reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Ojej..jestem...zmeczona ale jestem ;-)

Robilam badania i nie mam anemii :tak: wiec to musi byc jakies zmeczenie.
A Nastka ma idealne wyniki, takze jest GITES !

Buziaczku - a da sie w Anglii "dorobic" ??? Ja nie wiem ale my jakos dorobic sie nie mozemy choc najmniejszej kupki pieniedzy pomimo ze to juz prawie 6 lat w UK. Wszytsko co zostaje po odjeciu wydatkow "koniecznych" idzie na wycieczki, zwiedzanie, uciechy dla oka... poprostu prowadzimy normalne zycie, bez rozrzutnosci ale jakby jutro swiat mial sie skonczyc. Jak ja mysle o jakims "ciulaniu" (juz nie wspomne o Moim), odkladaniu... to od razu widze jak zycie ucieka nam miedzy palcami... nawet na mini wesele nie dajemy rady odlozyc... :-D Powiem szczerze..przez pieniadze zycie traci sens. No ale nie majac zupelnie pieniedzy, tez jest ciezko...

Pinka - alez ty masz biznes plan ! :tak:

Hejo:-D:-D:-D:-D

kurcze lae mam ciemno w domu:szok::szok::szok::szok::szok: tak pada ze nie wiem i znów cały dzien w domu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: normalnie mam depresje przez te pogode mówie wam nic nie robie w chacie syf balagan a ja tylko przed kompem i z mała sie bawie nic wiecej:no::no::no::no::no:

ale dzis musz esie wziąsc bo jutro piatek wiec na zakupach bedziemy to nic nie zrobie a weekend do pracy,wiec nie bedzie mi sie chciało............

Mamusia Blaneczki- moja droga ja tak szybko ludzi nie zapominam :no::no:a pozatym i tak bede na BB wiec nie ma szans,a co do twojego przyjazdu do Poznania to nigdy nie mów nigdy:tak::tak:bo fajnie by bylo sie spotkac:-):-):-)
Martuchaa- jak mineło plotkowanie???????????
Izka- co tam u ciebie dzis znów pada tak jak u mnie?????? jaką fryzurke wybrałas?
Gosia- hmmmm ja nie uważam ze zbierajac czy (ciułając)- jak to nazwałas pieniadze sprawiam iz zycie ucieka mi pomiedzy palcami ,zyjemy jak kazdy mała ma wszystko my tez niczego nam nie brakuje jak mamy na cos ochote to kupujemy lub jedziemy a jednak jeszcze mozemy odlozyc i to wcale nie tak mało ,sytuacja sie rozni wtedy kiedy jest sie tu na stałe a kiedy przyjechało sie tylko zarobic mnie dotyczy to drugie:tak: mam cel i go realizuje zeby w przyszłosci byc z siebie dumna ze cos mi sie udało i moge spokojnie dziecku zapewnic przyszlosc jakiej ja sama nie miałam:zawstydzona/y:chyba bym sobie nie darowała gdybym siedziała tu 10 lat i nic z tego nie miala:no::no::no::no: dla mnie to by była porazka:szok::szok::szok::szok::szok:niom to tyle:-D

ide mała przewinąc bo cosik narobiła

Hejki dziewczynki!

U mnie dzis piekne slonko, zaraz zmykam do parku bo szkoda w domku siedziec.

Martuchaa ale Ci zazdroszcze tego plotkowania.....

Pinka ale masz super plan na przyszlosc :tak: ja tez mam zamiar posiedzic tu chwile i wracam do PL. Niestety ja sie nie daje na emigracje. Wszystko pieknie cudnie, zyje sie tu fajnie, ale ...... niestety nigdy tu nie bede u siebie :-( zawsze bede emigrantka. Mnie to nie pasuje i juz. U nas jest plan, ze ja z Jedrkiem wroce do PL jak maly bedzie mial isc do szkoly, maz jeszcze troche zostanie i tez wraca, rozkrecac swoj interes :tak: Mieszkanko swoje mamy, tak wiec tylko kaska na interesik potrzebna. A ze lubimy wydawac kaske, to troche nam zejdzie zanim ja uzbieramy :zawstydzona/y:

Izka mnie osobiscie podobaja sie te fryzurki z wycieta grzywka :tak: super sa :tak:

Milego dzionka zycze!

