reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Sewa- to widze ze ty tak jak ja na emigracje sie nie nadajesz hehe
no u nas tez pogoda taka dziwna byłam z mała na dworze to okurat słonko swieciło ale teraz zimny wiaterek sie zrobił i wrócilysmy:tak::tak:
Martuchaa niom nowe łózka tyle kosztuja niestety ,mój pracował u takiego goscia który sprowadzal łózka z niemiec za 10 tys wymienial lampy odnawiał czyscił i sprzedawal po 30-40 tysiecy ,ja mam ten plus ze nam przywiezie takie łózko za 10 tys a reszte to mi mój zrobi bo 40 kawałków na poczatek to ciezko na same łózko wydac,chociaz to sie szybko zwraca:tak:;-)
ja posprzatałam chate pranie zrobiłam teraz czekam na chłopine:sorry2: mala sie naganiała kota,nazbierała kamyków a teraz juz marudzi bo zmeczona,ale nie moge jej połozyc teraz bo o 20-bedzie wyspana:sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

reklama
Buziaczku - a da sie w Anglii "dorobic" ??? Ja nie wiem ale my jakos dorobic sie nie mozemy choc najmniejszej kupki pieniedzy pomimo ze to juz prawie 6 lat w UK. Wszytsko co zostaje po odjeciu wydatkow "koniecznych" idzie na wycieczki, zwiedzanie, uciechy dla oka... poprostu prowadzimy normalne zycie, bez rozrzutnosci ale jakby jutro swiat mial sie skonczyc. Jak ja mysle o jakims "ciulaniu" (juz nie wspomne o Moim), odkladaniu... to od razu widze jak zycie ucieka nam miedzy palcami... nawet na mini wesele nie dajemy rady odlozyc... :-D Powiem szczerze..przez pieniadze zycie traci sens. No ale nie majac zupelnie pieniedzy, tez jest ciezko...
Wiesz co Kochana uwazam ze mozna sie dorobic jesli dwie osoby pracuja i zyja normalnie, nie imprezuja co sobote po pubach bo wiadomo wszystko kosztuje, moj maz narazie sam zarabia i jest nas stac na nowego 2 pokojowego flata samochod z 2005roku, na wycieczki i na normalne zycie Blanka ma wszystko czego potrzebuja ja rownierz, tez imprezujemy co jakis czas po za domem :tak:i staramy sie zyc normalnie, ale nie ukrywajac zawsze troche groszy by sie ejszcze przydalo :tak::tak::tak:...zalezy wszystko od zarobkow i tego jak je wydajesz;-)
a wy we dwoje pracujecie?
Mamusia Blaneczki- moja droga ja tak szybko ludzi nie zapominam :no::no:a pozatym i tak bede na BB wiec nie ma szans,a co do twojego przyjazdu do Poznania to nigdy nie mów nigdy:tak::tak:bo fajnie by bylo sie spotkac:-):-):-)
Pinia dzieki ale mila jestes :-):tak:
Nie bylam nigdy tam jeszcze , i nie mam tam narazie nikogo kogo moglabym odwiedzic no chyba ze Ty kochana mnie zaprosisz do tewgo salonu i na weekendzik:-p:-D:-);-);-)
Pewnie ze fajnie by bylo ;-):-):tak: a teraz mieszkacie nad morzem prawie co ?
Buziaczku a ty planujesz tu długo zostac?
Raczej w najblizszym czasie nie wroce do Polski , mala idzie tu do szkoly ...i tu bede zyla poki nie zmieni sie sytuacjia polityczna i materialna w Polsce. Wkrotce bedziemy sie starac o paszporty brytyjskie , narazie mamy tylko pobyt staly:tak:;-)

Ewelcia - no to moze bedziesz miala okazje zawitac w poznaniu:tak::tak::tak::tak:

masz racje mozna odlozyc jak sie we dwojke pracuje mu tu jestesmy dwa lata i nie odkładalismy ale teraz postanowilismy ze tak dalej byc nie moze koniec szalenstw trzeba pomyslec o przyszłosc:tak::tak::-D:-D
ja na dyskoteki nie chodze bo juz mnie to nie kreci:no::no: orginalnych ciuchów nie kupuje:no: kosmetykow tez nie .......................

mysle ze bedz\ie dobrze ba musi byc:-):-):-)
dzis dzwoniłam do mamy moja siostra miała na 12 termin porodu ale jeszcze cisza jak do 18 stego nie urodzi to 19 na 11:00 ma wywolanie ciekwa jestem jak jej pojdzie tez bedzie miala córeczke:-D:-D:-D:-D:-D

