reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej Kobitki!

Przepraszam, że tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale mam pytanie:
Jakie są koszty wysyłki z UK do Polski - chodzi o lekką paczkę - kurtkę jesienną dla chłopca.

Przebicie cen nexta u nas jest porażające, u Was jest o połowę taniej, a zachorowałam na jedną kurtałkę.

Pozdrawiam.

reklama
Hej Kobitki!

Przepraszam, że tak ni z gruszki ni z pietruszki, ale mam pytanie:
Jakie są koszty wysyłki z UK do Polski - chodzi o lekką paczkę - kurtkę jesienną dla chłopca.

Przebicie cen nexta u nas jest porażające, u Was jest o połowę taniej, a zachorowałam na jedną kurtałkę.

Pozdrawiam.

Z tego co pamietam, to przesylaka do 2 kg kosztuje okolo 9 funtow...

hejka, u nas dzisiaj przepiękna pogoda, zresztą jak cały tydzień :-) uwielbiam takie lato. Wystawilismy Karolince basenik do ogródka i cały dzień spędziliśmy w ogrodzie, nawet się troszkę opaliłam:cool2:

Pinka no widzisz zmobilizowałam się:-D, chyba masz dar przekonywania, chociaż niestety nie zawsze dam rade, nawet 5 minut dziennie ciężko mi wygospodarować przy moim łobuzie, mała już mi nie śpi w dzień w ogóle:dry:dobre czasy się skończyły:-D:-D:-D

Katarzyna s jakoś nam się udało ją przekonać do tego nocniczka:tak:, po prostu któregoś pięknego dnia ubrałam jej majteczki , ale prędzej jej tłumaczyłam i tłumaczyłam i mówiłam jej jaka jestem z niej dumna jak zrobiła siusiu, no i pierwsze siusiu zrobiła w majteczki a następne juz zawołała mamo siku i tak juz zostało:tak:, u Was też napewno niedługo się uda, nic sie nie martw:-):-)

Mala- gorzatka no to faktycznie nieciekawie z tym landlordem, coś czuję, że on kombinuje troszkę:baffled:

dobra uciekam , bo późno sie zrobiło:happy2: pozdrawiam

No mamuski, zrobie sobie przerwe kilka dni przez pierwsze dni w Pl. Jak znajde chwilke to napisze jutro czy szczesliwie dolecialysmy i dojechalismy, jak Nastka sie zachowywala itd

Nastulka juz z predkoscia perszinga przemierza mieszkanie raczkujac... bardzo cieszy nas widok gnajacej Nastusi- tak dlugo czekalismy na ten moment :-)

My spakowane. Lot mamy o 11.55. Dziadki juz czekaja. Wszytsko gotowe. A ja wlasnie popijam sobie piwko... alez goraco...a PL jeszcze gorecej....uffff

Do "zobaczyska"

Witam wszystkie mamy :)
Na imię mam Sylwia i jestem mamą ośmiomiesięcznej Oliweczki. Od ośmiu miesięcy jestem na macierzyńskim i większość czasu spędzam sama z moim małym bąbelkiem. Chętnie poznałabym jakieś mamy i dzidziusie z okolic, by móc umówić się czasem na kawkę, spacer, czy wspólne zakupy. Mieszkam w West Lulworth, ale mam samochód, więc mogę zawsze podjechać. Jeśli znajdzie się jakaś mama z podobnymi odczuciami to proszę o kontakt. Mój mail: syliablack@o2.pl.
Pozdrawiam wszystkie mamy.
Sylwia

hejka babeczki wy pewnie juz kimacie ja jeszcze nie czekam na chłopa az z fuszki wróci -sama jakos nie moge zasnac:sorry2::sorry2::sorry2:
dzis tak sie spiekłam na słoncu ze wszystko mnie pali :-D:-D:-D:-D:-Da najbardzie papunia............mała garnie sie do chodzenia jak nie wiem ja to nie moge za nia nadazyc hi hi.......