Witam i ja.U nas dzis pogoda troche lepsza,nawet słonce swieci.Ale jeszcze pada co jakis czas.My własniewrócilismy z porannego spacerku.Musialam isc przełozyc kolinowi szczepienie bo dostal wezwanie na dzien przed wyjazdem.Mimio ze juz jest duzy to i tak wole przelozyc bo nigdy nie wiadomo jak zareaguje.
jezeli chodzi i fryzure to chyba ta w srodku blondyna bo ma krótką grzywke ale ze mną to nigdy nic nie wiadomo.

Pinka podoba mi sie twój plan i zazdroszcze talentu bo ja to bym mogla tam pracowac jako recepcjonistka albo szefowa.:-)
ale pomysł fajny,fajnie bo mieszkasz w wiekszym miescie.Ja pochodze z miasta (okolo 40 tys) mieszkanców i tam juz jest tyle tych zakladów ze szok.

Buziaczku a ty planujesz tu długo zostac?

Sewa ja tez mam mieszkanko w Pl, ale jakos mnie tam nie ciagnie,czasami tesknie za rodzinka.Ale jak ja to mowie zawsze mozna tam pojechac a i u nas drzwi stoja otworem dla nich.A planujesz dac ti synus do szkoly chociaz na rok czy dwa?

A ja sama nie wiem jak długo tu zostaniemy.Na dzien dzisiejszy to nie planujemy powrotu do Pl.I tez nie ciulamy,jesli trzeba cos kupic to kupujemy,ale tez cos odkladamy.Ja niestety nie mam reki do pieniedzy i to juz od najmlodszych lat.

Mam pytanko do mam ktore sa ubezpieczone w UK, ale rodzily z roznych powodow w PL. Generalnie chcialabym większość urlopu macierzyńskiego spędzic w Polsce, a wiem ze będę długo czekała na paszport dla dzidzi, nie chciałabym też z maleńkim dzieckiem lecieć samolotem. Ciążę prowadzoną mam w UK, ale nie jestem pewna gdzie chcialabym rodzić. Będę wdzięczna za informacje od mam, ktore rodzily w PL mając ubezpieczenie w UK

Wrocilismy ze spacerku. Pogoda przedziwna raz upal, raz zimnica :baffled: no wpienia mnie to jak nie wiem co :wściekła/y: ale przewietrzylismy sie wiec jest ok.

Przed chwila Jedrek puscil mi pawia podczas jedzenia obiadu :-( wydaje mi sie, ze zaszkodzil mu lod zjedzony na spacerze :baffled: ale juz jest ok. tylko ja mialm sprzatania troche :baffled:

izka nie wiem jeszcze czy dam tu Jedrka do szkoly :hmm:czy od razu do Polski. Ja tak na prawde, to jeszcze nic nie wiem :zawstydzona/y:za krotko tu jestem, zeby moc teraz odpowiedziec na Twoje pytanie :tak:
Pozyjemy, zobaczymy :tak:

reklama
hej kobietki!! u nas zycie w biegu brak czasu na neta bo pogoda super wiec jak najwiecej siedzimy na powietrzu.dzis bylismy na basenie, teraz Niko spi a pozniej jeszcze na plac zabaw:-)
plotki ehhh super jest tak pogodac ze znajomymi a jeszcze jak sa dzieci w podobnym wieku i sie razem bawia to normalnie zyc nie umierac:tak:tak wiec bylo super!!:rofl2:

Pinka super ze macie plany, grunt to miec jakis cel:tak:my tez wyjechalismy do uk glownie zeby sie dorobic ale z drugiej strony to tez nas troche zgubilo:-(mam nadzieje ze u was wszystko pojdzie po twojej mysli:tak:trzymam kciuki a w Poznaniu napewno was odwiedzimy!!
a co do solarium to moja kumpela otwierala ostatnio i za jedno lozko zaplacila 40tys:szok::szok::szok:

Iza mi tez sie najbardziej podoba ta drugafryzurka, swietna grzywka i ciecie:tak:a kiedy planujesz sie wybrac?masz polskiego fryzjera?

Gosia super ze badania wyszly ok,a jak mala? juz sie zaklimatyzowala? przyzwyczajona do dziadkow?

sewa pewnie w parku:rofl2: tego najbardziej mi tu brakuje bo trzeba przyznac ze takie ladne parki jak sa w uk to w pl ciezko spotkac:dry:

Do góry