Cześć dziewczyny! :-D

Dziś wróciliśmy z Polski. Pobyt krótki, ale miły. Dziadkowie tak się cieszyli, że widzieli Oliwię, że ho ho :happy: Ba, cała rodzinka była super szczęśliwa. Jak to takie bąbelki potrafią ucieszyć, he he :-D Pogoda w Polsce super - ciepluśko, słoneczko praży, ale ja niestety jestem alergiczką i miałam potworną alergię przez 2 dni :-(, ale nie ma co narzekać i tak było fajnie :-D I już mi się tęskni za krajem, he he :-D

Poczytałam Wasze posty, i co do ząbeczków, to moja Oliwcia ma osiem miesięcy i już ma 6 ząbków i chyba jej kolejne będą szły, bo marudzi, ślini się i gryzie co popadnie.

Izka, co do fryzury, to mi bardzo podoba się ta trzecia z tych pierwszych zdjęć, które wysłałaś, sama zastanawiam się czy sobie takiej nie zrobić ;-), bo też myślę o zmianie fryzury.

Gosia, ach ten szpital. Masakra, to co piszesz!!! Mam nadzieję, że ciocia lepiej się czuje... A co do soli fizjologicznej, to mi udało kupić się bez recepty (ze Śląska jestem) - także niezły bałagan w tym naszym kraju mają, ojojoj :szok:

A co do emigracji, to ja to dopiero mam dylemat: zostać czy nie zostać w tej Anglii, wracać czy nie wracać do Polski?! Kasy troszeczkę zaoszczędziliśmy, ale niewiele tego jest, a teraz przy obecnym kursie to w Polsce nie wiele to warte. Teraz odłożyć się nie da, mąż mój nie zarobi kokosów, a ja na macierzyńskim... A do tego oboje z mężem jesteśmy takimi ludźmi, którzy sami nie wiedzą czego chcą, a to już jest klapa :crazy: A latka lecą, he he :dry: A co do życia w Anglii, też żyjemy normalnie, bez jakiegoś większego szastania pieniędzmi... Ach dużo by można było gadać na ten temat...

Ok, na dziś to tyle. Pozdrawiam Was wszystkie serdecznie,
Sylwia

Ale sie temat emigracji rozwinął.

Martucha do fryzjera ide jutro na 18.fryzjer anglik.ale macie zycie w biegu,ale fajnie.

Buziaczku no ja tak samo mysle,podejrzewam, ze nie predko sie poprawi w tym kraju,a mialo byc tak pieknie...

Syla witaj fajnie ze pobyt w Pl sie udal.No własnie duzo mozna o tym gadac.My z mezem zyjemy tytlko z jednej wyplaty,ale nie jest zle.

Pinka a ja tez moge wpasc,;-)
Nigdy nie bylam w Poznaniu ale moze kiedys...
A to daj znac jak siostra urodzi.no i gratulaksi bedziesz ciocia.Pierwszy raz?-ja to juz stara ciotka bo moja najstarsza siostrzenica ma 14lat.ale ja to stara dupa juz jestem,:-D:-D:-D

syla fajnie, ze wypadzik do PL udany. Wspolczuje alergii. Ja przez ostatnie kilka lat walczylam z alergia okropna. Czego ja nie stosowalam....... mazidla, odczulanie itp. i nic, jak swedzialo tak swedzialo :baffled: A po przyjezdzie tu stal sie cud ;-):tak: alergia znikla jak reka odjal :tak::-) i jest mi super!

izka ja tez jestem stara dupa :sorry2: wiekiem, bo dusza to osiemnastka :tak:;-)

Pinka musi byc dobrze, nie ma innej mozliwosci.

Dobra ide do wyreczka. Dobranoc!

ja na chwilke, u nas dzis swieto, wszystko pozamykane a my idziemy do mojej kuzynki(10lat)na urodziny i nie mam prezentu bo zapomnialam:szok:trzeba bedzie kase dac bo juz nic nie wymysle:sorry2:

takze milego dnia kobitki!!

