,
w realizacji pragnień i celów.
Cierpliwym bądź i odważnym,
by rzeczy dokonać wielu

Wszytskiego naj naj Izka w dniu urodzin.........

Kornasia- no nasz wlasciciel nie odbiera telefonów:no::no::no: zobaczy
my jak dzis bedzie ,ogolnie kasy za mieszkanie nie dostanie:no: bo za co?????? zdjecia porobione wywołane bylismy w jednej agencji mamy przyjsc za 2 tygodnie moze cos dla nas bedzie bo na chwile obecną straszna bieda.......
Kwiateczek- kochana u nas tez nie był najgorzszy ale na mega obrotach i z problemami finansowymi tak jak juz napisalas..........ale najwarzniejsze abysmy byli zdorwi to juz polowa sukcesu......
Gosia- u mnie mała w domu do nocnika sika juz od dosc dawna ale w nocy pampers musi byc i jak do miasta wychodze to tez bo nie chce robi siku w miejskich kibelkach:sorry2::sorry2::sorry2:

Do góry