Gosia-to kochana trzymaj sie szczesliwej podrózy zaglądaj tak czesto jak sie da i napisz jak tam podróż mineła

Agnes- to sie ciesze ze chociaz ciebie zmobilizowała bo reszta nadal sie obija:-:)-:)-( no coz moze kiedys sie pojawią:tak::tak:

ok lce wszystkim spokojnej nocy i do juterka buzka

hej babeczki ja tylko na chwilke znów gorąca jak nie wiem ale to dobrze hehe:-D:-D:-D

mała nakarmie sama zjem i uciekamy na ogród basen jej wystawie i niech sie chlupie a ja poczytam polskie gazetki Nareszczie!!!!!!!!!!!!!

no to mykam i miłego dzionkababeczki:-D:-D:-D

Gosiu i jak lot?mam nadzieje,ze ok i mala za bardzo nie swirowala w samolocie:-D:-D
Pinka-ale zadzdroszcze tego baseniku!moja mala by padla ze szczescia jakby miala taka okazje ale niestety nie mamy gdzie wystawic basenu:-(a Ty sie nie spal sie kobitko na takim slonku:-D:-D:-D:-D

A ja obudzilam sie prawie bez glosu,leb mnie boli jak cholera i katar mi cieknie i wsciekla jestem bo taki upal a ja w domu z goraczka musze siedziec:wściekła/y:Na dodatek juz Weroniczka lekko podkatarzona....Juz Ja lekko faszeruje Calpolem co jakis czas i moze chorobsko ucichnie....
Ale poprasowala sterte prania przynajmniej i ulozylam w szafach stosy bezuzytecznych rzeczy:baffled::dry::-D
Lece umierac dalej....Dobrze chociaz ze mamy wiatraki na sufitach to jakos idzie przezyc w taka pogode w domu:tak::-p
Milego dzionka mamusie!

Witam wszystkie mamusie,szczególnie te nowe.Piszcie dziewczyny piszcie.
U nas kolejny dzien goracy.Maly ostatnio jest strasznie marudny odkad wystapila ta goraczka.nawet w dzien.a juz tak slicznie przesypial cala noc.

Dorcia no dawno sie nie odzywalas.pisz pisz kobitko co u was.a dzieci zostaną same w Pl na wakacjach jak ty wrocisz.u mnie nie byloby szans,zeby ich zostawic.Kolin to nawet ze mna sam nie chce jechac tylko jak tata z nami poleci.A co do jego pisania to sam sie natchnal,ciesze sie bo jak pojdzie do szkoly to bedzie chociaz cos umial.ja to juz sie stresuje co bedzie jak on pojdzie do szkoly tutaja jeszcze mamy poł roku.

Pinka jak tam spalona czy nie,a z tym basenikiem to tez Ci zazdroscimy bo moje chlopaki to by do nieba skakali z radochy.

kwiateczek i jak tam udalo ci sie z suwaczkiem.najprosciej nacisnij na moj suwaczeki otworzy ci sie w nowym oknie strona z suwaczkami ale po angielsku.wtedy bedziesz musiala wybierac krok po kroku.a na koniec wkleic ten caly adre obrazka tu na BB w ustawieniach edytuj sygnature.

Agnes no pisz pisz ale z drugiej strony cie rozumie bo ja sama w dzien coraz mniej czasu mam na kompa.a wieczorami to mezus mi juz nie dal dojsc bo sam siedzial.

Małgorzatko nie chcemy cie tu widziec przez pare dni,(zarcik).odpocznij sobie kobitko bys mogła usiasc i napisac nam ze czujesz sie jak nowo narodzona.no i dziadki niech sie opiekuja caly dzien malutka.napisz nam tylko jak tam Nastka zniosla podroz,bo ja juz trzese sie co to bedzie u nas.Pocieszam sie bo lecimy o 20 to moze maly zasnie.

Syla witaj i pisz.no chyba z dorset to nie ma tu nikogo.

katarzynka s no ja ci wspolczuje w taka goraczke chora.kuruj sie kuruj zdrowka dla ciebie i malej.

reklama
Heyka :) Oj, Izka, ale mnie pocieszyłaś, że nie znajdę tu żadnej mamy z Dorset :) Szczerze mówiąc, sama tak myślałam, ale postanowiłam spróbować. W naszych rejonach też cieplutko, ale ja na ciepło nie narzekam, bo mało go mamy w tym kraju :) Codziennie z mała chodzę nad morze poobserwować wesołych turystów i ... pieski - Oliwka uwielbia pieski, gdy je widzi to piszczy z radości i woła je w swoim języku :-)
A co do pogody, to oby to słoneczko świeciło nam tego lata jak najdłużej...
Pozdrowionka i buziaczki,
Sylwia

Do góry