Pinka daj znac jak siostra!!ja tez juz sie nie moge doczekac kiedy zostane ciocia:tak:ale narazie zadna z siostr nie ma w planach za to moja przyjaciolka jest w ciazy z blizniaczkami:-)

syla witaj z powrotem!! super ze wyjazd sie udal, krotki a ile radosci dla wszystkich:tak:ja zrobilam mamie niespodzianke w zeszlym roku i pojechalismy w dniu jej urodzin, siorka nas odebrala z lotniska, mama nic nie podejrzewala i pukam do drzwi z Nikiem na rekach:rofl2:pamietam jak sie poplakala ze szczescia i powiedziala ze to najpiekniejszy prezent jaki kiedykolwiek dostala:tak:
bylo krotko ale fajnie:rofl2:

izka jestem ciekawa na ktora sie zdecydujesz!! DAJ ZNAC PO FRYZJERZE!!

MamusiaBlaneczki a co to znaczy ze macie pobyt staly? bo ja chyba nie w temaciejestem:confused:i ile jestescie w uk? bo o paszport to z tego co slyszalam po 5 latach stalej pracy mozna sie starac??

Dzień dobry Mamunie! :-)

Jak tam humorki dzisiaj? U mnie ok. Odespałam wczorajszą podróż, więc jestem wypoczęta. Moje maleństwo spało od wczoraj wieczorem od 18 do 7 rano, w sumie 13 godzin przespała, z małymi przerwami na karmienie :szok: Musiała być bardzo zmęczona podróżą i tymi ciągłymi zmianami klimatu.

Sewa, ja to mam katar sienny, a Ty chyba alergię na słońce, co? Z tymże z moją alergią w upały to jeszcze gorzej, bo stężenie pyłków jest większe i takie tam. Ohyda :dry: Tu w Anglii nic mi nie dolega, a do Polski jak pojadę, to za każdym razem...

Martucha, udanej zabawy życzę na urodzinkach. Kaska, jako prezent to zawsze dobry pomysł, więc nie ma się co przejmować.

Pozdrawiam Was wszystkie i życzę miłego dzionka :-)

Buziaczku - ja nie pracuje teraz. Jestem z mama w domu. Pewnie co bym zarobila na pelnym etatcie musialabym wladowac w przedszkole albo w opiekunke bo moj pracuje na 3 zmiany wiec jego stala opieka nie wchodzi w gre np zebym poszla do pracy na popludnie.
Przyznaje racje...wszytsko zalezy od tego gdzie i za ile co sie kupuje...i moze u nas tu lezy problem w oszczedzaniu :-D Pozatym kilka razy w tygodniu lubimy sie restaurowac co tez kosztuje... ehhhh

sewa - a jesli mozna spytac, ile dalas za sol fizjologiczna ? Bo ja znalazlam apteke u nas co sprzeda mi sol bez recepty ale za 5 filek dalam prawie 10zl gdzie z recepta babka powiedziala mi ze kosztowaloby mnie to zloty cos :tak: Ale juz jedna recepte mam i jeszcze jedna se wykombinuje :rofl2:

U nas pogoda sie zepsula, ale od niedzieli ma byc juz cieplo. Dzis swieto w PL a ja bede miec pelne rece roboty. Przyznam sie ze bed korzystac z faktu ze mezczyzni sa w domu i ma sie kto mala zajac:-D W nastepna sobote mamy chrzciny. Dzis sprzatam zeby pod koniec tygodnia z grubsza ogarnac :-D

No lece... napelnie brzucholka

Ps chudne w locie. Przed wylotem kupowalam sobie dwie pary spodni. Byly tak fajnie dopasowane a teraz jak je zakladam to mam pantalony. Doslownie wygladam jakby byly 2 rozmiary za duze :szok:

reklama
A witam jakies slonko sie przebija wiec ja juz pranie wstawiłam nareszcie!!!!!!!!!!!

Syla- Pochwa-kochana:-D:tak: a ja sie zastanawiała gdzie ty a ty w polandi ze ja zapomniała no:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Martuchaa -ty to masz zycie a kaska super prezent ja tez zawsze kase wolalam hehe:-D:-D:-D:-D:-D
Izka- no ja pierwszy raz ciocia zostane:tak: moja siostra ma 24 lata chyba sie bardziej denerwuje niz ona az mam żołądek scisnięty hi hi:tak::tak::tak::tak::tak:
koniecznie pochwal sie fryzurką:tak:;-) a ty tez mozesz wpasc do poznania a co!!!!
Sewa- kochana pijesz juz kawe bo ja tak:-D:-D:-D wyspałas sie ??????????

a tak wogóle wto was wszystkie zapraszam heheh poszalejemy a co nalezy sie !!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry